Pa Behko, da li je razumno trovati ljude oko sebe ako su oni protiv toga? Ako je cigara bolja od društva, onda ok...Krokodil Behko wrote:Ja bogme, uopšte i ne idem u goste nepušačima..
Vidi, bolesnika se nisam ni sjetio. Neću ni njima ići
Obilazim, samo razumne ljude.
Pretjerani čistunci
Moderator: spacebound
Re: Pretjerani čistunci
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9831 times
- Been thanked: 11577 times
- Status: Online
"Sa cigaretom nisi sam"alma75 wrote:Pa Behko, da li je razumno trovati ljude oko sebe ako su oni protiv toga? Ako je cigara bolja od društva, onda ok...Krokodil Behko wrote:Ja bogme, uopšte i ne idem u goste nepušačima..
Vidi, bolesnika se nisam ni sjetio. Neću ni njima ići
Obilazim, samo razumne ljude.![]()
Ma malo se i šalim ali stvarno imam i sreće.
Svi koje poznajem ili puše ili su popustljivi
-
Blackhawk
- Status: Offline
Znaci morao bih neke svoje principe baciti pod noge da bi tebi bilo lijepo kod mene ?? .. Onaj ko nebi postovao moju zelju da ne pusi u kuci, ili recimo u tvom slucaju da ne pije, takav mi i ne treba.. Jer ocito bitnija cigara ili jedna piva nego zelja prijatelja i domacina kod koga si...
To mi je malo neumjesno.. ali et...
To mi je malo neumjesno.. ali et...
Ja se samo pitam kako li smo mi svi odrasli i ispali normalni jer nasi stari nikada nisu tjerali goste na balkone ili pred kuce da ispuse cigarete. Ne znam meni je sve to malo previse i onako bzv ali svak ima svoje.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
ne pusim od 2005 godien,prije toga sam pusio skoro 20 godina,od kad sam prestao zbilja ne volim vise cigarete u svojoj blizini i nije to da cigarete meni vise ne smekaju nego jednostavno necu vise da ih konzumiram...razloga ima koliko hocete,zdravlje,odjeca zaudara,zube kvari,oci,nije vise ni cool,zuti prsti itd., ali i ne zelim da me neko podsjeca na cigarate kroz udisanje njihovog dima...
kod mene u stanu ne zelim da se pusi i to je tako,ko zeli zapalit ima balkon pa nek pusi koliko hoce...
nije problem normalnom,korektnom i kulturnom covjeku/gostu objasniti da ne treba da pusi tamo gdje se ne pusi,on i sam primijeti i zna gdje ne treba to ciniti...
problem je krkan koji kroz svoju ne/namjernu bezobraznost?!? ispituje donju i gornju granicu necije tolerancije...a u sebi se smije..
postoji li ijedan razlog takvoga pustit da radi ono sto on hoce?!..
kod mene u stanu ne zelim da se pusi i to je tako,ko zeli zapalit ima balkon pa nek pusi koliko hoce...
nije problem normalnom,korektnom i kulturnom covjeku/gostu objasniti da ne treba da pusi tamo gdje se ne pusi,on i sam primijeti i zna gdje ne treba to ciniti...
problem je krkan koji kroz svoju ne/namjernu bezobraznost?!? ispituje donju i gornju granicu necije tolerancije...a u sebi se smije..
postoji li ijedan razlog takvoga pustit da radi ono sto on hoce?!..
Sheval wrote: Osnova kulturnog ponašanja je pitati onoga kod kog si u gostima,a ne poznaješ ga dovoljno...da li ja mogu to i to,hoće li vam smetati...na kulturan način...na kulturan način i odgovoriti.
Kako ova kultura fino pomaže pošaču ...
Ako sam negdje u gostima, a posebno ako je to prvi put, a još ako ne vidim pepeljaru na stolu pomislim da se u toj kući ne puši. Onda fino i kulturno pitam da li dozvoljavaju pušenje u svojoj kući, još dodam, kako vidim da nema pepeljare na stolu. I onda uvijek dobijem ljubazan odgovor da mogu pušti, a da pepeljara slučajno nije tu.
Zaista, još nikada nisam ako sam ovako nešto primjetila, nisam zapalila cigaretu, a da nisam tražila dozvolu od domaćina.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
poštuj domačina i onda češ biti ugoščen kako zaslužuješ....
mada ima ona ako ti dvojica kažu da si pijan ...lezi i valjaj se
a bolje zapalit cigaru nego sijeno.....ili nedaj bože štalu
stringe ...ima ona "narodna" .....
kiša pala pokisla mi trava...ja je sušim pa je pušim
mada ima ona ako ti dvojica kažu da si pijan ...lezi i valjaj se
a bolje zapalit cigaru nego sijeno.....ili nedaj bože štalu
stringe ...ima ona "narodna" .....
kiša pala pokisla mi trava...ja je sušim pa je pušim
Our solution mind revolution
- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Stvarno ima nervnih bolesnika gdje sve MORA bit pod liniju sve zategnuto cisto .Kad dodjes u takvu kucu mogu samo prvi put i nikad vise,ne podnosim da se krpom mlatara meni ispred nosa cisteci sto prazneci pepeljaru nakon pola ispusene cig. itd.Takve kuce zaobilazim jer ja zelim kad se kod mene dodje da se moj gost osjeca slobodno i bez straha kako ce sjest s nogama na kauc ili na stolicu-svejedno
Volim slobodu jer i sama je nudim.Naravno treba da bude sve na svom mijestu i da je cisto ali ne smijemo biti zrtve stana gdje cu samo da gladim jedno te isto.
