Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9697 times
Been thanked: 11434 times
Status: Online

Re: Policija u Banjoj Luci privela Davora Dragičevića

Post by Krokodil Behko »

Image
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1644 times
Been thanked: 3081 times
Status: Offline

Post by Mutevelija »

Eto slike i prilike vidite kako Bosanski Srbi mlate jedni druge, kako su nesrbe u ratu.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4349 times
Been thanked: 3286 times

Post by Melek »

Podrinjac wrote: 25 Dec 2018, 19:38 Uz maršala Tita, junačkoga sina
nas neće ni pakao smest'.
Mi dižemo čelo, mi kročimo smjelo
i čvrsto stiskamo pest.

Rod prastari svi smo, a Goti mi nismo,
Slavenstva smo drevnoga čest.
Ko drukčije kaže, kleveće i laže,
Našu ce osjetit' pest.

Sve prste na ruci u jadu i muci
Partizanska stvorila je svijest.
Pa sad kad i treba, do sunca do neba
Visoko mi dižemo pest.
Primijeti ovo podebljano :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Davor Dragičević pušten na slobodu pa poručio da nastavlja s protestom u Banjoj Luci

Image

Nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu Banja Luka Davor Dragičević je pušten na slobodu jer je utvrđeno da ne postoje razlozi za zadržavanje i odreživanje pritvora. Dragičević je po izlasku iz Tužilaštvu najavio da će protiv svih koji su učestvovali u hapšenju podnijeti krivične prijave, te da će nastaviti s protestom u Banjoj Luci.

"Davidovu majku Suzanu sam vozio kod doktora, ganjali su me po mom gradu. Noć prije sam znao šta mi se sprema. Protiv svih koji su učestvovali u tome ću podnijeti krivične prijave. Ja ću biti na trgu u 18 sati i ne pada mi napamet da dijete prepustim zločincima i ubicima. Moj David će dobiti pravdu i svi će u ovoj državi dobiti pravdu. Ne mogu mi ništa ni za milion godina. Trg je javna površina, ovo je moja država, ja idem kod svog djeteta i nemam kome šta prijavljivati", poručio je Dragičević uzvikujući prije toga "Pravda za Davida".

Njegov advokat Ifet Feraget je kazao da nisu postojali ni razlozi za njegovo hapšenje.

"Nije znao za poziv niti mu je on bio uručen, smatram da se radi o zloupotrebi ovlaštenja. Vidio je policijsku patrolu, ali oni nisu pokazali da mu žele uručiti poziv. Nadam se da je ministar Dragan Lukač naučio lekciju. Ne treba hapsiti bilo koga u situaciji kada mu je prouzrokovana bol zbog vođenja neadekvatne istrage. Izazvani su veliki strah, nemir i inferiornost, a namjera posljednjeg čina je bila namjera da ponize Davora Dragičevića", kazao je Feraget.

Istakao je da se radi o časnom i ponosnom čovjeku koji ima pravo da izražava svoje mišljenje, te da nikome nije ozbiljno prijetio.

"On ima pravo i da pretjera, ali nema ozbiljnu namjeru da ozbiljno prijeti. Tužilaštvo će još proučiti spis, ali utvrđeno je da ne postoje posebni pritvorski razlozi za zadržavanje i određivanje pritvora. Ovo je bila nepotrebna epizoda. Svaki grad ima slobodan prostor koji se zove trg, trgovi i postoje da bi ljudi na njima mogli slobodno da govore. Stekli se se uvjeti da Lukač razmisli o ostavci, a mi ćemo istrajati na dokazivanu istine vezane za ubistvo Davida Dragičevića", poručio je Feraget.

klix.ba
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ciljana upotreba sile, da se zastraše svi i da ih pometu do devetog januara, jer tu treba da prođe Dodikova narodna milicija.
Vjetar
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 24 times

Post by Vjetar »

Joj Draška i predstave :D.
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

Mama prozvala vucica

Ocekujem konferenciju od bolesnika
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

Oblak wrote: 26 Dec 2018, 11:24 Joj Draška i predstave :D.
Draska mi ne diraj. :o
Username
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Username »

Podrinjac wrote: 25 Dec 2018, 19:59
statebriga wrote: 25 Dec 2018, 19:44

najbolji komentar na temi :aplauzz
Otkrila Ameriku, nema šta.

Ključajte temu.
Bas a nista to sto ubice ne mogu uhapsiti sami sebe
Username
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Username »

Majka drzi sliku ubijenog sina a oni je hapse

Slika i prilika drzave
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

Dragan Lukač: Davor Dragičević jučer bježao autom kroz Banjaluku

Image

BREAKING Davor Dragičević jučer je ignorisao znakove policije, bježao je autom kroz čitav grad. Priveden zbog uzimanja izjave, rekao je danas na vanrednoj pres-konferenciji ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

On je ispričao detalje jučerašnjih događaja, a kazao je da Dragičević uhapšen na Trgu Krajine ocijenivši da mu je njegov advokat učinio ''medvjeđu uslugu'' zbog savjeta da ne primi poziv sa saslušanje.

Rekao je i da su plasirane brojne laži kako bi se ''oblatila policija''. Naglasio je da su dešavanja na Trgu bila mirna dok se nisu pojavili opozicioni političari.

''Gradske vlasti su dozvolile da se to održava sve dok je bilo na miran i dostojanstven način. Svjedoci ste da se tog skupa poručuju stvari koje imaju ne samo prekršajnu veći i izbornu odgovornost. Imali smo izbornu godinu u koju su se uključili političari da bi iskoristili svoje ciljeve, iskoristili su tu grupu na morbidan način, usmjeravali grupu u političkom smjeru. Nakon završetka izbora, čujemo pozive te grupe na izvršenje krivičnih djela, na pozive da se prema najvišim funkcionerima, da su saučesnici i ubice bez ijednog dokaza za takve tvrdnje. Pokušava se na fizički način da se izaziva policija, da se pljuje po policiji, da se fizički pokušava ući u Palatu predsjednika''
, rekao je ministar Lukač na današnjoj pres-konferenciji.

Ocijenio je da je Davor Dragičević uzeo sebi za pravo da dijeli pravdu.

''Uzeo je sebi za pravo da on dijeli pravdu, uzeo je sebi za pravo da može bilo koga da prozove bilo koga. To niko sebi od građana u Republici Srpskoj nije uzimao za pravo. Pokušali smo da uručimo poziv za saslušanje Davoru Dragičeviću, ali je on odbio da primi svoj poziv. Njegov advokat mu je napravio ''medvjeđu uslugu'' jer mu je sugerisao da ne primi taj poziv. Iz tog razloga policija je pokušala ponovo da mu uruči poziv. On je ignorisao znakove policije, bježao autom kroz čitav grad. Tu je priveden zbog uzimanja izjave. Izvršen je pretres kuće da bi se utvrdilo da li ima oružja jer bili ste svjedoci prijetnji, morali smo provjeriti da li postoji oružje s kojim može da se izvrši krivično djelo''
, naglasio je on.

Dragičević je, podsjećamo, uhapšen jučer u Banjaluci nakon čega su tokom cijelog dana građani tog grada protestovali. U međuvremenu je uhapšeno još nekoliko osoba. On je danas pušten na slobodu nakon saslušanja u Tužilaštvu.

n1info.com
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

Stanivuković: Zna li ministar Lukač da su me udarali po genitalijama

Image

Zna li ministar da su me udarali po genitalijama, da su me udarali po nogama? Kažu oštetio sam automobil, pa ja sam se branio. Nijedan dokaz nisam imao za zadržavanje, kazao je u srijedu nakon izlaska na slobodu poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković.

