O čemu trenutno razmišljate?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7892 times
Been thanked: 18656 times
Status: Offline

Re: O čemu trenutno razmišljate?

Post by Maja »

Cuj zivotna misija :D.
Idi u lov :D.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4352 times
Been thanked: 3287 times

Post by Melek »

Zar nije? :oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Nije
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

carobnjak N wrote: 12 Feb 2019, 08:04 u forumskim rasparavama i inače bilo kojim , su najgori ljudi-zlopamtila
nakon nekog vremena, ovisi koliko kome treba, bi trebalo to prevazići i zaboraviti jer je ljutnja bila u nekoj
specifičnoj situaciji i kontekstu, a konteksti se vremenom prirodno mijenjaju.
mene ne bole uvrede koje mi je neko nekad u ljutnji rekao ali mi smeta kad osjetim da je recimo nakon 2-3 godine to
još aktuelno kod te osobe. Jbg svako se naljuti, to je ljudski , i kaže svašta ali je i ljucki kasnije nekad preći preko toga.
Ja opet mislim da zlopamtila nisu najgori forumasi. Oni jednostavno pamte nacinjeno im zlo i nepravdu i to je po meni sasvim normalna i zdrava ljudska osobina. Eto, recimo, Bosnjaci kao narod, za primjer svih primjera nisu bili zlopamtila pa se stoga iskonsko zlo nad njima ciklicki ponavlja. Najgori forumasi, najgori ljudi opcenito su kreatori zla. Kad si nekome ucinio zlo, tad si kao takav zigosan u tom kontekstu. A osoba nad kojom je pocinjeno zlo automatski ima da ga pamti i gomba se s tim. Zvati tu i takvu osobu “najgorom” je u neku ruku dno dna..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 »

Da kupim ono ogledalo sa svjetlom za sminkanje da bolje vidim :trepka
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

Melek wrote: 13 Feb 2019, 01:34
carobnjak N wrote: 12 Feb 2019, 08:04 u forumskim rasparavama i inače bilo kojim , su najgori ljudi-zlopamtila
nakon nekog vremena, ovisi koliko kome treba, bi trebalo to prevazići i zaboraviti jer je ljutnja bila u nekoj
specifičnoj situaciji i kontekstu, a konteksti se vremenom prirodno mijenjaju.
mene ne bole uvrede koje mi je neko nekad u ljutnji rekao ali mi smeta kad osjetim da je recimo nakon 2-3 godine to
još aktuelno kod te osobe. Jbg svako se naljuti, to je ljudski , i kaže svašta ali je i ljucki kasnije nekad preći preko toga.
Ja opet mislim da zlopamtila nisu najgori forumasi. Oni jednostavno pamte nacinjeno im zlo i nepravdu i to je po meni sasvim normalna i zdrava ljudska osobina. Eto, recimo, Bosnjaci kao narod, za primjer svih primjera nisu bili zlopamtila pa se stoga iskonsko zlo nad njima ciklicki ponavlja. Najgori forumasi, najgori ljudi opcenito su kreatori zla. Kad si nekome ucinio zlo, tad si kao takav zigosan u tom kontekstu. A osoba nad kojom je pocinjeno zlo automatski ima da ga pamti i gomba se s tim. Zvati tu i takvu osobu “najgorom” je u neku ruku dno dna..
to tako izgleda na prvu , kao vrlo je jednostavno, postoje neki zli ljudi , a ja nisam taj, ja sam dobar
ali svi ljudi su i dobri i zli, pa tako nekad nešto uradiš ili kažeš zločesto ili tebi neko kaže, pa ti uzvratiš "prekomjernim granatiranjem" itd
dakle, svi griješimo, a najbolji su oni koji opraštaju .
Srebrenica je možda nešto jače od forumskih rasprava , pošto je o tome ovdje riječ ali je i građenje svog identiteta na stalnom ponavljanju
da si žrtva, dosta nezdravo u smislu ne da zaboraviš nego da se prestaneš fokusirati na to i gledaš da više ne budeš žrtva.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times

