O čemu trenutno razmišljate?
Moderator: VIP
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
- Status: Offline
Re: O čemu trenutno razmišljate?
u forumskim rasparavama i inače bilo kojim , su najgori ljudi-zlopamtila
nakon nekog vremena, ovisi koliko kome treba, bi trebalo to prevazići i zaboraviti jer je ljutnja bila u nekoj
specifičnoj situaciji i kontekstu, a konteksti se vremenom prirodno mijenjaju.
mene ne bole uvrede koje mi je neko nekad u ljutnji rekao ali mi smeta kad osjetim da je recimo nakon 2-3 godine to
još aktuelno kod te osobe. Jbg svako se naljuti, to je ljudski , i kaže svašta ali je i ljucki kasnije nekad preći preko toga.
nakon nekog vremena, ovisi koliko kome treba, bi trebalo to prevazići i zaboraviti jer je ljutnja bila u nekoj
mene ne bole uvrede koje mi je neko nekad u ljutnji rekao ali mi smeta kad osjetim da je recimo nakon 2-3 godine to
još aktuelno kod te osobe. Jbg svako se naljuti, to je ljudski , i kaže svašta ali je i ljucki kasnije nekad preći preko toga.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14509 times
- Been thanked: 10024 times
Razmisljam o tome koliko mi godi plivanje.
Danas sam ko nova
Danas sam ko nova
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Pogodak nurkocarobnjak N wrote: 12 Feb 2019, 08:04 u forumskim rasparavama i inače bilo kojim , su najgori ljudi-zlopamtila
Ja se mogu tu ne slagati s tobom, a na pet drugih tema normalno zezati...
Ali što ljudi shvaćaju forum od životne važnosti, misije, postignuća, pa će osobno krvariti da istjeraju nešto svoje
Šta je meni sve tu rečeno, trebao bih se objesiti
Te neke duge zamjerke i progon po temama su ludost... Jednostavno nemam vremena u životu, da mi ga to oduzima
Habibti, ya nour el - ain... 
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
I ja sam išla u par dana dva puta.
Poslije prvog me bolio sve jedan mišić, al' i forsirala sam se ...
U svakom slučaju ...
- Chloe
- Žena za sva vremena

carobnjak N wrote: 12 Feb 2019, 08:04 u forumskim rasparavama i inače bilo kojim , su najgori ljudi-zlopamtila
Jedno je reći u afektu, mada i tu ljudi znaju biti preokrutni i uvrijediti i reći svašta,
neki ne misle tako, neki misle, al' se opere sa tim "u afektu",
međutim, nešto je drugo zezati ili vrijeđati iz čista mira.
I najstrpljivija osoba ima prag tolerancije ...
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
spacebound wrote: 12 Feb 2019, 07:48 Ja sam napustila jedan drugi forum nakon fudinog posta meni upucenog.Ovdje sam opet pukusala sa njim normalno, ali ne ide, pa ga uglavnom ignorisem.Meni je najlakse ignorisati, jer tudje rijeci i postupke ne mogu kontrolisat, zato svoje mogu.
Mozda je to i linija manjeg otpora ali ja nemam kuveta za rasprave i ubjedjivanja.
A nije ni da sam skroz nevinasce.Sa nekima se i ja svakako nasalim i budem dvosmislena.Ne sa svima, i meni upuceno mi cesto ne godi, tad samo zaobidjem.Sta ces, neko nece ili stvarno ne konta da ako ne odgovoris znaci da ne zelis sa njim takvu komunikaciju.
Nista, cerat cemo se.
Ja sam fit, mentalno i fizicki
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14509 times
- Been thanked: 10024 times
o tome koliko te volim

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9906 times
- Been thanked: 16706 times
- Status: Online
Poceraj meneHeidi wrote: 12 Feb 2019, 11:32spacebound wrote: 12 Feb 2019, 07:48 Ja sam napustila jedan drugi forum nakon fudinog posta meni upucenog.Ovdje sam opet pukusala sa njim normalno, ali ne ide, pa ga uglavnom ignorisem.Meni je najlakse ignorisati, jer tudje rijeci i postupke ne mogu kontrolisat, zato svoje mogu.
Mozda je to i linija manjeg otpora ali ja nemam kuveta za rasprave i ubjedjivanja.
A nije ni da sam skroz nevinasce.Sa nekima se i ja svakako nasalim i budem dvosmislena.Ne sa svima, i meni upuceno mi cesto ne godi, tad samo zaobidjem.Sta ces, neko nece ili stvarno ne konta da ako ne odgovoris znaci da ne zelis sa njim takvu komunikaciju.
Nista, cerat cemo se.![]()
Ja sam fit, mentalno i fizicki![]()

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
Pa tebe inuitivno ceram
Nista ne brini, Julka
ovo je godina preokreta kroz pripovijedanje
a poradit ce se i na mjerama discipline
i to ne mojim 
Nista ne brini, Julka
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5082 times
- Been thanked: 7068 times
carobnjak N wrote: 12 Feb 2019, 08:04 u forumskim rasparavama i inače bilo kojim , su najgori ljudi-zlopamtila
Slazem se (opcenito) nevezano samo za forum. To ipak rezultira nejednostavno jer nisu inace upletene samo znacajne karakterne razlicitosti nego i pogled na zivot i ljude, u vecini stvari.
Svijest ima sidrište.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
nema to veze ako nisi zadrt, jer svaki je čovjek jedan pogled na svijet.ina wrote: 12 Feb 2019, 13:34carobnjak N wrote: 12 Feb 2019, 08:04 u forumskim rasparavama i inače bilo kojim , su najgori ljudi-zlopamtila
Slazem se (opcenito) nevezano samo za forum. To ipak nije jednostavno jer nisu inace upletene samo karakterne razlicitosti nego i pogled na zivot i ljude, u vecini stvari.
Izvini, malo sam ti korigiro rečenicu u svoj svijet
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- ina
- Mjesečarka

Svaki je covjek svoj pogled na svijet, koji se moze (a i ne mora) podudarati s ostalim.... 
Svijest ima sidrište.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Posmatram malecku, kako je vrijedna, amaaan, kao pčelica..
Nešto ne știma, sigurno je nešto zabrljala.. . 
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ja se slažem da je svaki čovjek svoj pogled na svijet, ali se mora uzeti u obzir da razliciti pogledi na svijet svakodnevno dolaze u sukob u vašem neposrednom okruženju, htjeli vi priznati ili ne.
Nemamo mi tu mnogo ni izbora.
Nemamo mi tu mnogo ni izbora.
. . . . . . . . .
- ina
- Mjesečarka

U nekim slucajima vise, u nekim manje.Socrates wrote: 12 Feb 2019, 17:43 Ja se slažem da je svaki čovjek svoj pogled na svijet, ali se mora uzeti u obzir da razliciti pogledi na svijet svakodnevno dolaze u sukob u vašem neposrednom okruženju, htjeli vi priznati ili ne.
Nemamo mi tu mnogo ni izbora.![]()
Karakteri, pogledi na zivot ili ljude imaju (kao sto vec rekoh) svoju smjesu. Ondje gdje postoji nesto vise
Da pokusam biti jasnija.
To nesto inace vise fokusiramo na one do kojih nam je stalo. Samo primjer: ako imam prijateljicu, karakterno i podosta razlicitu u svemu, ma koliki sukob bio.... Lakse ce se rijesiti (jer je volim unatoc svemu) nego s nekim s kim nemam neke povezanosti, ili jako malu.
Ne mozemo naci zajednicku? Ok Vozda. Ne mora tu uopste ostati prostor mrznji ili necemu slicnom, nego jednostavno svako sebi.
Svijest ima sidrište.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ja sam mislio malo šire, a ne samo na prijatelje i one do kojih ti je manje stalo.ina wrote: 12 Feb 2019, 23:24U nekim slucajima vise, u nekim manje.Socrates wrote: 12 Feb 2019, 17:43 Ja se slažem da je svaki čovjek svoj pogled na svijet, ali se mora uzeti u obzir da razliciti pogledi na svijet svakodnevno dolaze u sukob u vašem neposrednom okruženju, htjeli vi priznati ili ne.
Nemamo mi tu mnogo ni izbora.![]()
Karakteri, pogledi na zivot ili ljude imaju (kao sto vec rekoh) svoju smjesu. Ondje gdje postoji nesto vise
![]()
dobre su mogucnosti i da prezivi ili nadjaca.
Da pokusam biti jasnija.
To nesto inace vise fokusiramo na one do kojih nam je stalo. Samo primjer: ako imam prijateljicu, karakterno i podosta razlicitu u svemu, ma koliki sukob bio.... Lakse ce se rijesiti (jer je volim unatoc svemu) nego s nekim s kim nemam neke povezanosti, ili jako malu.
Ne mozemo naci zajednicku? Ok Vozda. Ne mora tu uopste ostati prostor mrznji ili necemu slicnom, nego jednostavno svako sebi.
Recimo, djetetu je ujutro mrsko ustati da ide u školu. Možda to dijete još to ne zna formulirati ali to je njegov pogled na svijet. Mozda cak i sasvim legitiman pogled na svijet. Zasto bi skola morala pocinjati rano ujutro? Roditeljev pogled na svijet je da to dijete mora u skolu. To je sukob. Roditelj pobjeđuje jer je autoritet.
U trgovini, vama je u interesu da kupite sto vise proizvoda za sto manje para a trgovcu je u interesu da proda sto vise proizvoda za sto vise para. To su različiti pogledi na svijet. Uglavnom, tržište određuje ko taj sukob dobija, da li vašim pristajanjem da kupite proizvod ili cjenkanjem. U mnogim radnjama u arapskom svijetu neće vam ni prodati proizvod ako se ne cjenkate i to ponekad traže agresivno cjenkanje.
Bezbroj je ovakvih primjera sukoba koje i ne primjećujemo. Neke uređuje zakon, neke zakon jačeg, neke itd.
. . . . . . . . .
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Soc, torpediraj se na drugu PlanetuSocrates wrote: 13 Feb 2019, 00:22Ja sam mislio malo šire, a ne samo na prijatelje i one do kojih ti je manje stalo.ina wrote: 12 Feb 2019, 23:24
U nekim slucajima vise, u nekim manje.
![]()
dobre su mogucnosti i da prezivi ili nadjaca.
Da pokusam biti jasnija.
Recimo, djetetu je ujutro mrsko ustati da ide u školu. Možda to dijete još to ne zna formulirati ali to je njegov pogled na svijet. Mozda cak i sasvim legitiman pogled na svijet. Zasto bi skola morala pocinjati rano ujutro? Roditeljev pogled na svijet je da to dijete mora u skolu. To je sukob. Roditelj pobjeđuje jer je autoritet.
U trgovini, vama je u interesu da kupite sto vise proizvoda za sto manje para a trgovcu je u interesu da proda sto vise proizvoda za sto vise para. To su različiti pogledi na svijet. Uglavnom, tržište određuje ko taj sukob dobija, da li vašim pristajanjem da kupite proizvod ili cjenkanjem. U mnogim radnjama u arapskom svijetu neće vam ni prodati proizvod ako se ne cjenkate i to ponekad traže agresivno cjenkanje.
Bezbroj je ovakvih primjera sukoba koje i ne primjećujemo. Neke uređuje zakon, neke zakon jačeg, neke itd.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18665 times
Bi li trebala uzeti jos jednu deku da se pokrijem i kako je najvise forumasa s nickom na slovo M.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4356 times
- Been thanked: 3290 times
Pa boze moj, forum-neforum, ipak je sve to komunikacija medju ljudima. Ujedi, niski udarci, podlost, mrznja i ostala papanija raznoraznih papkara itekako ujedu vecinu forumasa. Ovo mjesto se naziva virtuala ali ono to u sustini bas i nije vec je upravo jedan oblik reale. Pa i nije rijetka pojava da osoba koja foruma da oduska onim svojim najnegativnijim osobinama sa dna kace, pokaze se u pravom svjetlu, hocu reci tami, a isto tako nije ni rijetka pojava da pojedini izuzetno grubo reaguju na nacinjenu im nepravdu (iz njihove vlastite perspektive gledano, je li) i to onda moze sve skupa rezultirati sa gadnim posljedicama. Zatim imamo individualne nepodudarnosti, pa ljudske predrasude pa razlicite nivoe tumacenja sale i tako tih stvari. A sto se tice foruma kao zivotne misije - pa logicno se namece da je on pod broj jedan zivotna misija bas njegovim tvorcima i njegovoj moderaciji. Oni ulazu ogroman dio svog vremena u to svoje zivotno djelo i s toga zvuci pomalo awkward kad ga bas oni stanu “marginovalizovati” kao nesto totalno nebitno.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.