pa vi lazete svoju dejcu , a kasnije krivite uciteljie jer su rekle istinu
ko je sad kriv, roditelji ili uciteljice/i
Moderator: Krokodil Behko

pa vi lazete svoju dejcu , a kasnije krivite uciteljie jer su rekle istinu

pa budite odgovrni sa djecijom mastom

Ti ćeš svoje eventualno i nekad dijete suočavati od prvog dana sa svim? Zabraniti mu crtani film, djecije knjige, bajke... Znaš, to isto nisu istinestatebriga wrote: 07 Dec 2018, 14:58pa vi lazete svoju dejcu , a kasnije krivite uciteljie jer su rekle istinu![]()
ko je sad kriv, roditelji ili uciteljice/i![]()
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Zasto je iskrivljeno pustiti nekog da masta o stvarima koje donose srecu i radost?statebriga wrote: 07 Dec 2018, 15:04
najlakse je sad kriviti ucijjeltjicu a kompletno drustvo postavlja jednu iskrivljenu percepciju o Djedu Bozicnjaku, a djeca su tu iskljucivo zrtve![]()

Djeda Mraz nema veze sa Bozicem, to je problemstorm wrote: 07 Dec 2018, 15:06Ti ćeš svoje eventualno i nekad dijete suočavati od prvog dana sa svim? Zabraniti mu crtani film, djecije knjige, bajke... Znaš, to isto nisu istinestatebriga wrote: 07 Dec 2018, 14:58pa vi lazete svoju dejcu , a kasnije krivite uciteljie jer su rekle istinu![]()
ko je sad kriv, roditelji ili uciteljice/i![]()
I uvlačis tu sad hanuku I bajram, valjda da senzibiliziras publiku na svoju stranu, onako, po jeftino
Bitna je razlika, da ja ne pametujem ljudima što da čine za bajram i hanuku... Dok bi ti i aztecima održala predavanje, da su kojim slučajem opstali... Sacuvaj to trolanje za neke druge forume...
Nemam se kada igrati sa tobom![]()

pa nije, ali je postoji konkretnaprobelm : drustvo uvjerava djecu da Djed Bozicnjak postoji , a ostala imaginarana bica nisu dio problema , jer niko djeci ne prica svake godine da ce dobiti poklon ili vidjeti nekakvo drugo imaginarno bice iz svijeta fantazijatoxic wrote: 07 Dec 2018, 15:08Zasto je iskrivljeno pustiti nekog da masta o stvarima koje donose srecu i radost?statebriga wrote: 07 Dec 2018, 15:04
najlakse je sad kriviti ucijjeltjicu a kompletno drustvo postavlja jednu iskrivljenu percepciju o Djedu Bozicnjaku, a djeca su tu iskljucivo zrtve![]()
![]()

uzrok problema su odrasli , a ne djecatoxic wrote: 07 Dec 2018, 15:23 Ma bullshit. Sta je problem, ako deca ionako dobiju poklone, da misle da je od Deda Mraza?
To ulepsava njiihovo detinjstvo i treba im dozvoliti da uzivaju u tim bezbriznim danima. Shvatice vec kroz odrastanje da zivot nije bajka.
Naravno da treba biti lepo svaki dan, no, ovo je dodatna carolijastatebriga wrote: 07 Dec 2018, 15:31uzrok problema su odrasli , a ne djecatoxic wrote: 07 Dec 2018, 15:23 Ma bullshit. Sta je problem, ako deca ionako dobiju poklone, da misle da je od Deda Mraza?
To ulepsava njiihovo detinjstvo i treba im dozvoliti da uzivaju u tim bezbriznim danima. Shvatice vec kroz odrastanje da zivot nije bajka.![]()
djetinjstvo treba biti lijepo svaki dan , a ne primaju se ni pokloni od Djeda Bozicnjaka na cijeloj planeti![]()
bitno je sto drustvo kaze , ne daj Boze reci djetetu istinu![]()

ja vidim kao problem, jer ako kazem da je Djeduska Bozic produkt forsiranja maste, netko ce me radi toga napasti, kao sto je i uciteljica uradila, rekal je svoje misljenje, i otkud pravo rodtieljima ili ostatku drustva , da kritikuje njeno pravo da kaze svoje misljenje , zato roditleji takodjer trebaju razmmisljati da ce djete ponekad sazanti van kuce o Djeduski Mrazicu drugaciju pricutoxic wrote: 07 Dec 2018, 15:34Naravno da treba biti lepo svaki dan, no, ovo je dodatna carolijastatebriga wrote: 07 Dec 2018, 15:31uzrok problema su odrasli , a ne djecatoxic wrote: 07 Dec 2018, 15:23 Ma bullshit. Sta je problem, ako deca ionako dobiju poklone, da misle da je od Deda Mraza?
To ulepsava njiihovo detinjstvo i treba im dozvoliti da uzivaju u tim bezbriznim danima. Shvatice vec kroz odrastanje da zivot nije bajka.![]()
djetinjstvo treba biti lijepo svaki dan , a ne primaju se ni pokloni od Djeda Bozicnjaka na cijeloj planeti![]()
bitno je sto drustvo kaze , ne daj Boze reci djetetu istinu![]()
Ja to ne vidim kao problem, lagali su i mene moji, pa evo, nemam nikakve posledice, nit mi je srce bilo slomljeno kad sam otkrila istinu![]()

problem je da niko ne spominje surpugu Djeda MrazonjeChloe wrote: 07 Dec 2018, 15:40 Moja djeca su vjerovala i Djeda Mraza i u Zubić vilu ... malecka još uvijek vjeruje ... i u čemu je problem?

Jel i ti ostavljas cookies i mleko?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest