Zagorka wrote: 21 Nov 2018, 14:44
Jakne od 2000 maraka (vela havle koji debil to uzme djetetu) kupuju malograđani, sitni hahari, mutni profiteri, sve nastojeći postati tako neka biva elita.
Meni jučer 90 KM bi puno, za neku pokratku zimsku jaknu

Moderator: Krokodil Behko
Zagorka wrote: 21 Nov 2018, 14:44
Jakne od 2000 maraka (vela havle koji debil to uzme djetetu) kupuju malograđani, sitni hahari, mutni profiteri, sve nastojeći postati tako neka biva elita.
Krokodil Behko wrote: 21 Nov 2018, 15:28Zagorka wrote: 21 Nov 2018, 14:44
Meni jučer 90 KM bi puno, za neku pokratku zimsku jaknu![]()
Eto svi mi koji nemamo djecu ne znamo ni sta su djeca, nit smo kad vidjeli kako djete izgleda, ni kako se ponasa ni nista. Prema tome ne trebamo ni komentirati nista vezano za djecu osim ako nemamo barem jedno osmero djecemad_max_ba wrote: 21 Nov 2018, 14:49
pa nemožeš ni da vitiš podlogu za to iz dva razloga:
1. Nisi ovde
2. Nemaš svoju djecu
Soc, ne zezaj... I ti si u jednom momentu postavio kao da mi nismo imali djetinjstvo.
Nisi rekao da ga nismo imali ali si stavio pod upitno kakvo smo imali i s tim je upitno dal' imamo "iskustva" sa okrutnošću vršnjaka za porediti sa ovim današnjim.
logicno je da ne prakticirjau takvo smijesno i jeftino ponasanje, ali su vlro dobro svijesni svog izleda, ugleda i ponasanja u drustvuina wrote: 21 Nov 2018, 09:21
Ima ljudi sa nadprosjecnim novcanikom. Neki od tih salju svoje u privatne skole. I cak da su obuceni od glave do pete u Roberto Cavalli nisu nosno nadignuti (da se ne koristim vulgarnim terminima) kao gore prvi spomenuti.
a ti iz Kanade objasnajvas ljudima iz BiH o ozbiljnosti situacije u BiH , a istu situaciju istovremeno poredis sa situacijom u Juznoj AmericiSocrates wrote: 21 Nov 2018, 16:52
Ono što jeste upitno koliko je to vrijeme danas u BIH zaista ozbiljnije od vremena u mnogim drugim drzavama svijeta. Ja bih rekao nikako. Iste stvari, recimo, u Južnoj Americi.
Socrates wrote: 21 Nov 2018, 16:52 Naravno da ste svjedoci vremena, Chloe, i to vam ne osporavam.
Kao što rekoh, svjedoci tranzicijskog vremena za BIH, gdje je došlo do toga da neko ima vise a neko manje.Ponekad me podsjetite na moje roditelje, koji su se isto tako morali navikavati na neke stvari. Da, neko ima vise, neko manje, nema Tita da nas sve zaduži i da svi imamo približno isto, to jest skoro nista. Deal with that. Pa onda još dođe rat, gdje niko nema nista.
I neću da ulazim u to kako je neko stekao više. Za to postoje pravosudni organi.
Niti me interesuje kako neko odgaja djecu. Ako ih odgaja da su materijalisti, niti ja to mogu promjeniti, niti me na kraju krajeva interesuje.
Kao što Lejla reče, odjeća i materijalno stanje ne čini automatski neko dijete dobrim ili losim. Nema pravila.
Ono što jeste upitno koliko je to vrijeme danas u BIH zaista ozbiljnije od vremena u mnogim drugim drzavama svijeta. Ja bih rekao nikako. Iste stvari, recimo, u Južnoj Americi.
Svugdje su neka djeca okrutna.
Ne lupaj, briga, juce si im pozeljela da im se država raspadne i to komentarisuci njihov odnos prema migrantskoj djecistatebriga wrote: 21 Nov 2018, 17:13a ti iz Kanade objasnajvas ljudima iz BiH o ozbiljnosti situacije u BiH , a istu situaciju istovremeno poredis sa situacijom u Juznoj AmericiSocrates wrote: 21 Nov 2018, 16:52
![]()
![]()
tebi , i nama koji nismo u BiH nema sto biti upitno u BiH , a ne treba ni da seremo pisanjem osobama u BiH , sto je za njih upitno ili ne , ne seruckaj maple leaves na temi![]()
Odgoj je problem u svakoj državi na svijetu.Chloe wrote: 21 Nov 2018, 17:19Socrates wrote: 21 Nov 2018, 16:52 Naravno da ste svjedoci vremena, Chloe, i to vam ne osporavam.
Kao što rekoh, svjedoci tranzicijskog vremena za BIH, gdje je došlo do toga da neko ima vise a neko manje.Ponekad me podsjetite na moje roditelje, koji su se isto tako morali navikavati na neke stvari. Da, neko ima vise, neko manje, nema Tita da nas sve zaduži i da svi imamo približno isto, to jest skoro nista. Deal with that. Pa onda još dođe rat, gdje niko nema nista.
I neću da ulazim u to kako je neko stekao više. Za to postoje pravosudni organi.
Niti me interesuje kako neko odgaja djecu. Ako ih odgaja da su materijalisti, niti ja to mogu promjeniti, niti me na kraju krajeva interesuje.
Kao što Lejla reče, odjeća i materijalno stanje ne čini automatski neko dijete dobrim ili losim. Nema pravila.
Svugdje su neka djeca okrutna.
Gdje sam navela da su djeca koja imaju više okrutna?
Svašta.
Još sam navela da ima u bdjece čiji roditelji se zaduže da im kupe da budu u trendu pa i ta djeca još nemilosrdnije gaze od onih bogatijih.
Nije tačno da su u Yugi svi imali isto. Sirotinje je tad bilo daleko više nego danas i uopće nisu problem finansijske razlike nego obrnute životne vrijednosti i time je materijalno no. 1.
Odgoj Soc, odgoj... Ne tiče te se jer nisi dio ovog druștva.