Islam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times
Status: Offline

Re: Islam

Post by carobnjak N »

Ne postuje se jer ovo nema nikakve vezze sa Islamom a na temi o istom zvuci pogrdno kada ga cita neko druge vjere. Jesi progledo ili sam jos uvijek ja slijep?

Kakav je ovo razgovor? Dva vjernika koji dokazuje sta? Da je Katolicanstvo pogresna i lazna religija zato sto Isus ne zna kada je armagedon u reziji boga? Probaj da ovo zvuci sto manje hereticki. Takav utisak se stvara kada se procita ono stranicu ispred.
Momak ,gdje ti vidiš dva vjernika ?
Islam ima itekakve veze sa kršćanstvom i to baš jedan dobar dio Kur'ana govori o njemu i njihovom pogrešnom viđenju Isa a.s .
Ja mislim da ti nisi dovoljno upućen u to
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

carobnjak Nurudin wrote: Momak ,gdje ti vidiš dva vjernika ?
Vođe, đe si pisao i đe sam se ja javio

Image
carobnjak Nurudin wrote:
Islam ima itekakve veze sa kršćanstvom i to baš jedan dobar dio Kur'ana govori o njemu i njihovom pogrešnom viđenju Isa a.s .
Islam ima svoje tumačenje i svoje sljedbenike a ostale vjere svoje tumačenje i svoje vjernike - sljedbenike .
Teško to shvatiti i prihvatiti :pusi

Da, stvarno mislim , da ti nisi dovoljno upućen u to Image
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Strootman
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Strootman »

carobnjak Nurudin wrote:
Ne postuje se jer ovo nema nikakve vezze sa Islamom a na temi o istom zvuci pogrdno kada ga cita neko druge vjere. Jesi progledo ili sam jos uvijek ja slijep?

Kakav je ovo razgovor? Dva vjernika koji dokazuje sta? Da je Katolicanstvo pogresna i lazna religija zato sto Isus ne zna kada je armagedon u reziji boga? Probaj da ovo zvuci sto manje hereticki. Takav utisak se stvara kada se procita ono stranicu ispred.
Progled`o sam brate, preslo ti sljepilo izgleda. Pa ti, dobri moj, napisa razgovor dva vjernika na prethodnoj stranici! Evo covjek ti i sliku dao. Nemoj mi samo reci da ne shvatas sada?

Momak? Ja kontam sad` kad napises decko, dijete ili slicno. Iznenadio si me posteno. Citao sam vecinu svetih knjiga a ti opet u svom postu "zapuca" na Katolicanstvo i njihovo pogresno tumacenje Isusa ili Isa-e. Sta nasa sveta knjiga tumaci i kako to radi je NASA stvar, Katolicku ostavi njima. Ja mislim da si ti u onom vjerskom tripu kada ne vidis dalje od svoje livade, simbolika. To je ogranicenost, i to na visokom stupnju samo nisi sposoban da to uvidis i priznas kako si pogrijesio.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja »

Hajde malo smirite strasti.
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

carobnjak Nurudin wrote:Musliman: "Vjeruješ li da je Isus bog?"
Kršćanin: "Da, Isus je bog."
Musliman: "Je li bog sveznajući?"
Kršćanin: "Jeste."
Musliman: "Laže li bog?"
Kršćanin: "Ne."
Musliman: "Dakle Isus ne laže."
Kršćanin: "Ne, ne laže."
Musliman: "13. stih 32; Isusa pitaju: 'Kada je Sudnji dan?' ?"
Kršćanin: "Da"
Musliman: "Isus odgovara: 'Ne znam, to ne znaju ni anđeli na nebu, ni sin, to zna samo Otac.'"
Kršćanin: "Da."
Musliman: "Je li on ovdje slagao ili ne zna kada je Sudnji dan?"
Kršćanin: "Ne zna."
Musliman: "Onda on nije Bog. Rekao si da je Bog sveznajući!"
Ovo scena kad onaj krscanski fundamentalista napada mirni skup Muslimana u Njemackoj pa ga Pierre Vogel razbi(veerbalno) pred Ljudima.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Strootman wrote:
carobnjak Nurudin wrote:

Progled`o sam brate, preslo ti sljepilo izgleda. Pa ti, dobri moj, napisa razgovor dva vjernika na prethodnoj stranici! Evo covjek ti i sliku dao. Nemoj mi samo reci da ne shvatas sada?

Momak? Ja kontam sad` kad napises decko, dijete ili slicno. Iznenadio si me posteno. Citao sam vecinu svetih knjiga a ti opet u svom postu "zapuca" na Katolicanstvo i njihovo pogresno tumacenje Isusa ili Isa-e. Sta nasa sveta knjiga tumaci i kako to radi je NASA stvar, Katolicku ostavi njima. Ja mislim da si ti u onom vjerskom tripu kada ne vidis dalje od svoje livade, simbolika. To je ogranicenost, i to na visokom stupnju samo nisi sposoban da to uvidis i priznas kako si pogrijesio.
Ja se izvainjavam ako sam te pogrešno razumio u vezi ta dva vijernika jer sam bio malo u tripu pošto mi taj tvoj čovjek spominjao familiju.
Elem ,ne kontam poentu oko toga "dječak ,dječko" obratio sam ti se kao momak jer mislim da si mlađi,bar mi tako djeluješ.
Druga stvar ovo je tema islam ,nije katoličanstvo i ja na toj temi govorim o islamskom viđenju kršćanstva .Islam je došao da izmeđuostalog ispravi pogrešnu sliku kršćana o Isusu i to je ponovljeno u Kur'anu na desetine puta. Sad ....zbog čega tačno ja to ne bih smio ili trebao pominjati ??!
Strootman
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Strootman »

Hmmmmmm (Majo strasti su smirene, nemoj da se uzbuDJavas) :oo

1. Kojeg "mog covjeka"? Napravi ti i kult od "nas", haman.
2. Mladji jesam i kao takav sam sladji Sanji Maletic. Dobro si me procitao!
3. Nista nije zabranjeno. Tu su administratori da nas otjeraju ako "pojedemo jabuku", dakle smijes. Ali nebi trebao na taj nacin. Katolici vjeruju u to sto vjeruju, niko njih ne treba ispravljati nego "furati svoj fazon". Islam je dosao da ispravlja njihovo tumacenje? Kriva drina brate, kriva. Islam ima svoje vidjenje, ispravno, Katolicanstvo svoje, ispravno, i ostavimo jedni druge nasim vjerama bez pokusaja da mijenjamo jedni druge, ko nam daje pravo? :djed
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Nurudin

Ipak ti pročitaj moje prvo javljanje , tamo ti je sve lijepo pojašnjeno :pusi
I nemoj ba zaboraviti da vjere i postoje zbog različitosti i ne tumače sve vjere isto niti boga niti vjerovanje samo i nemoj džabe očekivati da bude tako kad to nikad neće biti - bar dok je mene živog Image
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Strootman wrote:Hmmmmmm (Majo strasti su smirene, nemoj da se uzbuDJavas) :oo

3. Nista nije zabranjeno. Tu su administratori da nas otjeraju ako "pojedemo jabuku", dakle smijes. Ali nebi trebao na taj nacin. Katolici vjeruju u to sto vjeruju, niko njih ne treba ispravljati nego "furati svoj fazon". Islam je dosao da ispravlja njihovo tumacenje? Kriva drina brate, kriva. Islam ima svoje vidjenje, ispravno, Katolicanstvo svoje, ispravno, i ostavimo jedni druge nasim vjerama bez pokusaja da mijenjamo jedni druge, ko nam daje pravo? :djed
Ej,možda bi nam ti znao najbolje objasniti i to kad popiješ koju sa svoga avatara?
ti si rekao "čovjek ti postavio" ,a ja ne mislim da je on čovjek ,jer ne kaže se džabe "nisi čovjek" ;)
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja »

I onda imaš petlje da se žališ Nurudine. U postu od 2 reda uvrijedio si dva forumaša.
Strootman
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Strootman »

carobnjak Nurudin wrote:
Strootman wrote:Hmmmmmm (Majo strasti su smirene, nemoj da se uzbuDJavas) :oo

Ej,možda bi nam ti znao najbolje objasniti i to kad popiješ koju sa svoga avatara?
Nazalost maloprije popio zadnju kap. :tuga
Al` hajde, necemo vise. Ne slazemo se oko ovoga i to je sve. Tebi tvoje, meni moje i mirna Bosna. :apl
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

mrki62 wrote:Nurudin

Ipak ti pročitaj moje prvo javljanje , tamo ti je sve lijepo pojašnjeno :pusi
I nemoj ba zaboraviti da vjere i postoje zbog različitosti i ne tumače sve vjere isto niti boga niti vjerovanje samo i nemoj džabe očekivati da bude tako kad to nikad neće biti - bar dok je mene živog Image
ti si pokazo u svojem javljanju ba dovoljno ,ljudi koji po internetu spominju nekome familiju su najveći ološ i od toga ne mere niže moj slovenac . Ima ono u onom hadisu o munaficima ,kako ono,
četvrta osobina:
"..kad se raspravljaju bestidno se raspravljaju"
valja i ovaj internet mnogima kukavicama da iskažu komplexe ,e da mi hoćeš to u živo tako reći o familiji ,dotle bi i išao "u živo"
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

carobnjak Nurudin wrote:e da mi hoćeš to u živo tako reći o familiji ,dotle bi i išao "u živo"
Nemoj ba tako, imam slabo srce i mogo bi me imat na savjesti - ako je imaš :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Maja wrote:I onda imaš petlje da se žališ Nurudine. U postu od 2 reda uvrijedio si dva forumaša.
Sad si došla brojati kao :lupa .Nisam dovoljno "upakovao" ha?
Navedi mi tačno gdje su uvrede? Momak ima na avateru sliku wiskija i sam kaže da je pio upravo,a ja kažem da nije čovjek neko ko drugom čovjeku spominje sestru po forumu ili bilo gdje . Ti ne msiliš tako?
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

mrki62 wrote:
carobnjak Nurudin wrote:e da mi hoćeš to u živo tako reći o familiji ,dotle bi i išao "u živo"
Nemoj ba tako, imam slabo srce i mogo bi me imat na savjesti - ako je imaš :pusi
Hej samo pričaj ba ,ovdje se može svako biti i savkom svašta govoriti ;)
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

:haha

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Mic-Sokoli wrote:
Nemoj se smijati ba ,još ću ban dobiti . Tako to ide bolan,kome Mrki pomene familiju taj na kraju još popije ban . Znaš kako me je naljutio jer mi niko nikad nije to reko ni na internetu ni u živo i ne mogu nikako da zaspim
Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Mic-Sokoli »

carobnjak Nurudin wrote:
Mic-Sokoli wrote:
Nemoj se smijati ba ,još ću ban dobiti . Tako to ide bolan,kome Mrki pomene familiju taj na kraju još popije ban . Znaš kako me je naljutio jer mi niko nikad nije to reko ni na internetu ni u živo i ne mogu nikako da zaspim
Za ban ne znam,sve je moguce.
Ko familiju spomene njemu tisuc puta spomenuta.(tako kazu)
I cuvaj se mrki je zajeban ne boji se ni Alije i sve sto ima kaze ljudima u facu.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

"Bog neka mi oprosti.

Neka mi Bog oprosti na svemu što ću napisati.
I što neću napisati. Ali sam ja svoje napisao.
Četvrtu godinu na prsima nosim ispisano:
Allah, dželle šanuhu, moj je Bog. Dini islam je moja vjera. Kur'an je moja knjiga. Kibla je moja Ćaba. Muhammed, alejhiselatu vesselamu, moj je pejgamber. Zurrijeta sam Adema pejgambera. Milleta sam Ibrahima pejgambera. Ummeta sam Muhammeda, alejhiselam.
Neće biti nikoga da po mom mezaru iz ibrika polije vodu. Dženaze neće biti. Neće me niko spustiti u mezar. Mene neće imati ko zovnuti na talkin. Ni mezara neće biti. I ne znam hoću li se moći i odazvati melekima. Zato sam razdrljio prsa i urezao ahdnamu: ko sam, šta sam, čiji sam. Neka Munkir i Nekir sami pročitaju. I neka me ostave da na misru predahnem u kaburu. Ili će mene, ipak, propitivati Mubešir i Bešir? Ja se uzdam, ja u Boga vjerujem, u Božije meleke, i u Božije kitabe, i u sve što je objavljeno pejgamberima, u Kur'an objavljen Muhammedu, alejhi selam, da će meni u kabur doći Mubešir i Bešir. I da će samo navratiti, svratiti, kao sa vrata pogledati, samo da virnu jesam li ja taj koji na prsima četiri godine nosim iman-tahtu. I neće me propitivati. I zato što će vidjeti da sve piše na mojim prsima i zato što će im o meni reći melek smrti Azrail. Ja se u Boga uzdam, pustit će me kaburski ispitivači na miru. Inšallah, dva meleka reći će: Ne boj se, mi smo tvoje društvo do Sudnjega Dana!"
Isnam Taljić "Roman o Srebrenici"
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

[media]GBck1_r181g&feature=player_embedded#![/media]
Post Reply

Return to “Religija”