Navijate li za komsije bivse YU

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
noris
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Navijate li za komsije bivse YU

02 Apr 2012, 15:11

Vecina tih muslimana je povezana sa Hrvatskom ili je rodjena ili ima korjene, mi jesmo bili zemlja slucaj jer su nam po savezima sjedili idioti ljudi koji veze nemaju sa sportom al to se sad mijenja, pogledaj malo kolko bosanskih hrvata i srba danas zeli da igra za BH reprezentaciju, a no ko nece ne treba ga molit imamo mi vrhunskih bosanskih sportista koji se zaista osjecaju bosanskim, toliko

Jedan jedini
vozdra

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

02 Apr 2012, 21:31

Ne bih da dosađujem niti da se miješam, ali za slučaj da je zagorov post obrisan nije mi jasan razlog, tim više što lik gore mantra o nekakvom educiranju, besmislu mržnje i kulturi ponašanja a iz svake rečenice bljuje gomilu primitivnih uvreda, guslarske mržnje i zatucanog mentaliteta palanke. Mah.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

02 Apr 2012, 21:38

niska grana wrote:Ne bih da dosađujem niti da se miješam, ali za slučaj da je zagorov post obrisan nije mi jasan razlog, tim više što lik gore mantra o nekakvom educiranju, besmislu mržnje i kulturi ponašanja a iz svake rečenice bljuje gomilu primitivnih uvreda, guslarske mržnje i zatucanog mentaliteta palanke. Mah.
obrisan je i zagorov post a ako si primjetio obrisani su i postovi doticnog kao i neki djelovi iz njegovih postova
Last edited by adacta on 02 Apr 2012, 22:21, edited 1 time in total.
Reason: off obrisan

noris
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

02 Apr 2012, 22:09

mojne se primat na sirokog
vozdra

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7533 times
Been thanked: 17634 times

02 Apr 2012, 23:45

Isti Nino Raspudić :D

Siroki_Brijeg
Na probnom
Na probnom

03 Apr 2012, 19:20

noris wrote:Vecina tih muslimana je povezana sa Hrvatskom ili je rodjena ili ima korjene, mi jesmo bili zemlja slucaj jer su nam po savezima sjedili idioti ljudi koji veze nemaju sa sportom al to se sad mijenja, pogledaj malo kolko bosanskih hrvata i srba danas zeli da igra za BH reprezentaciju, a no ko nece ne treba ga molit imamo mi vrhunskih bosanskih sportista koji se zaista osjecaju bosanskim, toliko

Jedan jedini
Nije bas, mnogi su rodeni u BiH, Damir Mulaomerovic u Tuzli, mislim da je Irfan Smajlagic iz Banja Luke, kao i Zlatan Saracevic, Damir Markota Omerhodzic je iz Sarajeva, ali mu je mama Hercegovka. Imas Jasmina Agica iz Rijeke, ali mislim da on niti u vasem sastavu ne bi prosperirao, naprosto je los, ali on misli kako je fighter, i njega stave u vezni red. :hop

Ima jedan atleticar, koji nastupa za nas Nedzad Mulabegovic, u Derventi je roden. Jedino su Haris Mujezinovic i Dzevad Alilhodzic igrali za vas, iako su bolje dane imali u Ciboni. Mislim da su za vas igrali. Ima jos vaterpolist iz Rijeke Samir Barac, nogometas iz Varazdina Samir Toplak, poprimio varazdinski naglasak u potpunosti.

Dejan Lovren je iz Banja Luke, mislim da je Srbin, jer je dobio ime po Dejanu Savicevicu, ali igra za RH. Brat Davor dobio ime po Sukeru.

Ne mislim bas da imaju hrvatske korijene, jedino ako vi znate neke?

Imas par rukometasica, Maida Arslanagic, stolnotenisacica Eldijana Aganovic, sve su Hrvatsku odabrale. Mama i supruga Ivana Ljubicica su muslimanke, ali je igrao za RH, nedavno se povukao.

Naravno imas cijeli niz glumaca, TV voditelja, koji su iz BiH otisli i odabrali RH, kao mjesto rada.

Imam jedno pitanje. Za vrijeme Jugoslavije bio je nogometas Nicolo Verdugo, navodno je roden u BiH, ali vrlo malo o njemu podataka ima. Znaju li stariji korisnici nesto vise o njemu.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14192 times
Been thanked: 9788 times

03 Apr 2012, 19:23

Ti si HERCEGOVAC
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Siroki_Brijeg
Na probnom
Na probnom

03 Apr 2012, 19:42

Sheval wrote:@Široki
1)Pod broj jedan,na pogrešnom si forumu,mi ti se tu zayebajemo,tek tu i tamo imamo neku ozbiljniju temu,nećeš baš naći puno ljudi koje ovo zanima
2)Pod broj dva,iznio si dosta neistina,ako želiš mogu ih ti argumentovati iako se ne volim dopisivati,naročito ne sa nekim koga ne poznajem,ne znam ni koliko ima godina,je li normalan,kako se prilagodio društvu,je li inteligentan.
3)Pod broj tri,osjetio si se ugroženim već u startu,bez da te je itko 'dirao'
4)Pod broj 4,ti si prešao granicu ove teme,počeo si brojati krvna zrnca,tema ima svoj naziv,a ti si počeo da zadireš u neke stvari koje nemaju veze sa vezom,dođe ti do Kotromanića
5)Pod broj pet,sve ga ti,odakle hrvatskih ugostitelja na repertoaru :D.
6)Pod broj šest,pa više od 50% nema ništa protiv 'komšija' ali si ti izvukao neke stvari iz konteksta
7)Pod broj sedam,u Širokom sam prekosutra,pa možemo popiti pivo
8)pod broj osam,sretno na Euru :pivo
1. Nisam, bas je lijepo ovdje, imam korijene iz Zapadne Hercegovine, mama, tata, djed 1, baka 1, djed 2, baka 2, pradjedovi, prabake, seze to do veceg broja pra. Cak su svi iz istog mjesta. Iskreno, regionalno se osjecam kao Hercegovac, ali po nacionalnosti se osjecam kao Hrvat. Granica otisla na Zapad, ja ostao vjeran domu i rodu svome. :)
Ako niste shvatili i ja imam smisla za humor. :hihi Smisao za privlacenje pozornosti i samopromociju. :cool

2. Nisam bas iznio neistine, volio bih da mi ih argumentiras. Netko je spomenuo kako je BiH nogometna reprezentacija uz bok Hrvatske, to bi bilo lijepo, no duga tradicija i rezultati su ipak na hrvatskoj strani. Trebate se prvo kvalificirati na 7 natjecanja i po mogucnosti otici do polufinala ili cetvrtfinala. Jedna lasta ne cini proljece, kao sto jedan dobar rezultat ne cini senzaciju. Cuo sam da ste dobro igrali protiv Francuske u Parizu. Kvalificirati se na neko natjecanje nimalo nije lako. Uz jos par sudackih pogreski, namjernog gasenja struje na stadionu, kada dominiras i eto problemcica.
Ni ja ne znam da li si ti normalan, inteligentan, prilagodljiv u drustvu, ali riskiram, idem instinktivno u tu neizvjesnu misiju sa nadom kako ipak mozda jesi. Godine nisu vazne za neki intelektualni procvat.

3. Nisam se osjetio ugrozenim niti najmanje, htio sam vas samo poduciti, kako je malodusno navijati protiv susjednih zemalja. Treba se veseliti vlastitim uspjesima i civilizirano sa susjedima diskutirati o uzajamnim uspjesima. Primjerice, na prijateljskoj utakmici sa BiH u Bosni sam vidio cjelokupni doseg uljudnog ponasanja i njegovanja kulturalnih vrijednosti. :valja Mi smo bili gosti, ili ipak stoji ona, svakog gosta tri dana dosta. :hihi
Imam pitanje, zasto se nikada utakmice BiH reprezentacije ne organiziraju u Zapadnoj Hercegovini? Maleni stadioni samo, ili...?

4. Ja sam samo iznio povijesne cinjenice. Dokazivo u literaturi i na webu. Netko je spomenuo, kako politika ima veze sa sportom.