"Prvi put je hapšenje bilo zbog presjecanja trake. To je moj način bunta i prkosa i uredu, uhapsili su me. Izdat mi je prekršajni nalog 500 maraka. Drugi put kada smo se okupili na Trgu, ljudi su stajali dostojanstveno, mirno i razgovarali. Zašto je policija u formaciji krenula na slobodne ljude, koji su slučajno bili okupljeni? Bio sam tu, nije bilo upozorenje. Niko od policije nije rekao: 'Imate 10 minuta da se sklonite'. Samo su krenuli na slobodne građane",
kazao je Stanivuković.

Odbacio je navode entitetskog ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača kako mu pripadnici MUP-a RS nisu nanijeli povrede.

"Zna li ministar da su me udarali po genitalijama, da su me udarali po nogama? Kažu oštetio sam automobil, pa ja sam se branio. Nijedan dokaz nisam imao za zadržavanje. Narodni poslanik, a držan sam u ćeliji kao pseto. Jel' mislite da iz hira nosim kragnu",
zapitao je Stanivuković.

Zastupnik u NSRS-u je otkrio kako je policija "pregazila" i njegovu ujnu od 65 godina koja je s njim bila na protestima. Dodao je kako je bio u vrlo lošem stanju kada je doveden u policijsku stanicu.

"Kad sam došao u policiju nisam mogao držati glavu prema gore, lakše mi je bilo držati oborenom. Dali su mi da potpišem neku izjavu protiv Lukača koju nikada nisam rekao i nisam potpisao. U policijskim kolima su me vrijeđali, samo sam im vidio oči. Tražio sam imena policajaca u autu",
kazao je.

Stanivuković je poručio kako će nastaviti protestvovati "dostojanstgvono", te je ocijenio kako će jučerašnja akcija MUPa- RS izazvati još veći bunt građana.

Na kraju svoga obraćanja imao je poruku za građane u ovom bh. entitetu.

"Moja obaveza kao narodnog poslanika je da podržim svaki vid legalne borbe. Moramo osloboditi Republiku Srpsku. Nek me sve boli, idemo do kraja",
jasan je bio Draško Stanivuković.

n1info.com
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:

Post by Mala_Mu »

Saopštenje za javnost pokreta "Pravda za Davida"

Pokret Pravda za Davida objavio je saopštenje povodom jučerašnjih događaja u Banjaluci kada je uhapšeno nekoliko članova Pokreta, kao i pojedini opozicioni političari u bh. entitetu Republika Srpska.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

U vezi sa jučerašnjim događajima koji su se desili u Banja Luci, počevši od hapšenja Davora Dragičevića i pojedinih članova našeg Pokreta, stav Pokreta je sledeći :

- Hapšenje i privođenje naših članova je sastavni dio represije koja se vrši nad nama već duži vremenski perod i svi mi smo bili spremni na ovakve poteze režima, jer smo znali s kim i s čim imamo posla.

- Događaji koji su potom uslijedili, uklanjanje svih obilježja koja su predstavljala svetinju i sjećanje na Davida, ogromna koncentracija specijalnih policijskih snaga na ulicama Banja Luke, demonstracija sile batinanjem žena, staraca i omladine, imali su samo jedan cilj. A to je da se izazove revolt kod naroda i da narod na silu odgovori silom. Građani su usprkos svom teroru koji je juče nad njima sproveden, ostali mirni i dostojanstveni i niti jedan incident nisu izazvali oni, već naprotiv, upravo su to učinile policijske snage koje su konstantno provocirale građane na nerede. Prekomjerna upotreba sile nad građanima je već obišla svijet, a video dokumentovani materijal je proslijeđen u institucije EU i UN-a.

Zemlje EU kojima smo proslijedili svu dokumentaciju o teroru koji se vrši nad građanima su uz materijal dobile i zahtjeve Pokreta i građana Banja Luke koji su sledeći :

- Tražimo da se s njihove strane interveniše i omogući povratak simobola Davidovog trga, koji za građane širom BiH, ali i dijaspore, ima ogroman značaj i predstavlja simbol njihove borbe za bolju i sigurniju budućnost njihove djece.

- Tražimo da se omogući ljudima mirno okupljanje, bez sprovođenja sile od strane entiteskih vlasti, jer to je prije svega jedno od garantovanih ljudskih prava koje je uvršteno i u Ustav Republike Srpske.

- Tražimo da se istraže svi postupci policije u toku jučerašnjeg dana, te prekomjerna upotreba sile, za šta svjedoče i ljekarski nalazi pojedinih građana koji su bili privođeni .

- Takođe tražimo i da se ispitaju razlozi zbog kojih je juče došlo do eksalacije stanja u Banja Luci, kojoj ni jednog momenta nisu doprinijeli sami građani.

Pokret Pravda za Davida i građani će se danas u 18h okupiti na Davidovom trgu, kako bi zapalili svijeće za pokojnog Davida i svu ostalu ubijenu djecu, mirno i dostojanstveno kao i uvijek do sada. Svi građani koji osjećaju svoju moralnu dužnost i obavezu da se pridruže ovom spontanom okupljanju, bice dobro dosli. Oni koji budu pomislili da prave bilo kakve incidente, znaćemo da nisu dio ovog mirnog i dostojanstvenog skupa ni Pokreta roditelja, već ljudi poslani isključivo sa ciljem da naštete svim građanima.
n1info.com
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1220 times
Been thanked: 3872 times

Post by Laser »

Nadam se da sarajevska kopilad večeras neće zablokirat cestu zato što Dodik mariše po Banjaluci.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1644 times
Been thanked: 3081 times

Post by Mutevelija »

Vidi vidi sad da bude simbol BiH a ne RS-a.
Treba ih pustiti da se poglođu, kasnije 'pokupiti kajmak'
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

MUP REPUBLIKE SRPSKE POSLUŠAO DEMONSTRANATE KOJI MESECIMA TRAŽE HAPŠENJA

Image

BANJA LUKA, 25. decembar 2018, (Njuz) – MUP Republike Srpske saopštio je danas da je ispunio zahteve demonstranata, koji poslednjih meseci u centru Banja Luke zahtevali da policija počne da hapsi.

Iz MUP-a navode da su demonstranti mesecima prigovarali policiji da nikog nije uhapsila i da se nadaju da će ih današnja akcija na Trgu Krajina konačno uveriti da policija dobro radi svoj posao.

– Mesecima slušamo da policija nikog nije uhapsila, pa se nadam da će demonstranti sada pohvaliti policiju, koja je još jednom pokazala da se nikog ne plaši i da nema nedodirljivih – stoji u saopštenju banjalučkog MUP-a.

MUP navodi da se policija nije zaustavila samo na hapšenju ljudi, već je lišila slobode i srce koje je mesecima pravilo haos na glavnom gradskom trgu.

– Građani umeju da cene rad policije i momentalno su počeli da se razilaze. Svega nekoliko minuta pošto smo lišili slobode Davora Dragićevića, Suzanu Radanović, poslanika Draška Stanicvukovića i Branislava Borenovića, na Trgu Krajina već bilo za četvoro ljudi manje – navodi MUP.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Tugo naša.

Je li bilo danas skupova podrške?
Čitala sam samo za Beograd.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Divlja_u_srcu
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Divlja_u_srcu »

Tuga i jad :(
bosna ode u tri pm i narod isto..nema tu ni hajra ni nafake..jadna djeca i jadni roditelji.
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1220 times
Been thanked: 3872 times

Post by Laser »

Cirkus.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Nice try wrote: 26 Dec 2018, 17:37 Tugo naša.

Je li bilo danas skupova podrške?
Čitala sam samo za Beograd.
Danas u 17h cvjetni trg Zagreb
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Post Reply

Return to “BiH”