storm wrote: 08 Mar 2019, 16:39
statebriga wrote: 08 Mar 2019, 16:10
stormaga, jedan dio muske populacije je pomogao zenama tokom formiranja praznika, a drugi, znatno brojiniji dio muske populacije je upravo negativan uzrocni i posljedicni faktor postojanja jednog praznika , a koji je iskljucivo baziran na disiminaciji spolova , eh, sad ti meni reci , sto se konkretno slavi na danasnji dan ?
da , dodam
Mary Wollstonecraft Shelley
I do not wish women to have power over men; but over themselves.
Nista nisi odgovorila, tj postavljaš pitanje kao odgovor

Ili umjesto.
Prvo se Obiljezava, a ne slavi.
Obiljezava se jedno civilizacijsko dostignuće, barem koliko toliko jednakopravan položaj žena... Naravno, još ima razlika od države do države, od kulture do kulture, ali ide prema izjednačavanju, definitivno i u globalu.
Ne vidim zašto se ne bi obilježavao, pa ja te znam da si fan sufrazetki I te stvari

A biti će uvijek mizoginista, homofoba, fasista, ovih onih, pa to ne znači, da zbog njihovog postojanja, eto nećemo obilježavali pobjede civilizacije... Dapače
Praznik se moze proslavti, glagol slaviti , zato sam napisala slavi, sto se pravis blesav

!. Maj , Praznik Rada se uvijek svecano proslavljao , a to je upravo jedna od olika obiljezavanja jednog praznika
Obiljzava se ljudski bezobrazluk , koji " spolne razlike" koristi kao jedan od oblika kontrole dijela populacije
Ne zelimm ni danas da razmisjam o jednakim pravima , a koja obavezno uvlace pricu , spolne ili rasne ili etnicke pripadnosti, treba se boriti za jednaka prava svih na Zemlji
Ja podrzavam jednaka prava svih , zato sam ti postavila gornji citata, a koji je napisan u 18 stoljecu , znatno prije perioda borbe zena tokom industrijske revolucije pocetkom 20 stoljeca
Mizoginisiti i svonisiti su upravo iz reevolta insistirali na formiranju Dana Muskaraca , a UN nije prihvatio njihov zahjtev!