Mutevelija wrote: 02 Mar 2019, 18:13
Merlin246 wrote: 02 Mar 2019, 18:00
Mute ako mozes izbjeci, mislim ako stanje nije toliko gadno bolje ne ici tamo jer moze biti slucajeva nekih koji bi te samo uplasili..al trebas biti iskren sa psihijatrom i reci mu kako se stvarno osjecas a ne uljepsavati, govoriti mu ono sto mislis da ga nece sokirati i slicno.
Ti cak znaci nisi ni na tabletama, kazes mozes bez toga. Dovoljno je onda da redovno ides na razgovor i pratis kako se osjecas. A i ako te uputi doktor na lezanje par dana, to nije nista strasno kako ljudi dozivljavaju. Jos ako je osoblje ljubazno i razgovara s tobom i posveti ti se, moze ti samo pomoci kako i Sibila kaze.
Meni najvise dodje ovo stanje od dosade i monotonije.
Evo uhati me anskioznost kad razmisljam kako vrijeme provodim i kako bi ga mogao provoditi na drugom mjestu evo npr subota i meni se ne izlazi i sad ja analiziram sta ce biti za 5 godina kakav cu biti, sta ce biti za 10 godina kakav cu biti da li je to dobro da li nije ne znam, da li stagniram u zivotu da li ce se sta promijeniti

(ne mogu samo tako otici iz BIH u neku drzavu raditina ho ruk, tako sam otisao jednom i nisam se dobro proveo poslije toga) ali ima tu svega necega, sta ce biti u buducnosti ne mogu znati a iskreno nekad ni ne zelim ni planirati.
Pa i meni se ne izlazi, pa sta falii sto si kuci
A ja opet ne mislim da je previse lose to sto se ti toliko brines o buducnosti. Jer znaci da si svjestan sta ne zelis u zivotu i brines se da ne stagniras. Gledaj to pozitivno, da si jako svjestan svega recimo.. Samo nemoj da sve ostane na brizi i razmisljanju, radi na tome.
Opet ti najbolje znas u kakvoj si situaciji.. Ne moras otici sad odmah, radi, neka prodje neko vrijeme, kada zaradis dovoljno mozes onda pokusati mozda.
A monotonija i dosada stvarno su ubitacne, to ni ja ne volim. Recimo ovdje gdje ja zivim (mal gradic, dosadan za popizdjeti)

i kad izadjem iste face, isti ljudi, iste price..imas osjecaj da je svaki izlazak repriza, pa onda se bolje osjecam kad malo napravim pauzu od toga..Ne bih mogla nikako ovdje zivjeti cijeli zivot i jedva cekam da odem i da svasta nesto novo zapocnem

Isto recimo sta god ja volim i zelim ovdje nemaa

ja bih isla na bazene da plivam ovdje nemaa, upisala bih se na tecaj plesa nema ni to. Bas je covjek ogranicen u svakom smislu. Imas bukvaln.o 2 kafica u koje ides od prvog razreda srednje pa do kraja zivota