Treba li zabraniti skupe marke u školama?

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Treba li zabraniti skupe marke u školama?

Da
8
57%
Ne
6
43%

Total votes: 14

lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Škola zabranila nošenje skupih jakni kako se siromašnijoj djeci ne bi rugali

Post by lejlamo »

Nije markirana odjeća zaslužna za ufuranost i okrutnost..kao što ni neki dronjci ne garantuju blago od insana. Glupost.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5228 times
Been thanked: 7400 times

Re: Škola zabranila nošenje skupih jakni kako se siromašnijoj djeci ne bi rugali

Post by ina »

Tu treba poraditi na informisanosti učenika i roditelja, stavovima, odgoju.
:ok

Ja sam i za koliko toliko rigorozna pravila.
A da... Da uz njih ide i stosta jos.
Svijest ima sidrište.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

lejlamo wrote: 21 Nov 2018, 10:10 Nije markirana odjeća zaslužna za ufuranost i okrutnost..kao što ni neki dronjci ne garantuju blago od insana. Glupost.

A ko je to rekao draga Lejla?
Zašto sam se složila sa Inom koja je navela odgoj kao osnovu svega?

Hmmm, mislim da se nismo razumjele.

Chloe wrote: 21 Nov 2018, 07:34

Ina, slažem se ...

Uvijek bih zagovarala nekakvu jednakost u odjevanju djece, da budu isti, svi sretni i zadovoljni.
...međutim ..... nisu problem djeca nego cijelo društvo.
Nikakve veze nema bogati ili siromašni, generalno se vrednuje sve više od pameti i karakternih osobina.
I ako bi ukinuli te jakne, našli bi nešto drugo za omalovažavanje i ismijavanje,
mobiteli, ruksaci ili torbe, patike, tetovaže, frizure, dupad, grudi ... bilo šta.

Dalje, slažem se da odjeća ne čini čovjeka, nisu tebi, nisu meni, nisu nekom trećem ali da nekima markirana odjeća dovoljna da nekog ismiju
dokaz je nalov teme na kojoj pišemo.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 »

storm wrote: 21 Nov 2018, 07:03
Merlin246 wrote: 20 Nov 2018, 23:06 Bila je jedna isto sto je redovno nosila zivotinjske uzorke ...isto pred penziju zena..u sred sata izvadi iz torbice kremu i maze ruke, pa vrat. Da ne pricam o njenoj sminki i crvenom karminu. Prostitutke su za nju pojam kulture. Predavala glazbeno, ovim putem je pozdravljam. :valja Tricu mi je zakljucila necu joj to nikad zaboraviti :jok
Kako si iz glazbenog završila na bubi i jali, ja ti ni dvicu ne bih dao :valja
Skrenula s puta jebla te beba :valja

Pa ona mi ogadila i Mozarta i Bacha :D.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Melek wrote: 21 Nov 2018, 04:43 Predlazem kompromisno rjesenje:

Da se uvedu uniforme ali sa cinovima (zvjezdicama):

Totalna fukara - jedna zvjezdica
Srednji stalez: - dvije zvjezdice
Bogati - tri zvjezdice

Image

:haha
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Treba zabraniti
eno modne piste pa tamo nek nose,

posebno ovi stariji mogu biti zlice prema drugim...
"ignorance is bliss"
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Ništa se ne bi postiglo Maxo. Problem je daleko veći od markirane odjeće.
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Chloe wrote: 21 Nov 2018, 12:19 Ništa se ne bi postiglo Maxo. Problem je daleko veći od markirane odjeće.
ma imali su ovi moji situaciju u razredu, pogotovo su djevojke zlobne....

I za telefone sam revo na roditeljskim, telefonu nije mjesto u učionici...
"ignorance is bliss"
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

mad_max_ba wrote: 21 Nov 2018, 12:21
Chloe wrote: 21 Nov 2018, 12:19 Ništa se ne bi postiglo Maxo. Problem je daleko veći od markirane odjeće.

