Je li Zagi?
Moderator: spacebound
Pa to i kažem, to nije tema.Heidi wrote: 11 Feb 2019, 18:38 Ma ne, ovo je vazan dio:
Ako ste u stanju da večerate s materom, ženom i djecom i gledate ih u oči i lažete da idete do prijatelja/ice , i mirne duše pojebete se s nekim (nemojte me vrijeđat ublehom da to 99,9% ljudi ne radi planski već se spotaknu pa pojebu), onda ste dostojni gađenja.
Ma nije Đulso. Općenito me smeta moralna kaljuža koja se pravda ublehama.
Dva puta sam procitala. Svako slovoHeidi wrote: 11 Feb 2019, 18:54 Znam sta mislis.
Dobro, postoje stvari koje su nam od samog starta jasne jer smo oduvijek tako osjecali, iz ovih ili onih razloga, a najvise iz porodnicnog kruga.
Ja to ne zovem prevarom. To je za mene teska izdaja. Znam ja, vidjela sam kao dijete svasta i mene je to oblikovalo. Neko drugi, ko mozda nije imao slicno okruzenje i nema predstave o tome, daje sebi za pravo da ide iza ivice tanjira. Ja sam za njih mozda konj sa naockama i ne sirim misaone horizonte na tu temu, kome treba da se oprosti izdaja tog kalibra. Jednostavno nam nije svima SVE odvratno. Valjda. Pokusavam da razumijem svakog pa i onog sa takvim razmisljanjem, ali do sada me niko nije ubijedio u suprotno.
Ja bih volio da se i razjasni tacno sta je prevara. Samo sex? Emocije prema nekom drugom? Ili ima i strožijih standarda?Heidi wrote: 11 Feb 2019, 18:54 Znam sta mislis.
Dobro, postoje stvari koje su nam od samog starta jasne jer smo oduvijek tako osjecali, iz ovih ili onih razloga, a najvise iz porodnicnog kruga.
Ja to ne zovem prevarom. To je za mene teska izdaja. Znam ja, vidjela sam kao dijete svasta i mene je to oblikovalo. Neko drugi, ko mozda nije imao slicno okruzenje i nema predstave o tome, daje sebi za pravo da ide iza ivice tanjira. Ja sam za njih mozda konj sa naockama i ne sirim misaone horizonte na tu temu, kome treba da se oprosti izdaja tog kalibra. Jednostavno nam nije svima SVE odvratno. Valjda. Pokusavam da razumijem svakog pa i onog sa takvim razmisljanjem, ali do sada me niko nije ubijedio u suprotno.
Socrates wrote: 11 Feb 2019, 18:57 Zagorka, nemoj mene saltati čaršijskim fazonima. Mi smo oboje inteligentni ljudi.![]()
Anyway, u velikom djelu svijeta i danas ljudi ulaze u brakove bez ljubavi. I onda naiđu na neku ljubav svog života. Rastati se jednostavno ne mogu jer je pritisak veliki.
Treba li njih osuđivati zbog prevare?
Socrates wrote: 11 Feb 2019, 19:00Ja bih volio da se i razjasni tacno sta je prevara. Samo sex? Emocije prema nekom drugom? Ili ima i strožijih standarda?Heidi wrote: 11 Feb 2019, 18:54 Znam sta mislis.
hm, vjerovatno ne zeli reci da ne bi imala losu reputacijuHeidi wrote: 11 Feb 2019, 18:01 Moja kolegica danas rece razvodi se zbog prevare.
Kad je to uradio, upitah, kad rece nije on nego ona![]()
Ali nece mu priznati, reci ce da se ohladila.
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests