Da li ste nekada prokleli nekoga iz zezancije i to se ostvarilo?
Ja nešto ne volim te kletve, tačno me srah
Moderator: Krokodil Behko

Niska grana wrote:Bolan ne bio, vrane ti to malo mozga ne iskljuvale, procjenitelj ti kuću ne procijenio
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Majo, ovo je tako divno...Maja wrote:Čim vidim riječ kletva sjetim se nene rahmetli za vrijeme rata. Čim bi negdje opalila granata ona bi viknula (da izvinu kršćani) "jeb.. ti krs´ ćaćin" ili "šta pucaš dabogda ti vrana isćukala oči" itd. Roditelji su se uvijek svađali s njom zbog toga jer se nikad nije pred nama djecom ustručavala.
A onda kad je prstao rat, pa kad bi se mi nešto s njom posvađali ona bi rekla "dabogda vas niko ne imo ko ja, bog se smilovo"
A svaki dan je klanjala i svaki ramazan postila
Ma nena je bila sve, samo ne obična žena. Išla je iz jednog ekstrema u drugi-ili nas je proklinjala ili obožavala
Legenda

butterfly wrote:Joj ne znam ima svega po pitanju tih kletvi. Ja sam jednom u zivotu proklela jednu zenu koja me konstantno maltretirala kad sam bila trudna. Jednom kad mi vise nije moglo pod kozu samo sam u sebi rekla dabogda se o sebi zabavila, nemala vremena pomisliti na mene. Nazalost poslije par mjeseci je oboljela od karcinoma
To mi je i dan danas krivo i tesko sto sam uopste i pomislila, i od tada nikada nisam pomislila da nekoga prokunem.
Ne znam jel to do toga sto sam pomislila, ali mene i dan danas grize savjest
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests