u pm
u pm
u pm
u pm
Moderator: spacebound
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Ok, čekam do smrti da vidim a ima još vremenaPodrinjac wrote: 10 Mar 2019, 18:49Griješiš. Ja ću biti taj.Femea wrote: 10 Mar 2019, 18:46 Svako u nekom periodu života pronađe ljubav, ne mora to biti uvijek u ranoj mladosti a ne mora se ni ostati skupa do groba.
Ne mislim da za cijeli životni vijek neko nikada ne doživi ljubav a možda i griješim![]()
Jjaahh, neuzubillah današnjih žena.

Te sa sela mi presle u Naviku!
Daj podrinjac, u dvadesetim si, a toliko pesimizma.. Sve će doći, kad i kako treba, kao što je i sve za nešto dobro...Podrinjac wrote: 10 Mar 2019, 18:49Griješiš. Ja ću biti taj.Femea wrote: 10 Mar 2019, 18:46 Svako u nekom periodu života pronađe ljubav, ne mora to biti uvijek u ranoj mladosti a ne mora se ni ostati skupa do groba.
Ne mislim da za cijeli životni vijek neko nikada ne doživi ljubav a možda i griješim![]()

Moozda
Mala_Mu wrote: 10 Mar 2019, 16:52
Uprkos razvoju društvenih mreža, usamljenost sada postaje neka vrsta pandemije. Oko 50% odraslih ljudi ima poteškoća u pronalaženju partnera.
Odlučili smo da otkrijemo koji su to razlozi koji sprečavaju ljude da grade dugačke i skladne odnose.
...
Lelo, ti ne znašlejlamo wrote: 10 Mar 2019, 20:29Mala_Mu wrote: 10 Mar 2019, 16:52
Uprkos razvoju društvenih mreža, usamljenost sada postaje neka vrsta pandemije. Oko 50% odraslih ljudi ima poteškoća u pronalaženju partnera.
Odlučili smo da otkrijemo koji su to razlozi koji sprečavaju ljude da grade dugačke i skladne odnose.
...
sve ove nabrojane razloge bih sumirala u jedan...a to je prihvatanje.
ključ, koliko-toliko, ugodnog života je u prihvatanju....sebe, drugih, događaja, svega i svačega..
tek nakon što se nešto shvati, osvijesti i prihvati, ako je potrebno može se raditi na doradama i modifikacijama, ali ako nešto ne poznaješ u potpunosti, a želiš promjenu, male su šanse da će biti uspješno.
sve dok se ima otpor, borba, ofo-ono,a bez spoznaje i kvalitetnih informacija teško je pronaći bilo šta pa i ljubav, mir i to sve.

preskočio si neke djelovePodrinjac wrote: 11 Mar 2019, 08:52 Ja sam originalan, i ja sam taj što jesam i zato ne mogu ništa ni naći.![]()
Pointcarobnjak N wrote: 11 Mar 2019, 08:48 zato što je očajnički traže u drugim ljudima , a niko opet ne voli da se od njega nešto traži
voljeti sebe baš takav kakav jesi ali ne na egocentričan ili paćenički način , stvara od takve osobe ugodno i poželjno društvo
pa tako i šanse da privučete nekog postaju veće
osim toga , idealiziranje m-ž odnosa u romantične i fantastične odnose iz filmova je nešto što vam samo odmaže i pravi lažni
ideal kakva bi kao ljubav trebala biti
idealiziranje je odraz nezrelosti , a oponašanje odraz neoriginalnosti i bježanja od sebe samog, pa ako ti bježiš od sebe, zašto
bi neko drugi tebi pohrlio u susret ?
biti originalan je najjednostavnija stvar na svijetu, samo budeš to što jesi