HvalaDivlja_u_srcu wrote: 20 Dec 2018, 15:24 Space, čestitam ti od srca.
Ti ćeš ženo da uspiješ sve sto zamisliš i naumis, svaka ti čast i samo naprijed.

Moderator: VIP
HvalaDivlja_u_srcu wrote: 20 Dec 2018, 15:24 Space, čestitam ti od srca.
Ti ćeš ženo da uspiješ sve sto zamisliš i naumis, svaka ti čast i samo naprijed.
A ja mislila ti naskroz podjetinjilatoxic wrote: 20 Dec 2018, 15:28Kog grudvanja, snega ni na vidiku, a meni leto u glavi :toxic
Izgleda da sam taman stigla na update sto se tice odvijanja kod tebeKad startas s poslom?
Ko ce me sad odkocit
Super, drago mi je, taman da se ne naviknes odmaratispacebound wrote: 20 Dec 2018, 15:30 A ja mislila ti naskroz podjetinjila
Sutra ujuteo idem odnijet papire, vjerovatno cu odmah pocet sa radom![]()
Mrdam jos uvek
Eritrociti su u pitanju, ali kod nas su vjerovatno vrijednosti drugacije. I na nalazima je oznaka l(low), a h(high) samo sto je normalna vrijednost izmedju 4 i 5, pa me tu ta vrijednost i slova hi zbunjuju.toxic wrote: 20 Dec 2018, 15:43Super, drago mi je, taman da se ne naviknes odmaratispacebound wrote: 20 Dec 2018, 15:30 A ja mislila ti naskroz podjetinjila
Sutra ujuteo idem odnijet papire, vjerovatno cu odmah pocet sa radom![]()
Nego de da ti odmah posla dam, ako znas procitatijel nesto kriticno ako pise "erythrocytes hi 0.3" ?
Ja sam mom noge secnula da ne bi nagulio gde
Sad cu ja ja to da kopiram, samo sec sacekajspacebound wrote: 20 Dec 2018, 15:47 Eritrociti su u pitanju, ali kod nas su vjerovatno vrijednosti drugacije. I na nalazima je oznaka l(low), a h(high) samo sto je normalna vrijednost izmedju 4 i 5, pa me tu ta vrijednost i slova hi zbunjuju.
Hm, sad sam guglala, normalna vrijednost za zene je od 4,2 - 5,4toxic wrote: 20 Dec 2018, 15:49Sad cu ja ja to da kopiram, samo sec sacekajspacebound wrote: 20 Dec 2018, 15:47 Eritrociti su u pitanju, ali kod nas su vjerovatno vrijednosti drugacije. I na nalazima je oznaka l(low), a h(high) samo sto je normalna vrijednost izmedju 4 i 5, pa me tu ta vrijednost i slova hi zbunjuju.
Evo 'vako
Erythrocytes HI 0.3 NEGATIVE mg/L
0.3 je moj rezultat, a negative je reference.
Nesto sam ja to googlala, al ne snalazim se![]()
E nemam pojma ni ja, a nema ni veze, javice ako je nesto. Nego videh da to odudara pa rek'o kad si vec tu da pitam.spacebound wrote: 20 Dec 2018, 15:58 Hm, sad sam guglala, normalna vrijednost za zene je od 4,2 - 5,4
Sad, sta ti to hi znaci zaista ne znam, kod nas kad se rade nalazi nema niakavog dodatka sem slova koja oznacavaju da li je vrijednost povisena ili smanjena.
A negative sa nalazi u nalazima urina, tj. pokazuje da li ima ili nema onoga sto se trazilo tim nalazom![]()
Poklonit cu ti zagrljaj
Zao mi je sto nisam od pomocitoxic wrote: 20 Dec 2018, 16:05E nemam pojma ni ja, a nema ni veze, javice ako je nesto. Nego videh da to odudara pa rek'o kad si vec tu da pitam.spacebound wrote: 20 Dec 2018, 15:58 Hm, sad sam guglala, normalna vrijednost za zene je od 4,2 - 5,4
Sad, sta ti to hi znaci zaista ne znam, kod nas kad se rade nalazi nema niakavog dodatka sem slova koja oznacavaju da li je vrijednost povisena ili smanjena.
A negative sa nalazi u nalazima urina, tj. pokazuje da li ima ili nema onoga sto se trazilo tim nalazom![]()
Hvala![]()
Users browsing this forum: No registered users and 10 guests