Znam sve. Pa roditelj sam. Od vrtića do faxa imam raznih iskustava i primjera.
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Chloe wrote: 21 Nov 2018, 12:24
mad_max_ba wrote: 21 Nov 2018, 12:21

Znam sve. Pa roditelj sam. Od vrtića do faxa imam raznih iskustava i primjera.
Znam
Zato i govorim, problem i jeste ta oholost pojedinih roditelja..... ne u markiranoj odjeći, ta zabrana bi bila korektivna mjera za roditelje...
"ignorance is bliss"
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

mad_max_ba wrote: 21 Nov 2018, 12:26 Znam
Zato i govorim, problem i jeste ta oholost pojedinih roditelja..... ne u markiranoj odjeći, ta zabrana bi bila korektivna mjera za roditelje...
Ništa na silu, valjda si to uvidio. Posebno ne kod nas. Inat. Dokazovanje. Gadno je to ... Vidiš i sam do čega smo se doveli općenito kao društvo.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Prica tetka neki dan.. Mali joj rekao da nece nositi mobitel u skolu vise, ona ga pitala sto..kaze on pa ja ga izvadim svi se smiju jer je moj najlosiji.. Kaze bolje da nemam nikakav nego takav :valja
I sta ce roditelj onda nego kupiti mu skupi mobitel :cudi
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Takvo je vrijeme doslo i jbg.. Koliko god je ruzno istina je da se ljudi gledaju cesto kroz novcanik, kroz automobil, mobitel, markiranu odjecu i slicne stvari.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe »

Merlin, imam sina treća godina faxa i kćerku prvi razred gimnazije. Ni jedno ne nosi najbolje mobitele. Nekakva zlatna sredina, mada bi mogli i bolje imati ... ali nije to važno. Nijedno zbog toga ne pate, imaju svoje ciljeve i zacrtane puteve. Druge stvari imaju prioritete kod njih. Ispada da se hvalim, al' ponosna sam na nas zbog toga, ali i u sebi se jako brinem za njih, jer to nije danas na cijeni, hoće li to biti mahana u budućnosti. Otom - potom, dovoljno se brinem za blisku budućnost, ne mogu i za daleku ....
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Chloe wrote: 21 Nov 2018, 12:36
Ništa na silu, valjda si to uvidio. Posebno ne kod nas. Inat. Dokazovanje. Gadno je to ... Vidiš i sam do čega smo se doveli općenito kao društvo.
PA kada nemreš drukčije ukazat na neke stvari, meni nije problem na tim roditeljskim direktno u lice reći neke stvari roditelju pa nek se stidi postupaka svog djeteta, mada teško da će se ko postiditi ali....

A to za mobitele, igraju se ba na času, gledaju fb insta yt....

I potegnem ja to pitanje na roditeljskom. Eto kao da se mogu čuti treba telefon, a ja trznem neku prahistorijsku motorolu, evo reko 20 marki telefon za da se može čut. A reko ja kada sam završavao osnovnu bio rat, i nije niko od nas telefon imao da se može čut.... To se moji roditelji nisu brinuli za nas. (a jbte nekako sam najmlađi roditelj u razredu)...

i tup
hajmo maxo za vijeće roditelja
"ignorance is bliss"
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Chloe wrote: 21 Nov 2018, 12:47 Merlin, imam sina treća godina faxa i kćerku prvi razred gimnazije. Ni jedno ne nosi najbolje mobitele. Nekakva zlatna sredina, mada bi mogli i bolje imati ... ali nije to važno. Nijedno zbog toga ne pate, imaju svoje ciljeve i zacrtane puteve. Druge stvari imaju prioritete kod njih. Ispada da se hvalim, al' ponosna sam na nas zbog toga, ali i u sebi se jako brinem za njih, jer to nije danas na cijeni, hoće li to biti mahana u budućnosti. Otom - potom, dovoljno se brinem za blisku budućnost, ne mogu i za daleku ....
Nisam ni ja imala nikad najskuplje stvari. Normalno sam uvijek imala, bas neka zlatna sredina, hvala Bogu 😌
Ali kazem neko opce stanje kakvo prevladava. Nazalost tako je, djevojke vise gledaju kakvo auto vozi decko, nego koji on fakultet ima. Gledaju se lajkovi na instagramu i jel popularan...Nisu sve iste, uvijek ima izuzetaka (poput mene naravno :andjeo) ali ne mogu da kazem da nije tako kad jeste.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