6. Samo otvaranje teme o navijanju za susjede vuce negativnu konotaciju. Pokretac teme je uz zabavan sadrzaj imao i drugu namjeru. I zanimljivo, naisao sam na odgovore, kao npr. nema sanse da navijam za susjede, naprotiv sam sretan kada izgube, dok ima i nekih, kojima ne smeta pobjeda susjeda, kao meni na primjer. Meni stvarno ne smeta, ali mi je deplasirano cuti, kada izjavite, kako smo mi bok uz bok, ili da smo na istoj razini. Treba gledati cinjenice. Mi smo dodatne kvalifikacije uvijek prosli, 1997. protiv Ukrajine, 2003. protiv Slovenije, 2011. protiv Turske. Vi ste dva puta zaredom porazeni u dodatnim kvalifikacijama, mislim da prije niste bili bolji od treceg mjesta. Treba se fokusirati na cinjenice, nesto sto je egzaktno, a ne se predavati mitomaniji i masti. Ja stvarno nemam nista protiv susjeda, nijedan mi nikada lose nista nije napravio, niti mojoj obitelji. Da jest, vjerojatno bih oprostio, jer su Hrvati narod koji prasta i vjeruje u suzivot.

7. Ne zivim u Sirokom Brijegu. Imam samo podrijetlo iz Hercegovine. Ali volim svratiti tamo. Kojim povodom ides, posao ili zabava? :hop :cool

8. Hvala, nadam se da cemo obraniti cast Balkana i da ce svi hrvatski susjedi zdusno navijati za Kroaciju. :hihi

noris
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

03 Apr 2012, 19:43

joj evo opet širokog, Hrvatska je sportska velesila cujem da je i Kevin Durant trazio vase drzavljanstvo

Boli me brate briga ko je odakle, nek igraju za angolu ako hoce
vozdra

Siroki_Brijeg
Na probnom
Na probnom

03 Apr 2012, 19:44

Julia-Klara wrote:Ti si HERCEGOVAC

Da, zapadnohercegovacki Hrvat.

Siroki_Brijeg
Na probnom
Na probnom

03 Apr 2012, 19:46

noris wrote:joj evo opet širokog, Hrvatska je sportska velesila cujem da je i Kevin Durant trazio vase drzavljanstvo

Planirate li pozvati nekog nogometasa Sirokog? :zubi

Siroki_Brijeg
Na probnom
Na probnom

03 Apr 2012, 19:48

Maja wrote:Isti Nino Raspudić :D
Samo sa visim akademskim zvanjem. :D.

noris
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

03 Apr 2012, 19:58

Dzo Simunica
vozdra

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9281 times
Been thanked: 11037 times

03 Apr 2012, 20:45

Siroki_Brijeg wrote:
noris wrote:joj evo opet širokog, Hrvatska je sportska velesila cujem da je i Kevin Durant trazio vase drzavljanstvo

Planirate li pozvati nekog nogometasa Sirokog? :zubi
Cim se plasiraju u ligu prvaka ili bar u Euro ligu :mah

Blackhawk

03 Apr 2012, 21:23

Evo navijam za IVicu Olica.. Ubi veceras za Bayern :D
Vec ih 2 zavuko :P

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8725 times
Been thanked: 5499 times

05 Apr 2012, 19:47

Uvijek navijam protiv Srbije i to srcano.

Za ove iz Hrvatske mi nekako svejedno, ali kad vidim ove bjelocarapase iz west hercegovine kako se nastoje pokazati vecim Hrvatima od purgera, onda naravno da navijam i protiv Hrvatske.

Ono kad ih Turci tuknuse na prvenstvu, bas sam svrasavo. :srce :srce
The Dark Side Of The Forum...

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

05 Apr 2012, 21:10

ma ne znam sta bih reko,zaboli me kHur.c za njiha,posliej svega sto smo imali ne navijam za njih...mozda bih izdvojio kulturnu raju iz Hrvatske...sve ostalo nek ide do djavola...

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7533 times
Been thanked: 17634 times

16 Feb 2013, 02:16

Za koga ćete navijati sad kad budu igrali Hrvatska - Srbija u kvalifikacijama za SP 22.3.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9281 times
Been thanked: 11037 times

16 Feb 2013, 16:30

Ma nešto slabije pratim reprezentacije. Izuzev naše ovo ne gledam. Mada ni naši nisu
ono što novinari misle. Bolje bi im bilo da se drže zemlje.

Što se tiče pitanja, ne vjerujem da će iko živi (od nas) navijati za tim kojeg
predvodi Siniša Mihajlović.

Ruana

16 Feb 2013, 16:36

Od svih bivsih republika navijam jedino za Hrvatsku osim ako ne igraju sa BIH, Danskom ili Svedskom.

Post Reply

Return to “Ostali sportovi”