Uzimao je 300 maruna....dzaba,iz have ....navika wrote: 24 Jan 2019, 23:54Ja to nisam tako shvatila.Socrates wrote: 24 Jan 2019, 08:25
Ono što meni nije jasno da Enesi i Rahime podrazumijevaju da je neko njima dužan činiti neke usluge za bilo koje pare. To je mentalitet "evo ti neka crkavica i onda si dužan ovo ili ono".
Ako uzimas pare za neki posao onda se i podrazumijeva da ga odradjujes. Postivam i to da kazes necu, ne mogu, ne isplati mi se, sta god. Potrazit cu nekoga ko moze. Samo nije u redu da uzimas pare a ne radis ono zasto te placaju.
I nisu ljudi za 150 eura trazili da im odrzava kucu, vec da nadgleda - znaci jednom u dva- tri dana staviti kljuc u bravu, otvoriti vrata i pogledati da li je sve u redu.
Zamislimo da neko ima tri takve kuce. Eto mu solidne plate, a radio jedan sahat dnevno. Meni to uopce nije crkavica.
A ako odem u malo dalji proracun onda je trosak bez kojeg se moze. Godisnje Enes plati 1800 eura, za deset godina 18.000 eura. Za nista.
Deset kamera kosta $1000, skinem app na mob, kamere salju signal na svaki pokret u kuci i oko kuce.
I,sad je on posten,odgovoran....neduzan...i moralno i ljudski
Nigdje nevidjoh tako bjesnog naroda,ko u BH.
Ovi koji razmisljaju vako fino, Evropski,nek povade fino sve unazad do 10-tog koljena iz grobova
i nek nose ....stace dole....ha ja ....
Hajd ..sad.....