haahah ajoj priče ti. Sad kao to neka teorija zavjere opet . Nema tu nikakve zavjere kapitalističkih šefova protiv radnika i slično,onaj ko će zabušavat on će da zabušava i bez cigare. Cigarete su jednostavno i zaista štetne i uzrok mnogih bolesti,nemoj pušiti sedmicu dana pa ćeš sam vidjeti razliku na tijelu i bez doktora. Dakle o štetnosti je glupo rasprvaljati.mrki62 wrote:Ja sam već pisao o tome; recimo ako na poslu popušiš samo 10 cigareta i za svaku cigaretu upotrijebiš samo 6 minuta , to nam dođe 60 minuta iliti 1 sat.Kako na vas djeluju ove poruke?
Ako radiš samo 20 dana u mjesecu , to je 20 sati i ako radiš samo 10 mjeseci na godinu je to ; 20 sati puta 10 mjeseci = 200 sati iliti jedan dobar mjesec dana.
Dakle, na godinu minimalno mjesec dana ne radiš a šef te plaća,........... to je ono što kapitaliste boli , yebe se njima za tvoje il bilo čije zdravlje.
Razmislite malo o tome i skontat ćete da ima mnogo radnih mjesta koji se ekološko fuj a nigdje ne piše da je štetno za zdravlje , nigdje ne piše da su slatkiši za djecu štetna po zdravlje, nigdje ne piše ni za razne čipsove da su štetni za zdravlje, nigdje ne piše ni na alkoholu da je štetno za zdravlje, nigdje ne piše ni na voću ni na povrću koje je špricano raznim otrovima da je štetno za zdravlje.
Nigdje ne piše ni na jednom radnom mjestu da je stresno i ugrožavajuće za zdravlje a ljudi obolijevaju itd itd
Međutim briga za zdravlje građana je samo donekle opravdanje za ovakve slike na cigaretama , prije je to alibi za extremno ubiranje poreza od građana pušača kao i od proizvođača ,koji opet nikad neće prestati ih proizvoditi jer će duhandžija uvjek biti u velikom broju.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)