+1

Ima da umrem veceras

KREMENAC wrote: 27 Jan 2019, 19:19 Svake godine naucnici otkriju ono sto su srari iliri i rimljani znali.
Obidjite Mogorjelo pa ce te vidjeti bazene za kiseli kupus, vinariju, pogon za cjedonje maslinovog ulja itd.
sto ova tema nije na receptima?
dioklecijan je jedini rimski car koji je vladao 30 g. i dobrovoljno otisao u penziju.
Sta je Doklecijan redio u penziji?
nou, ovo je mogorjelo, rimska vila rustica..
kada me vodis na troju
kiseljenj kupusa je salamurenje ko vlasicki sir.. bez soli bi se kupus pokvarioMelek wrote: 27 Jan 2019, 21:06 Brine me samo suluda kolicina soli koja se tutne u kacu pri kisaljenju tog kupusa. A inace se zna da je kupus riznica vitamina, dok je s druge strane vezivanje procesa kisaljenja kupusa za pojavu tih vitamina zesca ubleha. Veca je vjerovatnoca da ta so razvali bubrege nego sto ce insan postati supermen od rasola.
Da i kad je isperes dobijes bljutavu znjuku. What’s the point of kiseljenje onda...KREMENAC wrote: 27 Jan 2019, 21:29kiseljenj kupusa je salamurenje ko vlasicki sir.. bez soli bi se kupus pokvarioMelek wrote: 27 Jan 2019, 21:06 Brine me samo suluda kolicina soli koja se tutne u kacu pri kisaljenju tog kupusa. A inace se zna da je kupus riznica vitamina, dok je s druge strane vezivanje procesa kisaljenja kupusa za pojavu tih vitamina zesca ubleha. Veca je vjerovatnoca da ta so razvali bubrege nego sto ce insan postati supermen od rasola.
poslije kiseljenja so se moze isprati iz kupusa
pa posolis opet koliko tebi odgovara
Opet ti velim, ne vidim danas nikakav smisao u kiseljenju kupusa i to smatram rizicnim za zdravlje. Mogu da razumijem srednjevijekovne potrebe konzerviranja hrane ali danas je to, barem po meni, suludo da se radi. Isto vazi i za niz drugih tursija..
A čime ti mahmurluk liječiš?Melek wrote: 27 Jan 2019, 21:06 Brine me samo suluda kolicina soli koja se tutne u kacu pri kisaljenju tog kupusa. A inace se zna da je kupus riznica vitamina, dok je s druge strane vezivanje procesa kisaljenja kupusa za pojavu tih vitamina zesca ubleha. Veca je vjerovatnoca da ta so razvali bubrege nego sto ce insan postati supermen od rasola.
Vodom.Čupava wrote: 27 Jan 2019, 21:46A čime ti mahmurluk liječiš?Melek wrote: 27 Jan 2019, 21:06 Brine me samo suluda kolicina soli koja se tutne u kacu pri kisaljenju tog kupusa. A inace se zna da je kupus riznica vitamina, dok je s druge strane vezivanje procesa kisaljenja kupusa za pojavu tih vitamina zesca ubleha. Veca je vjerovatnoca da ta so razvali bubrege nego sto ce insan postati supermen od rasola.![]()
to si u pravu.. japrak zakonMelek wrote: 27 Jan 2019, 21:46Opet ti velim, ne vidim danas nikakav smisao u kiseljenju kupusa i to smatram rizicnim za zdravlje. Mogu da razumijem srednjevijekovne potrebe konzerviranja hrane ali danas je to, barem po meni, suludo da se radi. Isto vazi i za niz drugih tursija..
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests