e vjezbas ga
Bol u leđima
Moderator: Krokodil Behko
Re: Bol u leđima
Osjecam se bolje i fizicki i psihicki kad bilo sta uradim, trebalo bi to svaki dan..da bude rutinski 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11699 times
- Status: Offline
Merlin246 wrote: 31 Jan 2019, 15:16 Osjecam se bolje i fizicki i psihicki kad bilo sta uradim, trebalo bi to svaki dan..da bude rutinski![]()
Saće proljeće, ašov, motika, krampa, začas se sve ispravi
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Pa ja ti to sve radimKrokodil Behko wrote: 31 Jan 2019, 17:25Merlin246 wrote: 31 Jan 2019, 15:16 Osjecam se bolje i fizicki i psihicki kad bilo sta uradim, trebalo bi to svaki dan..da bude rutinski![]()
Saće proljeće, ašov, motika, krampa, začas se sve ispravi![]()
Sadim povrce, pomognem mami sve sto god mogu
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Meni doktor otkrio skiliozu bez rentgena, rekao mi da dodirnemo nozne prste i nisam mogao, kaze imam skiliozu udesno, i ne mariđm za njom, mene diskushernija muciMerlin246 wrote: 30 Jan 2019, 23:45 Mutevelija kad si ti saznao da imas to iskrivljenje kraljeznice? Ne znam mogu li vjezbe ista pomoci kad je vec tijelo skroz razvijeno ali bar se moze sprijeciti da se stanje pogorsa..ja danas dobila nalaz sa rendgena i nasikirala se pravo![]()
Imam vježbe neke ali to slabo vjezbam za skiliozu.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
U kojem polozaju da dodirnes nozne prste?Mutevelija wrote: 31 Jan 2019, 19:27Meni doktor otkrio skiliozu bez rentgena, rekao mi da dodirnemo nozne prste i nisam mogao, kaze imam skiliozu udesno, i ne mariđm za njom, mene diskushernija muciMerlin246 wrote: 30 Jan 2019, 23:45 Mutevelija kad si ti saznao da imas to iskrivljenje kraljeznice? Ne znam mogu li vjezbe ista pomoci kad je vec tijelo skroz razvijeno ali bar se moze sprijeciti da se stanje pogorsa..ja danas dobila nalaz sa rendgena i nasikirala se pravo![]()
Znaci tebi nista ne smeta skolioza? Kod mene isto u desno
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pa da se sagnem ono ko na fizickom i nekako je tako otkrio, mene skolioza ne boli, mene boli diskushernija.Merlin246 wrote: 31 Jan 2019, 19:33U kojem polozaju da dodirnes nozne prste?Mutevelija wrote: 31 Jan 2019, 19:27
Meni doktor otkrio skiliozu bez rentgena, rekao mi da dodirnemo nozne prste i nisam mogao, kaze imam skiliozu udesno, i ne mariđm za njom, mene diskushernija muci
Znaci tebi nista ne smeta skolioza? Kod mene isto u desno
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Pa ne boli ni mene puno ali necu da me boli ikako. Nikad nisam ni imala nikakve bolove do sada.
Pa jel moras noge skroz skupiti ili mogu biti malo rasirene?
Vidi ovo dvoje... Skupa nemate godina kao ja, a isto ste na klupici ispred doma umirovljenika 
Vježbate

Vježbate
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mutevelija
- Selonačelnik

Merlin246 wrote: 31 Jan 2019, 19:37 Pa ne boli ni mene puno ali necu da me boli ikako. Nikad nisam ni imala nikakve bolove do sada.
Ma skupis i moras prstima dotaci pod, ali to je meni fizijatar otkrio da imam skoliozu sot mene i ne vjerujem da boli od skolioze, kasnije mi je rekla doktorica privatno da skolioza utice na moje kukove, tako da mi noga nekako u kuku lijeva cudno uklapa se
Ja na MR i na Ct nisam imao skoliozu fizijatar otkrio nekako svojim vjezbama i imam papir za nju ali ne vjezbam, vjezbam samo za lumbalni dio.
Jer ovo za skoliozu treba ti dulum sobe da vjezbas
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
De dee.. Bome nije ugodno kad vidis nalaz i kad procitas po netu o cemu se radi i kako to izgleda ako se pogorsastorm wrote: 31 Jan 2019, 19:37 Vidi ovo dvoje... Skupa nemate godina kao ja, a isto ste na klupici ispred doma umirovljenika
Vježbate
![]()
Ja stvarno zivim zdravo i pazim sta jedem i vjezbam al jbg ne znam odakle to
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23837 times
Nisu me nikad zabolila,alma75 wrote: 30 Apr 2013, 23:05 Čini mi se da nema čovjeka kojem se nije bar jednom desilo da ga bole leđa. Kakva su vaša iskustva? Ima li to veze sa težinom? Ima li lijeka?
Ja mislim da nema. Čini mi se kako sam starija da me taj problem sve više muči. Nekad sam pila voltarene i druge otrove, pa sam odustala jer ne pomažu dugoročno, dok djeluje tableta, dobro je. Vježbe sam isto tako radila pa prestala, jer ne pomažu.
U suštini, neizlječiva bolest sa kojom se umire, nije opasna, ali je dosadna.
Doduse, nisam ih ni podmecO...
Dozvolite da se obratimo
- Mutevelija
- Selonačelnik

To ti je od školeMerlin246 wrote: 31 Jan 2019, 19:41De dee.. Bome nije ugodno kad vidis nalaz i kad procitas po netu o cemu se radi i kako to izgleda ako se pogorsastorm wrote: 31 Jan 2019, 19:37 Vidi ovo dvoje... Skupa nemate godina kao ja, a isto ste na klupici ispred doma umirovljenika
Vježbate
![]()
![]()
Ja stvarno zivim zdravo i pazim sta jedem i vjezbam al jbg ne znam odakle to![]()
kad si torbu držala samo na jednom ramenu
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Jao Boze pa jel kod tebe blaga skolioza ili kakva?Mutevelija wrote: 31 Jan 2019, 19:39Merlin246 wrote: 31 Jan 2019, 19:37 Pa ne boli ni mene puno ali necu da me boli ikako. Nikad nisam ni imala nikakve bolove do sada.
Ma skupis i moras prstima dotaci pod, ali to je meni fizijatar otkrio da imam skoliozu sot mene i ne vjerujem da boli od skolioze, kasnije mi je rekla doktorica privatno da skolioza utice na moje kukove, tako da mi noga nekako u kuku lijeva cudno uklapa se![]()
Ja na MR i na Ct nisam imao skoliozu fizijatar otkrio nekako svojim vjezbama i imam papir za nju ali ne vjezbam, vjezbam samo za lumbalni dio.
Jer ovo za skoliozu treba ti dulum sobe da vjezbas![]()
Najvise me strah nekih deformiteta ne daj Boze, jel kod tebe to sada sve u redu izgleda?
E u kurac i skola i ucenje i sveMutevelija wrote: 31 Jan 2019, 19:43To ti je od školeMerlin246 wrote: 31 Jan 2019, 19:41
De dee.. Bome nije ugodno kad vidis nalaz i kad procitas po netu o cemu se radi i kako to izgleda ako se pogorsa![]()
Ja stvarno zivim zdravo i pazim sta jedem i vjezbam al jbg ne znam odakle to![]()
kad si torbu držala samo na jednom ramenu
Radije bih da nemam nijedan dan skole majke mi nego to
Ma ima uzroka raznih... Pogrešan položaj dok sjediš, spavaš... Čak i pogrešno vježbanje više je štetno nego korisno...Merlin246 wrote: 31 Jan 2019, 19:41De dee.. Bome nije ugodno kad vidis nalaz i kad procitas po netu o cemu se radi i kako to izgleda ako se pogorsastorm wrote: 31 Jan 2019, 19:37 Vidi ovo dvoje... Skupa nemate godina kao ja, a isto ste na klupici ispred doma umirovljenika
Vježbate
![]()
![]()
A nešto je i genetika nekad...
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mutevelija
- Selonačelnik

MA skoliozu iskreno i ne osjetim, ne smatram je toliko ozbiljnom, nastane kad se previse naginjes tokom rada posla skolovanja puno u jednu stranu, moj je problem hernija diska.Merlin246 wrote: 31 Jan 2019, 19:45Jao Boze pa jel kod tebe blaga skolioza ili kakva?Mutevelija wrote: 31 Jan 2019, 19:39
Ma skupis i moras prstima dotaci pod, ali to je meni fizijatar otkrio da imam skoliozu sot mene i ne vjerujem da boli od skolioze, kasnije mi je rekla doktorica privatno da skolioza utice na moje kukove, tako da mi noga nekako u kuku lijeva cudno uklapa se![]()
Jer ovo za skoliozu treba ti dulum sobe da vjezbas![]()
Najvise me strah nekih deformiteta ne daj Boze, jel kod tebe to sada sve u redu izgleda?
Ali otkud da odes ti doktoru za to?
Ja sam bio "paralizovan " u prst noge, i nisam mogao se osloniti na njega pa zato sam isao, ne bi nikad otkrio skoliozu.
To ti ima 70% ljudi.
Ma blaga skolioza samo ne znam da li ona ima veze kakve sa hernijom diska da nije bila uzrrocnik
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav