Grip je veoma zarazna bolest i ubraja se u bolesti disajnih organa jer uglavnom pogađa disajne organe. To je akutna virusna bolest.
Zaraza gripa najopasnije je u prvim danima bolesti i lako prelazi sa coveka na coveka. Cesto se desava da zarazu sire naizgled zdrave osobe pa je tim teze sacuvati se od nje. Najcešce se javlja u toku zime, jer su ljudi tada prinuđeni da borave zajedno u malim prostorijama. Od trenutka kada je osoba zarazena do pocetka prvih simptoma bolesti obicno prođe oko dva dana. Osnovni simptomi gripa su glavobolja, opsta slabost, bolovi u kostima, zglobovima i misicima. Telesna temperatura je povisena, varira od osobe do osobe a moze ici i do 40 stepeni. Nesto kasnije dolazi do zacepljenja nosa, pojacanog sekreta iz nosa, promuklosti, napada suvog kaslja, grebanja u grlu i plucima. Ukoliko se bolest ne iskomplikuje obicno traje od sedam do deset dana.
Procitah negdje preporuku popiti smjesu kiselog mlijeka pomijesanog sa bijelim lukom i ja odmah trk do frizidera. Popijem veliku solju kiselog mlijeka, naiskap
Uzimam aspirin C, kapi za nos su mi u neposrednoj blizini, caj ne mogu, ness :/ ionako me cesce hvata temperatura. Ne mogu, vala, ni limun - pri samoj pomisli proradi mi zazubica
Ma sve je zavaravanje tek, dok grip svoje ne oceifi.
Kad nam neko bliznji ovako nabraja, prelazi u dosadu, al virtalni svijet je cudo, pa ce se neko, procitavsi ovo i nasmijati sto bi me posebno radovalo
I prisjetice se svoje muke od nekoc; neko ce mozda i koji savjet dati ... a ja cu cekati popustanje gripe, dan za danom i lagacu se da mi je malo lakse sto vam se izjadah

iZvoli i manje cigara