O čemu trenutno razmišljate?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times
Status: Offline

Re: O čemu trenutno razmišljate?

Post by Chloe »

Socrates wrote: 12 Feb 2019, 00:29 Pa imate sansu da sve to mijenjate.

Ja sam umoran.
Slušaj, mene su naučili da razgovaram o svemu. Lijepom. Ružnom. Da izražavam emocije.

Od kako se riječi patetika i drama koriste, psiholozi i psihijatri imaju sve više posla.
A kod njih ko završi, zamisli ti to heeej, mora pričati o onom što ga muči. Nema priče - nema pomoći.

Odgajam troje djece, ( zapravo dvoje, sin je već formirana i zdrava ličnost,), želim zdrave ljude koji će znati voljeti i neće trovati druge svojim kompleksima, još ima roditelja poput mene ali oni drugi sve više dominiraju.
Vjeruj mi i ja sam umorna.
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

I nisam nigdje rekao da ti odgajas forumase.

Je li tesko nekad ostaviti ozbiljnu poruku "dajte, muskarci, sinovi, muzevi, whatever, smanjite malo sa tim seksualnim insinuacijama prema forumasicama"?

Ne moras se nikom licno obratiti.
Last edited by Socrates on 12 Feb 2019, 00:41, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag »

Socrates wrote: 12 Feb 2019, 00:30
Vrag wrote: 12 Feb 2019, 00:29 zasto mislite da se neko nekom treba prilagodjavati? :hm

Nego sta, treba se prilagoditi podyebavanju?
Brani se, odgovoris.

Ko si ti ili ko sam ja, da se jedan drugom prilagodjavamo? Sutra da te grom opali, ne bi se ni za guzicu pocesao. Ili obrnuto. To smo jedan drugom. Ili sa ostalim forumasima.

Eto ti sam primjer. Odlucio si da filozofiras i drzis se toga. Zasto bi ti trebao zbog nekog drugog promijenit svoj nacin pisanja/komuniciranja(a ne mijenjas ga)?

Virtualan svijet sa razlicitim pristupima i razlozima "stanovanja" u tom svijetu.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Opomenula sam kroz salu, nije djelovalo.

Nisam ista, Majo, mijenjam se. Necu i ne zelim vise da trpim. Ali nisi shvatila.
Bas zato sto dugo nisam bila tu, primijetim vise primitivno ophodjenje. Nisam ni u malom mozgu imala namjeru nesto sexualno insinuirati.

Ja ispadam kriva ;) neka trpi ko hoce i moze.

Socrates nema veze s tim.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Vrag wrote: 12 Feb 2019, 00:40
Socrates wrote: 12 Feb 2019, 00:30

Nego sta, treba se prilagoditi podyebavanju?
Brani se, odgovoris.

Ko si ti ili ko sam ja, da se jedan drugom prilagodjavamo? Sutra da te grom opali, ne bi se ni za guzicu pocesao. Ili obrnuto. To smo jedan drugom. Ili sa ostalim forumasima.

Eto ti sam primjer. Odlucio si da filozofiras i drzis se toga. Zasto bi ti trebao zbog nekog drugog promijenit svoj nacin pisanja/komuniciranja(a ne mijenjas ga)?

Virtualan svijet sa razlicitim pristupima i razlozima "stanovanja" u tom svijetu.
Ostaviti samu zenu da se brani od dvojice forumasa koji su zamislili da je prst kuratz?

Ja se itekako samomoderiram, prijatelju.
. . . . . . . . .
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Vrag »

Socrates wrote: 12 Feb 2019, 00:43
Vrag wrote: 12 Feb 2019, 00:40

Brani se, odgovoris.

Ostaviti samu zenu da se brani od dvojice forumasa koji su zamislili da je prst kuratz?

Ja se itekako samomoderiram, prijatelju.
Kakve to veze ima sa trenutnom temom?

Pitanje je bilo zasto mislite da se neko nekom treba prilagodjavati?
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Vrag, ima toliko tema da se covjek dobro nasali i ismije.

Meni ne bi bilo krivo da se neko uhvatio moje nekreativnosti na koju sam aludirala u postu. Vjerovatno bih se i ja bas dobro ismijala na moj racun. U tome je stvar.

Ne moramo se prilagodjavati. Mislim, meni ne mora niko, ali me nece ni ponizavati. To je u stvari tema.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Pa da se ne bi mi svi mucili sa problemom prilagodjavanja, potrebno je da postoje neka jasna razumna pravila koja ce biti primjenjivana.

Ili kako ti mislis da bilo koja zajednica moze da funkcionira?

Svako radi sta hoce pa sta ispadne?

Pitanje je jedino da li seksizam u ovakvoj formi moze da bude prihvatljiv na Forumu.

Onaj aludira na banane, onaj na Spejsine sise, onaj na prste, onaj na ljubavne misice.

Pisite erotske price, ima I takva tema.
. . . . . . . . .
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Vrag »

Heidi wrote: 12 Feb 2019, 00:52 Vrag, ima toliko tema da se covjek dobro nasali i ismije.

Meni ne bi bilo krivo da se neko uhvatio moje nekreativnosti na koju sam aludirala u postu. Vjerovatno bih se i ja bas dobro ismijala na moj racun. U tome je stvar.

Ne moramo se prilagodjavati. Mislim, meni ne mora niko, ali me nece ni ponizavati. To je u stvari tema.

Tema je ono sto sam pitao, neovisno o ovom danasnjem. Jer je to na ovom forumu cesta pojava. Malo malo, neko digne nos. Ti si sama digla nos na par mjeseci zbog ne znam ni sam cega. Vjerovatno je glupost bila.

To je to, odgovoris i kraj price. A ne da se snima citav film.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Vrag wrote: 12 Feb 2019, 01:00
Heidi wrote: 12 Feb 2019, 00:52 Vrag, ima toliko tema da se covjek dobro nasali i ismije.

Tema je ono sto sam pitao, neovisno o ovom danasnjem. Jer je to na ovom forumu cesta pojava. Malo malo, neko digne nos. Ti si sama digla nos na par mjeseci zbog ne znam ni sam cega. Vjerovatno je glupost bila.

To je to, odgovoris i kraj price. A ne da se snima citav film.
Jel' ti razumijes rijec ponizavanje?
. . . . . . . . .
Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Vrag »

Socrates wrote: 12 Feb 2019, 00:53 Pa da se ne bi mi svi mucili sa problemom prilagodjavanja, potrebno je da postoje neka jasna razumna pravila koja ce biti primjenjivana.

Pitanje je jedino da li seksizam u ovakvoj formi moze da bude prihvatljiv na Forumu.

Onaj aludira na banane, onaj na Spejsine sise, onaj na prste, onaj na ljubavne misice.

To pitaj Maju. Evo zasto ti nisi danas banovan na mjesec dana? Ili Heidi? Ili fuddo? Ili maxo? A svi ste zasluzli.

To na sta se aludira, aludira se. Ponavljam, kome smeta, brani se ili nastavi sutit. Sve je do tebe.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Vrag wrote: 12 Feb 2019, 01:05
Socrates wrote: 12 Feb 2019, 00:53 Pa da se ne bi mi svi mucili sa problemom prilagodjavanja, potrebno je da postoje neka jasna razumna pravila koja ce biti primjenjivana.

To pitaj Maju. Evo zasto ti nisi danas banovan na mjesec dana? Ili Heidi? Ili fuddo? Ili maxo? A svi ste zasluzli.

To na sta se aludira, aludira se. Ponavljam, kome smeta, brani se ili nastavi sutit. Sve je do tebe.
Heidi nije zasluzila. Ona se prilicno pristojno branila.

Ja sam reagovao kako sam reagovao jer kad krene takvo podyebavanje od dvojice muskaraca prema zeni nema drugog nacina da zaustavis tu glupost. Lejla je reagovala pristojnije, I malo je smirila situaciju, ali je zavrsila sa :respekt njima dvojici. To je zato sto ih zna sa drugog foruma. Merlin je to i prokomentarisala. Respekt na kraju za njih. :ccc

To vam nece rijesiti problem. Zene sute u vecini slucajeva, nece vam ni to rijesiti problem. Da se dosta puta osjecaju ponizene, to je cinjenica. Dobijam I ja pp-ove.

Neke reaguju blaze, ali se iz pisanja vidi da su ponizene.
Last edited by Socrates on 12 Feb 2019, 05:52, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

Socrates wrote: 12 Feb 2019, 00:40 I nisam nigdje rekao da ti odgajas forumase.

Je li tesko nekad ostaviti ozbiljnu poruku "dajte, muskarci, sinovi, muzevi, whatever, smanjite malo sa tim seksualnim insinuacijama prema forumasicama"?

