Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Dosao, eto , vama bi odgovaralo da svi isto razmisljamo. Valjda je forum mjesto da se razmijene misljenja , valjda mu je to svrha. Ne znam ssta ti smeta ? Da li sam ikoga uvrijedio ?Krokodil Behko wrote: 22 Dec 2018, 23:29telegraf wrote: 22 Dec 2018, 22:05
Ako misliš na mene , vjeruj mi nemam ja volje da trolam po forumu , imam pametnija posla .
Pa štos došo?
Ko si? Ne zna te niko, a po stilu pisanja, naravno da si jedan od onih besposlenih i smunjenih koji misle da nešto postižu, na ovaj način.
Na rubu sam strpljenja s takvima kao ti. Ja ovo mogu zaključati i baciti u kontejner, jer ovakvih tema imamo bar deset
Nećeš ti ovdje ništa postići. Forumaši zaborave sve što su pročitali, ako su i pročitali, dok iziđu s teme, jer ovdje niko ne čeka nekog poput tebe, da mu objašnjava nešto, pošto niko nije glup.
Svi smo mi krivi.spacebound wrote: 23 Dec 2018, 09:13 Mene nervira ona da smo svi krivi.Nismo!Ja nisam kriva za apsolutno nista lose i nakaradno u BiH.I sta cemo sad?
Kako?Sta je konkretno tvoja krivica?Podrinjac wrote: 23 Dec 2018, 11:31Svi smo mi krivi.spacebound wrote: 23 Dec 2018, 09:13 Mene nervira ona da smo svi krivi.Nismo!Ja nisam kriva za apsolutno nista lose i nakaradno u BiH.I sta cemo sad?
Krivi smo i ako nista ne radimo. krivi smo ako ne izađemo na izbore vodeći se onom svi su oni isti i time dajemo vlast u ruke onih koji nas ojadiše sve ove godine. Krivica ne mora biti samo aktivna , moze biti i pasivna.
Ja sam izlazila na izbore dok sam vjerovala da razum moze da pobijedi.Na zadnje nisam.Koga da biram izmedju Dodika i Ivanicatelegraf wrote: 23 Dec 2018, 11:34Krivi smo i ako nista ne radimo. krivi smo ako ne izađemo na izbore vodeći se onom svi su oni isti i time dajemo vlast u ruke onih koji nas ojadiše sve ove godine. Krivica ne mora biti samo aktivna , moze biti i pasivna.
Taacnolejlamo wrote: 23 Dec 2018, 11:41 sve je to zavjera ustaško-džihadska...
dete kafe...ima i fildžan viška![]()
![]()
telegraf wrote: 23 Dec 2018, 11:25Dosao, eto , vama bi odgovaralo da svi isto razmisljamo. Valjda je forum mjesto da se razmijene misljenja , valjda mu je to svrha. Ne znam ssta ti smeta ? Da li sam ikoga uvrijedio ?Krokodil Behko wrote: 22 Dec 2018, 23:29
Pa štos došo?
Ko si? Ne zna te niko, a po stilu pisanja, naravno da si jedan od onih besposlenih i smunjenih koji misle da nešto postižu, na ovaj način.
Na rubu sam strpljenja s takvima kao ti. Ja ovo mogu zaključati i baciti u kontejner, jer ovakvih tema imamo bar deset
Nećeš ti ovdje ništa postići. Forumaši zaborave sve što su pročitali, ako su i pročitali, dok iziđu s teme, jer ovdje niko ne čeka nekog poput tebe, da mu objašnjava nešto, pošto niko nije glup.