Post by Chloe »

carobnjak N wrote: 13 Feb 2019, 06:40 to tako izgleda na prvu , kao vrlo je jednostavno, postoje neki zli ljudi , a ja nisam taj, ja sam dobar
ali svi ljudi su i dobri i zli, pa tako nekad nešto uradiš ili kažeš zločesto ili tebi neko kaže, pa ti uzvratiš "prekomjernim granatiranjem" itd
Srebrenica je možda nešto jače od forumskih rasprava , pošto je o tome ovdje riječ ali je i građenje svog identiteta na stalnom ponavljanju
da si žrtva, dosta nezdravo u smislu ne da zaboraviš nego da se prestaneš fokusirati na to i gledaš da više ne budeš žrtva.
:ok ... "Rumi" ... :pusa
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

carobnjak N wrote: 13 Feb 2019, 06:40 to tako izgleda na prvu , kao vrlo je jednostavno, postoje neki zli ljudi , a ja nisam taj, ja sam dobar
E, vidis, kao i u svim ostalim situacijama, pa tako i ovdje, osoba koja zapocne sa zlobom, ona i samo ona je najodgovornija jer je otisnula kola niz brijeg, zar nije tako? Onaj ko prvi pocne, on je samoodredjen da bude tu da inicira i odrzava zlo, jer ako je zapoceo sa tim onda je to po meni znak da on to radi ciljano, da to njemu (ili njoj) jednostavno treba. Svi grijesimo ali postoje debele razlike izmedju greske nacinjene nehatom i one namjerne, ciljane. A uostalom, otkud ti ideja da su sva zlopamtila istovremeno i zalosne sove? Sve zavisi od individue do individue. Neko ce vjecito da kuka kroz postove tako da se to izrodi do jednog vida cudnog trollanja a neko drugi to regulise na sasvim drugi nacin, primjerice, svog napadaca vrlo brzo pretvori u zrtvu. A vrh vrhova je kad ti iniciatori sranja zakukaju, kad oni sami sebe vide kao zrtve :oo

Sto se tice nenamjernih incidenata, nesvacenih, neumijesnih ili pretjeranih sala, stila ponasanja itd to je jedan sasvim drugi domen. A i to se zna iskoristiti za niske udarce od strane onih koji mrze. Bilo da je forum, bilo da je kafana, bilo da je nesto trece u pitanju. Zla osoba (ona iskonski zla osoba, planirano i ciljano, "genetski" zla osoba) jednostavno ceka da se ti upecas na udicu, nakon toga bude sve ono sto i dovodi do ovakvih diskusija.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14474 times
Been thanked: 10011 times

Post by Julia-Klara »

Maja wrote: 13 Feb 2019, 01:27 Cuj zivotna misija :D.
Idi u lov :D.
Sefice , nemoj mi dati otkaz jer bas i nisam fokusirana na zivotnu nam misliju,ali popravicu se, obecaJem. Cim kupim laptop :grana
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Melek wrote: 13 Feb 2019, 08:07
E, vidis, kao i u svim ostalim situacijama, pa tako i ovdje, osoba koja zapocne sa zlobom, ona i samo ona je najodgovornija jer je otisnula kola niz brijeg, zar nije tako? Onaj ko prvi pocne, on je samoodredjen da bude tu da inicira i odrzava zlo, jer ako je zapoceo sa tim onda je to po meni znak da on to radi ciljano, da to njemu (ili njoj) jednostavno treba. Svi grijesimo ali postoje debele razlike izmedju greske nacinjene nehatom i one namjerne, ciljane. A uostalom, otkud ti ideja da su sva zlopamtila istovremeno i zalosne sove? Sve zavisi od individue do individue. Neko ce vjecito da kuka kroz postove tako da se to izrodi do jednog vida cudnog trollanja a neko drugi to regulise na sasvim drugi nacin, primjerice, svog napadaca vrlo brzo pretvori u zrtvu. A vrh vrhova je kad ti iniciatori sranja zakukaju, kad oni sami sebe vide kao zrtve :oo

Sto se tice nenamjernih incidenata, nesvacenih, neumijesnih ili pretjeranih sala, stila ponasanja itd to je jedan sasvim drugi domen. A i to se zna iskoristiti za niske udarce od strane onih koji mrze. Bilo da je forum, bilo da je kafana, bilo da je nesto trece u pitanju. Zla osoba (ona iskonski zla osoba, planirano i ciljano, "genetski" zla osoba) jednostavno ceka da se ti upecas na udicu, nakon toga bude sve ono sto i dovodi do ovakvih diskusija.
Pa vidiš ,po meni stvari treba gledati praktično i šire. Ako se zakačiš za nekog ili za nešto, ti onda čak i kad prezireš tu osobu
opet stvaraš vezu između sebe i te osobe. Tako da on šta god uradi , na neki način povlači tu kanafu i onda i tebe povlači za sobom.
I onda povuci-potegni, cijeli život se igraš navlačenja konopca sa svijetom. To je zamorno, troši energiju koja je dragocjena, koja ti daje život.
Tako si onda samo puka reakcija na druge, a i velika je opasnost i teret kad se držiš nekih teških emocija, tipa bijes.
To je dvosjekli mač , sječe i neprijatelja ali i onoga ko ga drži . Meni djeluje pametnije otkačiti se od toga, iako to naravno nije ni malo lako.
To je vještina i može se naučiti.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

carobnjak N wrote: 13 Feb 2019, 09:08 Pa vidiš ,po meni stvari treba gledati praktično i šire. Ako se zakačiš za nekog ili za nešto, ti onda čak i kad prezireš tu osobu
opet stvaraš vezu između sebe i te osobe. Tako da on šta god uradi , na neki način povlači tu kanafu i onda i tebe povlači za sobom.
I onda povuci-potegni, cijeli život se igraš navlačenja konopca sa svijetom. To je zamorno, troši energiju koja je dragocjena, koja ti daje život.
Tako si onda samo puka reakcija na druge, a i velika je opasnost i teret kad se držiš nekih teških emocija, tipa bijes.
To je dvosjekli mač , sječe i neprijatelja ali i onoga ko ga drži . Meni djeluje pametnije otkačiti se od toga, iako to naravno nije ni malo lako.
Bas je sinoc neko dobro objasnio odnos stvari globalno, u svijetu. Sve je konflikt i cijeli svijet se bazira na kojekakvom antagonizmu koji svakodnevno susrecemo i sa kojim se neizbjezno hvatamo u kostac. Izbjegavati taj antagonizam znaci povlaciti se. Onaj ko se povlaci predaje partiju. Zar je to smisao zivota? Pazi, govorim u globalu, nisam fokusiran na neki tamo incident s kojim konkretno povlacim paralelu. Ja da sam izbjegavao konflikte jer mi, kako velis, "trose dragocijenu energiju" ne bi bio ono sto sam danas. Naprotiv, uhvatiti se u kostac sa tim stvarima i rijesiti te antagonizme na taj nacin ti daje energiju, onu zivotnu energiju. Smisao svih nasih zivota i nasa neizbjezna svakodnevica je borba. Mi se uvijek borimo protiv nametnutih nam negativnih stvari, a i sami drugima, iz nekog razloga, imamo potrebu da namecemo negativne stvari. Zato ja nikad necu nauciti i primijeniti vjestinu povlacenja, jer zna se ko se povlaci :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

A evo, recimo, matematicki gledano (u vezi zivotne misije ili ne) :oo

Jedan forumas ima, recimo, 50 000 postova i ovdje je vec godinama. Ako mu u prosjeku uzima 2 minute da osmisli, sroci i napise svoj post, to je onda:

50 000 x 2 = 100 000 minuta / 60 = 1 667 sati / 24 = 69,4 dana, samo u tome.

.. da sad ne spominjemo citanje tema, svih postova unaokolo i tome slicno.

Pa onda svi privatni kontakti koji se tu izrode, sve to utice u nekoj mjeri i na privatni zivot kod dobrog dijela forumasa.

Virtuala? Hell, no :D

Golemo :oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Melek wrote: 13 Feb 2019, 09:19
carobnjak N wrote: 13 Feb 2019, 09:08 Pa vidiš ,po meni stvari treba gledati praktično i šire. Ako se zakačiš za nekog ili za nešto, ti onda čak i kad prezireš tu osobu
Bas je sinoc neko dobro objasnio odnos stvari globalno, u svijetu. Sve je konflikt i cijeli svijet se bazira na kojekakvom antagonizmu koji svakodnevno susrecemo i sa kojim se neizbjezno hvatamo u kostac. Izbjegavati taj antagonizam znaci povlaciti se. Onaj ko se povlaci predaje partiju. Zar je to smisao zivota? Pazi, govorim u globalu, nisam fokusiran na neki tamo incident s kojim konkretno povlacim paralelu. Ja da sam izbjegavao konflikte jer mi, kako velis, "trose dragocijenu energiju" ne bi bio ono sto sam danas. Naprotiv, uhvatiti se u kostac sa tim stvarima i rijesiti te antagonizme na taj nacin ti daje energiju, onu zivotnu energiju. Smisao svih nasih zivota i nasa neizbjezna svakodnevica je borba. Mi se uvijek borimo protiv nametnutih nam negativnih stvari, a i sami drugima, iz nekog razloga, imamo potrebu da namecemo negativne stvari. Zato ja nikad necu nauciti i primijeniti vjestinu povlacenja, jer zna se ko se povlaci :cudi
ništa onda, svako svojim putem pa dokle nas dovede
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 4570 times
Been thanked: 4235 times

Post by uvijek_kontra »

O dorucku. Gladna al mi se ne da.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant »

Maja wrote: 13 Feb 2019, 01:24 Bi li trebala uzeti jos jednu deku da se pokrijem i kako je najvise forumasa s nickom na slovo M.
Da, uzmi.
Postuju tvoj lik i djelo.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Weak people revenge.
Strong people forgive.
ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5067 times
Been thanked: 7040 times

Post by ina »

carobnjak N wrote: 13 Feb 2019, 06:40
to tako izgleda na prvu , kao vrlo je jednostavno, postoje neki zli ljudi , a ja nisam taj, ja sam dobar
Dobro receno ovo zadnje. :ok
Ali opet ima ali :D. ono prvo... Vecina ljudi za sebe misli da je dobra. Slabo kad sam srela nekoga da kaze: ja sam los/a, a da to stvarno i misli.
Svijest ima sidrište.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

ina wrote: 13 Feb 2019, 10:08
carobnjak N wrote: 13 Feb 2019, 06:40
Ali opet ima ali :D. ono prvo... Vecina ljudi za sebe misli da je dobra. Slabo kad sam srela nekoga da kaze: ja sam los/a, a da to stvarno i misli.
pa to je tačno
ja za sebe mislim da sam nekad dobar, nekad loš i da je kod sviju ljudi to pomiješano
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3484 times

Post by Chloe »

carobnjak N wrote: 13 Feb 2019, 10:24
ina wrote: 13 Feb 2019, 10:08

pa to je tačno
ja za sebe mislim da sam nekad dobar, nekad loš i da je kod sviju ljudi to pomiješano
Samo dominira onaj "vuk" kojeg više hranimo ...

Ja sam uvijek u dječijim pričama i pubertetu ... :D.
Jednom davno bejaše stari Čiroki Indijanac koji je svom unuku ispričao poučnu priču:

- Unutar svakog čoveka se vodi bitka, poput borbe između dva vuka… Jedan vuk predstavlja zlo – bes, zavist, ljubomoru, pohlepu, aroganciju, samosažaljenje, krivicu, greh, srdžbu, inferiornost, laž, lažni ponos... Drugi vuk predstavlja dobro – radost, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, srdačnost, darežljivost, istinu, saosećajnost, veru...

Mali Indijanac se nakratko zamisli te ga zapita:

- Koji vuk na kraju pobeđuje?

Stari Čiroki mu na to odgovori:

- Pobeđuje onaj kojeg hraniš!
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Melek wrote: 13 Feb 2019, 09:30 A evo, recimo, matematicki gledano (u vezi zivotne misije ili ne) :oo

Jedan forumas ima, recimo, 50 000 postova i ovdje je vec godinama. Ako mu u prosjeku uzima 2 minute da osmisli, sroci i napise svoj post, to je onda:

50 000 x 2 = 100 000 minuta / 60 = 1 667 sati / 24 = 69,4 dana, samo u tome.

.. da sad ne spominjemo citanje tema, svih postova unaokolo i tome slicno.

Pa onda svi privatni kontakti koji se tu izrode, sve to utice u nekoj mjeri i na privatni zivot kod dobrog dijela forumasa.

Virtuala? Hell, no :D

Golemo :oo
I sta sad hoces s tim da kazes. Kad bi tako racunali sve minute koje smo potrosili na (za nekog) gluposti.
Npr kad si ti u čeki pa cekas da dodje domuz. Jesi li racunao koliko vremena provedes cekajuci na krme. Znaci li to da ti je zivotni cilj ubijati krmke?
Neko svaki dan gleda satima tv, jel mu zivotni cilj pregledati sto vise politickih emisija ili filmova?
Zivoti su nam takvi da 90 posto vremena provedemo spavajuci i radeci beskorisne stvari.
Post Reply

Return to “Pričaona”