Za moj pojam to je teska bolest jer ta doticna osoba je previse usamljena i svu svoju snagu i energiju trosi cisteci prasinu zatezuci deke itd.Sto se tice pusenja kod mene je dozvoljeno i ako ja ne pusim ,ali kad su mala dijeca i nepusaci u posjeti tada pusaci mogu zimi u kuhinji a ljeti tarasa 
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
Jako je neukusno nazvati nekog nervnim bolesnikom ako mu je kuća čista i uredna. Čistoća, prozračnost doma se ne naziva bolešću, to nije bolesni perfekcionizam, nego je to jednostavno potreba za ugodnim i prijatnim domom, potreba svakog normalnog i civiliziranog čovjeka. Biti uredan je daleko od perfekcinizma. Perfekcionizam je sasvim nešto drugo. Perfekcionizam je biti pretjerno opsjednut sa savršenstvom, čak i nemogućim.
A svaka, pa i ova opsjednutost je bolest - nervna bolest.
Urednost nije bolest, nego je vrlina svakog čovjeka koji je posjeduje.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
silence wrote:Jako je neukusno nazvati nekog nervnim bolesnikom ako mu je kuća čista i uredna. Čistoća, prozračnost doma se ne naziva bolešću, to nije bolesni perfekcionizam, nego je to jednostavno potreba za ugodnim i prijatnim domom, potreba svakog normalnog i civiliziranog čovjeka. Biti uredan je daleko od perfekcinizma. Perfekcionizam je sasvim nešto drugo. Perfekcionizam je biti pretjerno opsjednut sa savršenstvom, čak i nemogućim.
Jos da dodam... neka me i zovu bolesnikom, zabole me.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
eto, sad spadam i u tu kategorijunezaboravna wrote:Stvarno ima nervnih bolesnika
-
dacina_curica
silesilence wrote:Jako je neukusno nazvati nekog nervnim bolesnikom ako mu je kuća čista i uredna. Čistoća, prozračnost doma se ne naziva bolešću, to nije bolesni perfekcionizam, nego je to jednostavno potreba za ugodnim i prijatnim domom, potreba svakog normalnog i civiliziranog čovjeka. Biti uredan je daleko od perfekcinizma. Perfekcionizam je sasvim nešto drugo. Perfekcionizam je biti pretjerno opsjednut sa savršenstvom, čak i nemogućim.
btw. ako su ono parametri ludila molim za jedno mjesto u tapaciranoj sobi, po mogucnosti bijeloj
majka rahmetli je bila zakon. nije mogla cak gledati ni casu na sudoperu. ja npr. napijem se vode i ostavim casu na sudoper. napicu se jos koji put iz nje. nije prljava. to majka nije mogla gledati. skoro pa odmah ustane, opere je i pospremi u visecu.
najzesce mi je bilo kad nekad povice "hebem ti 'volke sude i ko ih izmisli"

najzesce mi je bilo kad nekad povice "hebem ti 'volke sude i ko ih izmisli"
-
Ruana
Moj muz je velika cimbistra, godinama sam titrala dok mi jednom nije puklo, pored dvoje djece i posla moram jos misliti i gdje tacno i precizno stoji daljinski.
-
Ruana
Cistoca je pola zdravlja a boles je kad ti je vazno da daljinski npr. stoji uvjek sa lijeve strane televizora, boles je ako se moras tusirat najmanje tri puta dnevno. Takodje je boles ako sa vrata primjetis da recimo jakna nije na istoj vjesalici gdje je juce bila. Ako ti slucajno dok cistim prasinu promjenim mjesto za 10 cm. kljucevima a ti odma primjetis i to je bolest. Ovi mahniti danski doktori to zovu post ratnim sindromom, a ja ludilom.paparaci wrote:red je pola zivota
Sta bi ti rekao da te neko zove na posao da te pita "juce kad si slagala robu iz susare, sto si stavila dzemper kod majica kratkih rukava" ?
Je li ti taj red zoves pola zivota. Po meni na ovaj nacin covjeku prodje pola zivota u beskorisnim stvarima.
bravo....mani doktore...malo slobode u zivotu ...kako bi inace pravili greske....a stoji ona ljudska na greskama se ucimo.....Ruana wrote:Cistoca je pola zdravlja a boles je kad ti je vazno da daljinski npr. stoji uvjek sa lijeve strane televizora, boles je ako se moras tusirat najmanje tri puta dnevno. Takodje je boles ako sa vrata primjetis da recimo jakna nije na istoj vjesalici gdje je juce bila. Ako ti slucajno dok cistim prasinu promjenim mjesto za 10 cm. kljucevima a ti odma primjetis i to je bolest. Ovi mahniti danski doktori to zovu post ratnim sindromom, a ja ludilom.paparaci wrote:red je pola zivota
Sta bi ti rekao da te neko zove na posao da te pita "juce kad si slagala robu iz susare, sto si stavila dzemper kod majica kratkih rukava" ?
Je li ti taj red zoves pola zivota. Po meni na ovaj nacin covjeku prodje pola zivota u beskorisnim stvarima.
Our solution mind revolution
-
Blackhawk
Bas tako Ruana...
Ne treba biti rob kuci i poslovima..
a za pusenje u kuci, evo insert iz serije Ljubav, navika i panika
[ytube][/ytube]
Ne treba biti rob kuci i poslovima..
a za pusenje u kuci, evo insert iz serije Ljubav, navika i panika
[ytube][/ytube]