CIGARETE

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times
Status: Offline

Re: CIGARETE

Post by carobnjak N »

mrki62 wrote:
Kako na vas djeluju ove poruke?
Ja sam već pisao o tome; recimo ako na poslu popušiš samo 10 cigareta i za svaku cigaretu upotrijebiš samo 6 minuta , to nam dođe 60 minuta iliti 1 sat.
Ako radiš samo 20 dana u mjesecu , to je 20 sati i ako radiš samo 10 mjeseci na godinu je to ; 20 sati puta 10 mjeseci = 200 sati iliti jedan dobar mjesec dana.
Dakle, na godinu minimalno mjesec dana ne radiš a šef te plaća,........... to je ono što kapitaliste boli , yebe se njima za tvoje il bilo čije zdravlje.
Razmislite malo o tome i skontat ćete da ima mnogo radnih mjesta koji se ekološko fuj a nigdje ne piše da je štetno za zdravlje , nigdje ne piše da su slatkiši za djecu štetna po zdravlje, nigdje ne piše ni za razne čipsove da su štetni za zdravlje, nigdje ne piše ni na alkoholu da je štetno za zdravlje, nigdje ne piše ni na voću ni na povrću koje je špricano raznim otrovima da je štetno za zdravlje.
Nigdje ne piše ni na jednom radnom mjestu da je stresno i ugrožavajuće za zdravlje a ljudi obolijevaju itd itd :pusi
haahah ajoj priče ti. Sad kao to neka teorija zavjere opet . Nema tu nikakve zavjere kapitalističkih šefova protiv radnika i slično,onaj ko će zabušavat on će da zabušava i bez cigare. Cigarete su jednostavno i zaista štetne i uzrok mnogih bolesti,nemoj pušiti sedmicu dana pa ćeš sam vidjeti razliku na tijelu i bez doktora. Dakle o štetnosti je glupo rasprvaljati.
Međutim briga za zdravlje građana je samo donekle opravdanje za ovakve slike na cigaretama , prije je to alibi za extremno ubiranje poreza od građana pušača kao i od proizvođača ,koji opet nikad neće prestati ih proizvoditi jer će duhandžija uvjek biti u velikom broju.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Lijepo sam opisao i sve ostale probleme koji su vezani za zdravlje čovjeka i ti si se kačio samo na cigarete.
Premalo si se udubio u samu suštinu mog pisanja a da jesi , ti bi onda malo i drugačije mislio a najmanje što bi ti radio je da bi ti uopšte došlo do smjeha.
U svoje 32 godine rada po firmama sam mnoga radna mjesta vidio i garantujem ti da su u mnogo čemu štetnija od bilo koje količine cigareta a danas je kapital vladar svijeta a nikako tobože nečija skrb za dravlje i natpis na kutiji cigareta.
Dakle, pročitaj još jednom šta sam sve nabrojao kao štetne tvari i onda se javi sa komentarom :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Strootman
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Strootman »

Jedinu konzumiram mada pokusavam prestati. Srezao sam prvo sa 2 kutije na kutiju a sada sam je prepolovio, bolje mi odmah. :oo

Najgore koje sam probao su Walter i LD, uz nekakav Ronhil koji sam "teglio" do pola a nigdje dima. :oo
niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by niska grana »

U sklopu ostavljanja cigareta smanjio sam količinu i prešao na lakše ženske poput Dive i Eve.
Vezano za ove zadnje nedavno mi prodavačica, nakon što je jedva shvatila o kojim se cigarama radi, veli "ne kaže se Eva nego Ajvi" :valja
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 »

pusim samo zato jer se lakse kaslje
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7933 times
Been thanked: 18765 times

Post by Maja »

niska grana wrote:U sklopu ostavljanja cigareta smanjio sam količinu i prešao na lakše ženske poput Dive i Eve.
Vezano za ove zadnje nedavno mi prodavačica, nakon što je jedva shvatila o kojim se cigarama radi, veli "ne kaže se Eva nego Ajvi" :valja

EVA je Iv, te ja pušim kad ne mogu da nađem LD slims, ali i ja uvijk kažem Eva. A Ajvi su EVE. Ti su još tanji od Eve (Eva) i imaš sliku na prvom postu.
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust »

Ajvi su Ive ili Ivy... Eve je iv
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9752 times
Been thanked: 11490 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

I sarajevska fabrika, promijenila je pakovanja.
To jest, pokvarila :(

Image
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

Ubija i automobil...(koliko je samo saobračajki)...pa svi i dalje voze... Ni na jednom automobilu ne piše da ubija, a trebalo bi na svakom da piše... :klanja
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust »

A alkohol... zasto ne postavljaju recimo ovakve slike na flase:

Image
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

:lupa

Jeste Dust, u pravu si... Zašto na svim artilkima u kojim ima onih štetnih E, ne napišu da je štetan po zdravlje? :lupa
Zašto na kaladontu ne napišu da ima fluora, pa ako budete prali vaše zube, desiće vam se to i to...
:hihi
(Arapska poslovica)
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7933 times
Been thanked: 18765 times

Post by Maja »

Posebno se odnosi na žene: Ovakve cigarete udvostručuju šanse za moždani udar!

Image

Osobe koje puše cigarete s mentolom imaju dvostruko veće izglede za moždani udar od pušača koji puše obične cigarete, a to se posebno odnosi na žene, pokazalo je američko istraživanje.

Naučnici upozoravaju da nijedna cigareta nije dobra za zdravlje no prema istraživanju objavljenom u časopisu Archives of Internal Medicine ljudi bi se posebno trebali kloniti cigareta s mentolom.

'Sve su loše, no uz to, sa stajališta smanjenja šteta, ovo istraživanje poručuje da se posebno trebaju izbjegavati vrste s mentolom', kaže Nicholas Vozoris iz bolnice St. Michael u Torontu koji je vodio istraživanje.

Vozoris je u okviru istraživanja obradio podatke koje je dalo nešto više od pet hiljada pušača u okviru anketa o zdravlju i stilu života u razdoblju od 2001. do 2008. godine.

Sveukupno oko 26 posto sudionika istraživanja pušilo je cigarete s mentolom dok su ostali pušili obične cigarete. Kako prenosi dnevnik.hr, u skupini koja je pušila cigarete s mentolom 3,4 posto pretrpjelo je moždani udar u promatranom razdoblju u odnosu na 2,7 posto onih koji su pušili obične cigarete.

Razlika je bila još očitija kad se uzeo u obzir spol - žene koje su pušila cigarete s mentolom imale su tri puta veće izglede pretrpjeti udar od onih koje su pušile obične cigarete.
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

Nisam nikada voljele cigarete sa mirisom mentola...Za mene to nije cigareta.. :D

Kada je sve ovo finoistražio i napisao , trebao je još da kaže zašto mentol podspješuje taj rizik...
(Arapska poslovica)
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Ako bi isli logikom da mentol inace "otvara" disajne puteve i djelimicno prociscava zacepljenja, samim tim je onda moguce i jace i vishe udahnuti dima cigareta i da se zavuce i u najsitnije pore pluca...
Moje laicko misljenje...

A sto se tice cigareta... :bua :bua :bua :bua :bua :bua :bua Nikad.. i to mi je uvijek veliki minus kod osoba koje puse..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mislim da mentol umanjuje dotok kiseonika u mozak.
takav neki osjećaj sam imao, par puta, kad sam probao takav duhan.
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

BlackHawk wrote:Ako bi isli logikom da mentol inace "otvara" disajne puteve i djelimicno prociscava zacepljenja, samim tim je onda moguce i jace i vishe udahnuti dima cigareta i da se zavuce i u najsitnije pore pluca...
Moje laicko misljenje...

A sto se tice cigareta... :bua :bua :bua :bua :bua :bua :bua Nikad.. i to mi je uvijek veliki minus kod osoba koje puse..
To ti tako misliš ili su se osobe izjasnije o minusu?

Ja sam pušač i osobe koje ne puše nemaju kod mene minus, naprotiv u plusu su... Ja sam u minusu.

I volim više goste nepušače, nego pušaće... :hihi

PUŠENJE OZBILJNO ŠTETI VAMA I DRUGIMA OKO VAS.
ПУШЕЊЕ ОЗБИЉНО ШТЕТИ ВАМА И ДРУГИМА ОКО ВАС.

PUŠENJE MOŽE UZROKOVATI IMPOTENCIJU.
ПУШЕЊЕ МОЖЕ УЗРОКОВАТИ ИМПОТЕНЦИЈU.
Piše na mojoj kutiji cigareta... .[/i] :hihi
(Arapska poslovica)
Blackhawk

Post by Blackhawk »

silence wrote:
To ti tako misliš ili su se osobe izjasnije o minusu?

Moje licno misljenje, govorim o onom dojmu kakav osoba ostavlja na mene.. Znaci cim vidim cigarete ima jedan minus, sto ne mora biti tako lose, ako dosta drugih stvari bude u plusu :)
Bitno da bude konacni dojam u plusu :cool
Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Johny »

Bio sam strastveni pusac oko 20 godina (2 i vise kutija dnevno).Prestao prije 7 godina i 2 mjeseca i 2 dana.Ne osudjujem nikoga ko pusi niti mi smeta pusenje u prostoiji.Ako je zagusljivo,,izadjem.Pusaci u mojim ocima nisu u povlastenom niti podredjenom polozaju.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Australija: Sve cigarete prodavati u istom pakovanju

Post by Krokodil Behko »

Image

Ustavni sud Australije u srijedu je podržao novi zakon koji je predložila vlada o obaveznom pakovanju za cigarete kojim se s paklice cigareta uklanjaju boje i logotip proizvođača i marke cigareta.

Zakonom se zahtijeva da se cigarete prodaju u maslinasto zelenim paklicama, sa slikama koje upozoravaju na posljedice od pušenja, prenosi BBC.

Vodeći svjetski proizvođači duhana, uključujući kompanije British American Tobacco i Philip Morris, osporile su zakon na sudu.

Predviđeno je da nova pakovanja cigareta stupe na snagu od 1. decembera.

"Većina članova sudskog vijeća mišljenja je da Akt nije u suprotnosti s Ustavom Australije", navodi sud u kratkom saopćenju.

Očekuje se da puna presuda bude objavljena kasnije.

Zakon je usvojila vlada u prošloj godini. Vlasti tvrde da će nova pakovanja cigareta pomoći u smanjenju broja pušača u zemlji.
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Australija: Sve cigarete prodavati u istom pakovanju

Post by Dust »

Krokodil Behko wrote: Zakonom se zahtijeva da se cigarete prodaju u maslinasto zelenim paklicama, sa slikama koje upozoravaju na posljedice od pušenja, prenosi BBC.
.

Sto bas zelenim? :oo
Post Reply

Return to “Drustvo”