Ja znam da nisam sam sebi dao dijagnozuSibila wrote: 01 Mar 2019, 20:40Mutevelija wrote: 01 Mar 2019, 20:14
A vjesanje
Ne zezam te , ali bas je jezivo kad imas "neki plan" u.glavi kako sve okoncati.
Ja uvijek razmisljam sta bi bilo sa prezivim, kakve trajne posljedice zdravstvene bi imao nakon toga.
Skok sa visinesta ako prezivis kao invalid.
Tablete - sta ako ti isperu zeludac I imas trajno ostecenje zeluca I neke komplikacihe
Vjesanje - nasurfao sam da moze kasnije ako osoba nekako prezivi neko je nadje ili nesto se desi imati trajne posljedice za mozak.
vidi....sam si sebi i prijatelj i neprijatelj.....
eh...kod mene je malo i zeznutiji problem...ali nijr to tems..
a evo....ja od lijekova koje pijem.....eh.....jedan od njih....kada je doza po potrebi pojacana.....izaziva mi tremor ruku.....dakle uredno mi se ruke treskaju![]()
ne sad previde i non stop....ali tada npr. soljicu od espresko kafe dizem i drzim sa obje ruke gahaha...
i iskreno.....zabole me za nus pojave. to je moj stav.
ali....zaista je i depr.i anx nesto sto se da savladati.....napisala sam samo neke crtice.....
i zato....sto znam da moze da se savlada mi je zao.....ne znam sta cinis stane cinis.....to je do tebe.
eh mute....ja koliko znam....zavisno koja tableta je u pitanju....i o tomeponesto znam...
antidepresiv.....znas....nema sanse da si popio tri dana i da ti bude bolje....
trus me........imas antidepresiva kojima treba ....da pijes mjesec dana bez prestanka.....da on tek pocne djelovatii itd.
ne znam kako je kicma....ali fizicka aktivnost....ma koliko se tesko ibolno nanju natjerati ....zaaista pomaze....ali isto tako ne odmah....
ja sam kroz svoje iskustvo naucila......znam ja jako dobro kako krevet mami.....aznsm i u sta te namami kada legnes i predas mu se....
zato sebi kazem....ako legnes stara.....najebala si.....i znas to dobro.
uspjels sam dotle....da ...radim....tj....trpim radim
....i dozvolum sebi jedan dan lezanja....baskaf mije tesko...
ali upirem svom silom u sebe samu....ja bgmi ne bjezim od tableta....i imals sam zaista. srecu utoj podrski oko sebe....
Ali jesam trosio skroz malo, meni je eto pomogao taj razgovor sa nekim ko ce me saslusati i dati strucno objektivno misljenje, mada i kad odes psihologu imas opet dozu da te nekako sazaljeva
Pa eto sad sta bi mogao nabrojati ali "napisala je svasta u dijagnozi tog Januara, " ....Integracija dobivenih podataka ukazuje na značajno povšene anksiozno-depresivne smetnje, kaze naglasena somatizacija, narocito u periodu stresa. Niskog je nivoa socijabilnosti i pristuan osjećaj društvene nekompetentonosit i manje vrijednosit, pružen suport preporuka za tretman psihijatra. kontrola psihologu za 2 3 mjeseca.
I onda opet dosao pa napisano.
U odnosu na prethodnu psiholosku procjenu uočava se poboljšanje psihičkog stanja . (otkud nemam pojma nisam trosio te lijekove.
Znacajno su reducirane psihosomatske tegobe, dok je još uvijek prisutno anksiozno depresivno reagovanje, pasivno- ovisno ponašanje te nizak nio radne životne energije. Opet

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)