A kod nas je bio običaj da samo stavljaš doc Ime Prezime ili prof Ime prezime i niko to nije gledao osim nje.
Za vrijeme Jugoslavije je na svim vratima bila i titula čini mi se, u većini zgrada.
Moderator: Krokodil Behko

pa to je preseravanje.. sta ce me neko upisivat kad idem na godisnji...Spanac_113 wrote:Ja se tim glupostima susrecem svaki j.... dan
Radim u turizmu i svako ko ima doktorat iz drustvenih nauka insistira da im se navede titula. Dzaba ja objasnjavam da samo doktora medicine smijem kao takvog upisati, u slucaju nuzde je li

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

ovisi od vrste doktorata

da

neznam jel jos tako ...Maja wrote: 17 Feb 2014, 23:52 Kod nas na faksu je bilo profesora koji su isto tako bili osjetljivi na titule (a ko će sve to zapamtiti docent, doktor, magistar, profesor, asistent, viši asistent) i meni brat da index da upišem profesore gdje su se oni poslije trebali potpisati za ovjeru semestra jer mi je ko ljepši rukopis. Bio jedan Ferid Adrović i ja greškom napišem Ferid Avdić
Poslije brat došao kaže šta si mi ovo napisala. Pa prekrivali korektorom.

u mojoj bivšoj zgradi,susjed u stanu ispod je napisao na vrataPasaga wrote: 12 Feb 2019, 05:01neznam jel jos tako ...Maja wrote: 17 Feb 2014, 23:52 Kod nas na faksu je bilo profesora koji su isto tako bili osjetljivi na titule (a ko će sve to zapamtiti docent, doktor, magistar, profesor, asistent, viši asistent) i meni brat da index da upišem profesore gdje su se oni poslije trebali potpisati za ovjeru semestra jer mi je ko ljepši rukopis. Bio jedan Ferid Adrović i ja greškom napišem Ferid Avdić
Poslije brat došao kaže šta si mi ovo napisala. Pa prekrivali korektorom.
...u prijeratno vrjeme,u zgradama,na ulaznim vratima od stanova...uz prezime,obavezno neka titula...
... pa i ona najmizernija....
..da crknes od smjeha ....![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest