Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Ja kazem kako se osjecam nista durgo.
Nmam nista protiv da kod nje bude mehka fina
Pa ni ona neće imati ništa protiv da tvoja koža bude mekana, nježna i mirišljava ...
Nije to isto.
Ja sam musko mogu imati bradu to je moja privatna stvar, ona je zensko treba imati valjda vece grudi od mene, ljepse noge i ostalo, ja nju ne mogu u svemu kopirati.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Sapuni nastaju reakcijom saponifikacije tj. reakcijom masnih kiselina (npr. zivitinjska mast) i luzine.
Ne tako davno, narod, ugavnom seoski,, je pravio sebi sapun na nacin da je zivotinjku mast mijesao sa pepelom a onda su tu masu kuhali te filtrirali kroz neku gazu.
Ostatak na gazi je sapun, i to onaj pravi prirodni.
Nekada je onaj prijeratni sapun za ves, popularni "kabas", bio najslicniji tom sapunu.
Ko je imao problema sa prhuti u kosi, sa suhom kosom, alergijama itd. znalo mu se reci da pocne koristi kabas umjesto dotadasnjeg sapuna/sampona.
Samo hocu da kazem da i sapuna ima svakavih, tecnih,/krutih svejedno i da na ruzu ne mirisu jer su sacinjeni od latica ruze.
Meni hecim jednom prilikom za naku koznu bolescinu rece, jebo te ti novi sapuni, uzmi kabas, Marsiglia. Reko dze cu bolan kabas koristiti.
Kaze suti i poslusaj me.
Ko rukom odneseno, drugi sapun vise ne koristim.