Stres
Moderator: Krokodil Behko
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
- Status: Offline
Re: Jedinstvena antistres soba: Klijenti slobodni da razbijaju flaše, telefone...
Ja sam već razbila jednu čašu danas... a nisam bila ljuta... onak ispade mi ko iz mrtve ruke 

.
Re: Jedinstvena antistres soba: Klijenti slobodni da razbijaju flaše, telefone...
Nisu svi isti. Šta drugo da ti kažemHahik wrote: 16 Jan 2019, 18:48Tu i jeste problem.Nice try wrote: 16 Jan 2019, 17:34 To je svrha ovih soba.
Usmjeravanje rušilačke energije na bezvrijedne svari, one koje mogu biti uništene![]()
Desi se stres na poslu i ti čekaš nekoliko sati da odeš i polupaš sve živo u toj sobi. Do tada si se već trebao smiriti.
Šta ako odeš u drugi grad gdje nema takve sobe? Može ti ostati navika da tako kanaliziraš bijes i početi razbijati svoje ili tuđe stvari bez čekanja da dođeš do stres sobe povrijeđujući sebe i druge.
Nije rješenje razbijati, to je odraz nemoći i veliki problem. Na kraju osoba ne može da vlada sa sobom i riješi se stresa na razuman i efikasan način.

Već sam pisala, npr. ja nemam problem da moram nešto razbiti da bi iskazala ili se riješila stresa, bijesa ili štagod. Neko drugi u trenu ljutnje ili čegagod jednostavno mora izbaciti bar djelić te energije, pa će iskriviti spajalicu, ako ništa drugo.
Ove sobe, o kojima ne znam zašto i razglabam

Naravno da trebamo raditi na sebi i pokušati se osloboditi stresa na neki miran način, nikome i ničemu škodljiv, ali avaj...znamo da to samo rijetki mogu.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Hahik
- Osvježenje foruma
Lijepa stara vremena.Nice try wrote: 17 Jan 2019, 08:05 Nisu svi isti. Šta drugo da ti kažem![]()
Već sam pisala, npr. ja nemam problem da moram nešto razbiti da bi iskazala ili se riješila stresa, bijesa ili štagod. Neko drugi u trenu ljutnje ili čegagod jednostavno mora izbaciti bar djelić te energije, pa će iskriviti spajalicu, ako ništa drugo.
Ove sobe, o kojima ne znam zašto i razglabamsluže da oslobode od nakupljenog stresa. Nečega što je već tu danima, mjesecima, zbog nekog dugoročnog problema, frustracije, bijesa.
Naravno da trebamo raditi na sebi i pokušati se osloboditi stresa na neki miran način, nikome i ničemu škodljiv, ali avaj...znamo da to samo rijetki mogu.

Ako ti ljudi kažu da se promijeniš, promijeni njih.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Ne svidja mi se.....puno vise mi pomaze kad pustim relax muziku neku....tiha muzika, zvuci vode, divljine......sama, s mislima, saberem se....čaj fin.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9854 times
- Been thanked: 16617 times
Re: Stres
Meni se sva slila vrti, i to k'o ringispil

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1639 times
- Been thanked: 3064 times
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times
Znaci da si nervozan

.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40804 times
- Been thanked: 27241 times
Mirna je.
Inače, Srce, odličan tekst
Poučan, vrijedi pročitati.
Ovdje nekako pronađem svoju reakciju na stres.Iako u freeze stanju dolazi do imobilizacije, te se krvni pritisak, telesna temperatura i rad srca usporavaju, u telu ostaje pohranjena fight i flight energija. Kako nije iskorišćena, ostaje zarobljena u telu. Stanje drhtanja i tremora tela ( tzv.neurološki tremor) nakon ovih stresnih stanja prirodna je sposobnost organizma da se vrati u stanje opuštenosti i balansa. Životinje, takođe imaju ovu sposobnost.
Inače, Srce, odličan tekst

Poučan, vrijedi pročitati.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Teretana, vreca i udri antistres terapija.
Ovako kad bi me neko upitao da li sam podlozan stresu rekao bih Ma neeeee cuj ja ???? Pa ja sam ti ko spricer u bacvi leda cool.
A ono te potajno nagriza i samo - bang, klinika ... zeznuto ...
Ovako kad bi me neko upitao da li sam podlozan stresu rekao bih Ma neeeee cuj ja ???? Pa ja sam ti ko spricer u bacvi leda cool.
A ono te potajno nagriza i samo - bang, klinika ... zeznuto ...
Upeklo ...
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
valjal cemu filmOblak wrote: 16 Jan 2019, 11:21 Kul je soba![]()
Bolje nego kuću srušiti![]()
![]()
https://www.imdb.com/title/tt1172049/
🐽
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Vidim mnogi komentarisu ne godi vam ova tehnika..
Znaci isprobano vec?
Znaci isprobano vec?