Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Rudolph wrote: 08 Mar 2019, 20:41
vidis da proleter nije pravi nista bez nas bosandjerosa pih
sto si konkretno htio reci
Voliš li me kad sam mrtav pijan
voliš li me kad pravi sam grubijan
voliš li me kad okolo se kurvam
i zdravlje zbog mene zauvek izgubiš
Reci mi da me voliš
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
Voliš li me kad sam mrtav pijan
voliš li me kad pravi sam grubijan
voliš li me kad okolo se kurvam
i zdravlje zbog mene zauvek izgubiš
Reci mi da me voliš
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Melek wrote: 08 Mar 2019, 21:45
Sretan vam 8. mart, medjunarodni praznik rada
This was especially true after the horror of the Triangle Shirtwaist factory strike where mostly women workers, but also children and a few men were killed in a in a sweatshop fire.
haj'd ponovo razmisli kome i zasto cestitas
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
In 2017 in the United States, many women celebrated International Women's Day by taking the day off, as a "Day Without Women." Entire school systems closed (women are still about 75% of public school teachers) in some cities. Those who were unable to take the day off wore red to honor the spirit of the strike.
Stipu to..
Haj brigo, bujrum..
IMG_20190308_172110.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nista nisi odgovorila, tj postavljaš pitanje kao odgovor Ili umjesto.
Prvo se Obiljezava, a ne slavi.
Obiljezava se jedno civilizacijsko dostignuće, barem koliko toliko jednakopravan položaj žena... Naravno, još ima razlika od države do države, od kulture do kulture, ali ide prema izjednačavanju, definitivno i u globalu.
Ne vidim zašto se ne bi obilježavao, pa ja te znam da si fan sufrazetki I te stvari
A biti će uvijek mizoginista, homofoba, fasista, ovih onih, pa to ne znači, da zbog njihovog postojanja, eto nećemo obilježavali pobjede civilizacije... Dapače
Praznik se moze proslavti, glagol slaviti , zato sam napisala slavi, sto se pravis blesav !. Maj , Praznik Rada se uvijek svecano proslavljao , a to je upravo jedna od olika obiljezavanja jednog praznika
Obiljzava se ljudski bezobrazluk , koji " spolne razlike" koristi kao jedan od oblika kontrole dijela populacije
Ne zelimm ni danas da razmisjam o jednakim pravima , a koja obavezno uvlace pricu , spolne ili rasne ili etnicke pripadnosti, treba se boriti za jednaka prava svih na Zemlji
Ja podrzavam jednaka prava svih , zato sam ti postavila gornji citata, a koji je napisan u 18 stoljecu , znatno prije perioda borbe zena tokom industrijske revolucije pocetkom 20 stoljeca
Mizoginisiti i svonisiti su upravo iz reevolta insistirali na formiranju Dana Muskaraca , a UN nije prihvatio njihov zahjtev!
Zasto sovinisti ako zele 19 November dan muskaraca
Iako ga opet mozda vecina muskaraca ne bi obiljezavalo
Promake uvijek
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.