Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Bas tako. Jos pogotovo medicina, pa nema nitko vremena da ti objasnjava pola sata sta trebas uraditi. Ili ne daj Boze nesto krivo da shvatis i eto belaja
pa nemas rodbinu kod koje bi mogla biti jedna period , to je druga i drugacija prica
Pa imam kod njih i idem. Zive i rade gore cijeli zivot i znaju bolje njemacki nego hrvatski, tako da me nije nicega strah
Al hocu odmah da polozim sve sto ima da se polozi i da u roku odmaah nadjem stan da zivim samaaa
Meni ne treba jezik zbog putovnice, nego zbog posla, da bih radila u klinici. I naravno da moram znati perfektno jezik jer cu stalno trebati komunicirati s pacijentima i kolegama i svima ostalima. Nemoguce je raditi ovaj posao a da se ne znas sporazumjeti s ljudima. Ne zelim gore bjezati od Njemaca i druziti se samo s nasim ljudima
Klinika trazi certifikat ili?
Naravno da trebas znati ali ako klinika ne trazi certifikat ne moras ga nigdje polagati.
Raspitaj se dobro, razlikuje se to dosta po pokrajinama.Sto sjevernije to bolji uslovi.Ja cu ici sjevernije, raditi u bolnici sa b1 i bez Annerkennga, super plata, a radni sati ce mi se brojat u praksu za Annerkenung.
Keln i okolina su super
Ja ne znam kako mozes bez Anerkenunga raditi kao medicinska sestra igdje u Njemackoj. Ali super ako se moze. Meni ce to biti osnovno kad odem gore, i imat cu vise izgleda za bolje radno mjesto i placu. Ja idem u Minhen
Rudolph wrote: 15 Mar 2019, 19:54
sta ce bez jezika ,daj mi pepeljaru ti buljis ko mazga da si doktor nauka ko ce te
Bas tako. Jos pogotovo medicina, pa nema nitko vremena da ti objasnjava pola sata sta trebas uraditi. Ili ne daj Boze nesto krivo da shvatis i eto belaja
Naravno da ima vremena i da objasnjava, i to po 100 puta i pogotovo zato sto je medicina.
A Annerkenung ne mozes poloziti odmah.To je proces koji traje, a i razlikuje se po pokrajinama, negdje moras ici i u skolu koja traje 6 mjeseci i imas male ispite(pismene) nakon svakog ciklusa i na kraju veliki zavrsni (usmeni) ispit.
Edit:i u minhenu mozes radit na klinici bez Annerkenunga i imas mogucnost da dobijes jeftino stan od njih.Sretno
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Naravno da ima vremena i da objasnjava, i to po 100 puta i pogotovo zato sto je medicina.
A Annerkenung ne mozes poloziti odmah.To je proces koji traje, a i razlikuje se po pokrajinama, negdje moras ici i u skolu koja traje 6 mjeseci i imas male ispite(pismene) nakon svakog ciklusa i na kraju veliki zavrsni (usmeni) ispit.
Edit:i u minhenu mozes radit na klinici bez Annerkenunga i imas mogucnost da dobijes jeftino stan od njih.Sretno
Pa nisam ni kontala otici sutra i poloziti Anerkennung prekosutra normalno da proces traje al nije mi tesko ako bude potrebno polozit cu i ima i prakticni dio ispita kazu.
Hvala Space