Bez uvrede ali koliko vidim otvorio si temu a da nisi dovoljno upucen u tematiku. Opste je poznato da je stara dr.lja Evropa porucila Amerikancima: Radite sta i kako hocete ali mi evropljani nikada necemo dozvoliti jedan vecinski Bosnjacko-Muslimansk Entitet, ili nedaj boze drzavu i tacka, i po tom sablonu B i H egsistira ovih zadnjih dvadesetak gd. a takav trend ce se i dalje nastaviti. Dokaz za to ti je i sam Daytonski mirovni ugovor po kojem su Genocidni Srbi dobili pola drzave a u onu drugu polovicu smjestili nas i postavili nam Hrvate kao revizore koji nam poturuju klipove pod tockove kada god zatreba.telegraf wrote: 22 Dec 2018, 19:55 Ono što mene najviše iznenađuje je nezainteresiranost međ. zajednice , prije svega mislim na SAD. Posmatram situaciju u regionu , Makedonija - Zaev , prozapadni covjek , ima podršku zapada , samo da se ukloni ruski uticaj u Makedoniji, zatim Crna Gora , također pogurana od strane zapada da bi se uklonio uticaj Rusije , i sada Kosovo , snažno potpomognuto Amerikancima. E sad zasto im onda BiH nije zanimljiva , zasto ne postave svoje ljude na sve tri strane koji bi gurali BiH ka EU I NATU i tako uklonili srpski i ruski uticaj. Ovdje kao da zele status quo , gdje ce opet pokrenuti neko sranje kada bude trebalo, jedno to je logicno objasnjenje.
Takođe i ti bez uvrede, ali Merkelka već godinama predlaže građansku preorganizaciju BiH, pa tako da ti je Moram li pominjati i one presude evropskog suda, koje su uslov EU prema nama, a sve su građanski orjentirane?bosanceros wrote: 23 Dec 2018, 17:50 Bez uvrede ali koliko vidim otvorio si temu a da nisi dovoljno upucen u tematiku. Opste je poznato da je stara dr.lja Evropa porucila Amerikancima: Radite sta i kako hocete ali mi evropljani nikada necemo dozvoliti jedan vecinski Bosnjacko-Muslimansk Entitet, ili nedaj boze drzavu i tacka
Eto, ako si ono iznad u pravu, još samo da navedeš u kojoj se evropskoj državi nalazi Dayton?Dokaz za to ti je i sam Daytonski mirovni ugovor po kojem su Genocidni Srbi dobili pola drzave a u onu drugu polovicu smjestili nas i postavili nam Hrvate kao revizore koji nam poturuju klipove pod tockove kada god zatreba.
Ti si nam veći neprijatelj, kad od te patuljaste i retardirane državice napumpavaš neku silu, a u stvari ljudi imaju preča posla i pustili su nas da se malo igramo po pijesku,. Hrvatsku niko neće uzeti za ozbiljno, pa taman da im Kolinda popuši svima redom, uključujući tu i Merkelku.Ovo isto je Mejdzer rekao Milosevicu, Holbruk Karadzicu Oven Aliji....Da nije tako, mislis da bih hrvati mogli bez sankcija mijesati se u unutrasnje uredjenje B i H
Ama ne vidite vi ništa, ni ti ni žirafa s kojom diskutuješ.Vidis da se prema tim uputstvima ponasaju i Bosnjacki politicari, svesni svojih mogucnosti gledaju samo kako da izvuku stranacki i sopstveni interes! Status kvo odgovara i Amerima i Evropi i Srbiji i Hrvatskoj iso i nasim cobanima koji u tavim uslovima mogu ogradjivati svoje torove, podizati zicu kako him se ovcice ne bih razbjezale.....
Krokodil Behko wrote: 23 Dec 2018, 18:00bosanceros wrote: 23 Dec 2018, 17:50 Bez uvrede ali koliko vidim otvorio si temu a da nisi dovoljno upucen u tematiku. Opste je poznato da je stara dr.lja Evropa porucila Amerikancima: Radite sta i kako hocete ali mi evropljani nikada necemo dozvoliti jedan vecinski Bosnjacko-Muslimansk Entitet, ili nedaj boze drzavu i tackaVjrovao bi ja i tebi i Merkelovoj da vec odavno nisam skonto kako je politika samo vjestina laganja u pravom trenutku. Da presude su donesene ali niti jedna nije implementirana. Da li ti to nesto znaci...Takođe i ti bez uvrede, ali Merkelka već godinama predlaže građansku preorganizaciju BiH, pa tako da ti je Moram li pominjati i one presude evropskog suda, koje su uslov EU prema nama, a sve su građanski orjentirane?
Dokaz za to ti je i sam Daytonski mirovni ugovor po kojem su Genocidni Srbi dobili pola drzave a u onu drugu polovicu smjestili nas i postavili nam Hrvate kao revizore koji nam poturuju klipove pod tockove kada god zatreba.Men se cini da je to negdje tamo izmedju Zitomislica i Blizanaca....Eto, ako si ono iznad u pravu, još samo da navedeš u kojoj se evropskoj državi nalazi Dayton?
Ovo isto je Mejdzer rekao Milosevicu, Holbruk Karadzicu Oven Aliji....Da nije tako, mislis da bih hrvati mogli bez sankcija mijesati se u unutrasnje uredjenje B i HSvjestan sam ja da Evropa Hrvatsku nece uzeti za ozbiljno ali ce je uzeti onoliko koliko treba a to je vise od nas, pa makar...Ti si nam veći neprijatelj, kad od te patuljaste i retardirane državice napumpavaš neku silu, a u stvari ljudi imaju preča posla i pustili su nas da se malo igramo po pijesku,. Hrvatsku niko neće uzeti za ozbiljno, pa taman da im Kolinda popuši svima redom, uključujući tu i Merkelku.
Vidis da se prema tim uputstvima ponasaju i Bosnjacki politicari, svesni svojih mogucnosti gledaju samo kako da izvuku stranacki i sopstveni interes! Status kvo odgovara i Amerima i Evropi i Srbiji i Hrvatskoj iso i nasim cobanima koji u tavim uslovima mogu ogradjivati svoje torove, podizati zicu kako him se ovcice ne bih razbjezale.....Kreiraj dobro i cini ga u skladu sa potrebama svog vremena....Ama ne vidite vi ništa, ni ti ni žirafa s kojom diskutuješ.
Moj bi vam savjet bio da pišete o auto dijelovima, fudbalu, itd, nije politika za svakoga.![]()
Je li bošnjački ili muslimanski entitet?bosanceros wrote: 23 Dec 2018, 17:50Bez uvrede ali koliko vidim otvorio si temu a da nisi dovoljno upucen u tematiku. Opste je poznato da je stara dr.lja Evropa porucila Amerikancima: Radite sta i kako hocete ali mi evropljani nikada necemo dozvoliti jedan vecinski Bosnjacko-Muslimansk Entitet, ili nedaj boze drzavu i tacka, i po tom sablonu B i H egsistira ovih zadnjih dvadesetak gd. a takav trend ce se i dalje nastaviti. Dokaz za to ti je i sam Daytonski mirovni ugovor po kojem su Genocidni Srbi dobili pola drzave a u onu drugu polovicu smjestili nas i postavili nam Hrvate kao revizore koji nam poturuju klipove pod tockove kada god zatreba.telegraf wrote: 22 Dec 2018, 19:55 Ono što mene najviše iznenađuje je nezainteresiranost međ. zajednice , prije svega mislim na SAD. Posmatram situaciju u regionu , Makedonija - Zaev , prozapadni covjek , ima podršku zapada , samo da se ukloni ruski uticaj u Makedoniji, zatim Crna Gora , također pogurana od strane zapada da bi se uklonio uticaj Rusije , i sada Kosovo , snažno potpomognuto Amerikancima. E sad zasto im onda BiH nije zanimljiva , zasto ne postave svoje ljude na sve tri strane koji bi gurali BiH ka EU I NATU i tako uklonili srpski i ruski uticaj. Ovdje kao da zele status quo , gdje ce opet pokrenuti neko sranje kada bude trebalo, jedno to je logicno objasnjenje.
https://youtu.be/iblXjoj3L0Y
Ovo isto je Mejdzer rekao Milosevicu, Holbruk Karadzicu Oven Aliji....Da nije tako, mislis da bih hrvati mogli bez sankcija mijesati se u unutrasnje uredjenje B i H , da bih Vucic moga jano podrzavat srpske seceoniste, da bih nas domaci izdajnik Dodik mogao radit sto radi, da bih CIK mogao olako pisat po ustavu B i h ...itd...Vidis da se prema tim uputstvima ponasaju i Bosnjacki politicari, svesni svojih mogucnosti gledaju samo kako da izvuku stranacki i sopstveni interes! Status kvo odgovara i Amerima i Evropi i Srbiji i Hrvatskoj iso i nasim cobanima koji u tavim uslovima mogu ogradjivati svoje torove, podizati zicu kako him se ovcice ne bih razbjezale.....![]()
Jednostavno izvukao sam u datom trenutku taj izraz a on u stvari znaci Islamski Entitet. Sve ostalo su nepobitne cinjenice.......Podrinjac wrote: 24 Dec 2018, 06:48Je li bošnjački ili muslimanski entitet?bosanceros wrote: 23 Dec 2018, 17:50
Bez uvrede ali koliko vidim otvorio si temu a da nisi dovoljno upucen u tematiku. Opste je poznato da je stara dr.lja Evropa porucila Amerikancima: Radite sta i kako hocete ali mi evropljani nikada necemo dozvoliti jedan vecinski Bosnjacko-Muslimansk Entitet, ili nedaj boze drzavu i tacka, i po tom sablonu B i H egsistira ovih zadnjih dvadesetak gd. a takav trend ce se i dalje nastaviti. Dokaz za to ti je i sam Daytonski mirovni ugovor po kojem su Genocidni Srbi dobili pola drzave a u onu drugu polovicu smjestili nas i postavili nam Hrvate kao revizore koji nam poturuju klipove pod tockove kada god zatreba.
https://youtu.be/iblXjoj3L0Y
Ovo isto je Mejdzer rekao Milosevicu, Holbruk Karadzicu Oven Aliji....Da nije tako, mislis da bih hrvati mogli bez sankcija mijesati se u unutrasnje uredjenje B i H , da bih Vucic moga jano podrzavat srpske seceoniste, da bih nas domaci izdajnik Dodik mogao radit sto radi, da bih CIK mogao olako pisat po ustavu B i h ...itd...Vidis da se prema tim uputstvima ponasaju i Bosnjacki politicari, svesni svojih mogucnosti gledaju samo kako da izvuku stranacki i sopstveni interes! Status kvo odgovara i Amerima i Evropi i Srbiji i Hrvatskoj iso i nasim cobanima koji u tavim uslovima mogu ogradjivati svoje torove, podizati zicu kako him se ovcice ne bih razbjezale.....![]()
Nije sija nego vrat, al nejse.Navescu dogadjaj slucajnog susreta rahmetli Alije sa Jaserom Arafatom, koji mu je u jednom trenutku rekao: slusaj Alija, i meni su nudili pola Palestine i ja to nisam htjeo prihvatit, a pogledaj sta sada imam, tako da i ti ne bih prosao kao i ja......Mutevelija wrote: 25 Dec 2018, 23:44 Alija se nije zalagao za islamski entitet nego Bosnu 100 sa islamskim karakteristikama
Nije svjetlo na kraju tunela, idemo u pogresnom pravcu...
Normalno, ne pada snijeg da pokrije brijeg nego da otkrije tragove! Po mom skromnom misljenju dodo je vise amerikanac nego sto je rus...Krokodil Behko wrote: 26 Dec 2018, 11:19 Sačekajte dok Dodikovi uđu u državnu vladu, kladim se da će oni usvojiti sve to oko godišnjeg plana odbrane, a što nam traži NATO.