mad_max_ba wrote: 21 Nov 2018, 12:50
Chloe wrote: 21 Nov 2018, 12:36
PA kada nemreš drukčije ukazat na neke stvari, meni nije problem na tim roditeljskim direktno u lice reći neke stvari roditelju pa nek se stidi postupaka svog djeteta, mada teško da će se ko postiditi ali....

A to za mobitele, igraju se ba na času, gledaju fb insta yt....

I potegnem ja to pitanje na roditeljskom. Eto kao da se mogu čuti treba telefon, a ja trznem neku prahistorijsku motorolu, evo reko 20 marki telefon za da se može čut. A reko ja kada sam završavao osnovnu bio rat, i nije niko od nas telefon imao da se može čut.... To se moji roditelji nisu brinuli za nas. (a jbte nekako sam najmlađi roditelj u razredu)...

i tup
hajmo maxo za vijeće roditelja
E tako ti i treba :D.
Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko »

Merlin246 wrote: 21 Nov 2018, 12:59

E tako ti i treba :D.
e jbg
vazda me moj jezik i reagovanje na nepravde koštalo...
"ignorance is bliss"
Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci »

alcapone wrote: 20 Nov 2018, 22:23 Zato postoje uniforme u nekim skolama da bi svi bilo jednaki
Da postoje kod nas,nesmije doci u skolu Ako nije obucen u uniformi,is to crna obuca samo,sve vrste skole razlicite uniforme,uvijek je bilo toga i prije velika razlika izmedju djece u skoli jedan ima drugi nema samo se nije toliko gledalo kao sada,dok god mi podupiremo I finansiramo nasu djecu oni ce uvijek traziti vise i bolje da imaju od razliku od ostale djece mi grijesimo ja prva priznajem,ovdje kod nas nema puno nasih bosanaca ali sto ih ima najvisi su u skoli sve moguce, dok ovi drugi su zavidni tu nastaju veliki problemi,znam vrlo dobro jer sam imala jedan skuob sto se tice skole i djece.Ovdje djecu pustaju da rade od 15 god da bih sebi nesto mogli da kupe, dok mi nasima nedozvoljavamo nikako
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by alcapone »

Lanci wrote: 21 Nov 2018, 13:10
alcapone wrote: 20 Nov 2018, 22:23 Zato postoje uniforme u nekim skolama da bi svi bilo jednaki
Da postoje kod nas,nesmije doci u skolu Ako nije obucen u uniformi,is to crna obuca samo,sve vrste skole razlicite uniforme,uvijek je bilo toga i prije velika razlika izmedju djece u skoli jedan ima drugi nema samo se nije toliko gledalo kao sada,dok god mi podupiremo I finansiramo nasu djecu oni ce uvijek traziti vise i bolje da imaju od razliku od ostale djece mi grijesimo ja prva priznajem,ovdje kod nas nema puno nasih bosanaca ali sto ih ima najvisi su u skoli sve moguce, dok ovi drugi su zavidni tu nastaju veliki problemi,znam vrlo dobro jer sam imala jedan skuob sto se tice skole i djece.Ovdje djecu pustaju da rade od 15 god da bih sebi nesto mogli da kupe, dok mi nasima nedozvoljavamo nikako
Ma prvo je kucni odgoj , pa sve ostalo 👍
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3
Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”