Nisam ni shvatila da trebam odgajati, niti je to moguće :cudi .... ali na tvoje da si umoran i ja ti kažem da sam i ja umorna, dodjem da se opustim...
I nemoj mi to Soc da ja nekom ukazujem neşto, pokušavala sam sebe zaštiti pa sam bila kritikovana i od forumaša i forumašica, ama i od onih od kojih sam očekivala da me saslušaju.
Ne trebaju mi pritisci imam ih u reali dosta. :D

Nadam se da ćemo iz svega ovog izvući neku pouku i biti bolji. Ne bih više na ovu temu... :spavanje
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Chloe wrote: 12 Feb 2019, 01:13
Socrates wrote: 12 Feb 2019, 00:40 I nisam nigdje rekao da ti odgajas forumase.

Nisam ni shvatila da trebam odgajati, niti je to moguće :cudi .... ali na tvoje da si umoran i ja ti kažem da sam i ja umorna, dodjem da se opustim...
I nemoj mi to Soc da ja nekom ukazujem neşto, pokušavala sam sebe zaštiti pa sam bila kritikovana i od forumaša i forumašica, ama i od onih od kojih sam očekivala da me saslušaju.
Ne trebaju mi pritisci imam ih u reali dosta. :D

Nadam se da ćemo iz svega ovog izvući neku pouku i biti bolji. Ne bih više na ovu temu... :spavanje
Nije to bilo upuceno tebi, Chloe. :cvijece
. . . . . . . . .
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

Socrates wrote: 12 Feb 2019, 01:12
To vam nece rijesiti problem. Zene sute u vecini slucajeva, nece vam ni to rijesiti problem. Da se dosta puta osjecaju ponizene, to je cinjenica. Dobijam I ja pp-ove.

Neke reaguju blaze, ali se iz pisanja vidi da su ponizene.
pa Chloe ti je odlicno obrazlozila, a tako je, na zalost, svim zenama na Balkanu :123

balkanski muskraci , sa Balkana ili u dijaspori, jednostvno, vecina nemaju postovanja prema zenama , i isti dodju na forum, razumljivo da ce se isto ponasati kao i van virtuelnog svijeta

pitaj svoje rodtielje kako su zene bile tretirane u Jugi , nemoguce da ne znas nesto o tome :rumenko
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Ja sam digla nos prvi put nakon sedam godina. Nikad nisam pravila probleme niti se nekom zamjerila.

Drugo, kome sam ja nesto prigovorila? Sta ti nije bilo jasno u postu koji sam ostavila?

Evo jos jednom. Ja sam osjetila da treba da idem iz meni poznatih razloga. Niko nije bio krivac, jednostavno se poklopilo.

Ostavila sam vam finu poruku, pozeljela sve najbolje i objasnila da je jednostavno vrijeme za to. Imala sam zelju da se oprostim sa ljudima s kojima sam provela dugo vremena, i nebitan je neciji komentar u tom momentu: Jao, idi ako ti se ide, sta pravis dramu, bla bla. To neka se kaci na klin! Neka se oprasta kako ko hoce, ali ostalo je ljudi koje sam zaista zavoljela i mogla dobro da se ismijem. Zasluzili su da znaju da zelim da budu sretni. Tako ja to volim. Bole me dupe sto je to nekom drama.

Sad sam opet tu jer zelim. I tacka. I ne tjerm nikog da se prilagodi, ali necu ni cutati. Ratovat cemo, jbg.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Eto, postavicu vam pitanje, zasto skoro nigdje nema primjera da se neko Crvenoj tako obraca?

Pa zato sto znaju da mogu slijediti sankcije.

U svakom drugom slucaju, sve je dopusteno, jer nema nikakve zastite.

Ja sam umoran.

Nastavite, brate.

Forum je.
. . . . . . . . .
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Ma i njoj se tako obracaju, ali ona ignorise.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Vrijeme je da malo evoluiramo, sto mu gama mlazova!

Dozvolimo da se nesto promijeni.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

Socrates wrote: 12 Feb 2019, 01:20 Eto, postavicu vam pitanje, zasto skoro nigdje nema primjera da su neko Crvenoj tako obraca?

Pa zato sto znaju da mogu slijediti sankcije.

U svakom drugom slucaju, sve je dopusteno, jer nema nikakve zastite.

Ja sam umoran.

Nastavite, brate.

Forum je.
nije blo zastite ka zenama nikad na Balkanu :123
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Post Reply

Return to “Pričaona”