Znam po sebi

Moderator: spacebound
iako ne opravdavamo sam čin i način
Normala al zato kad zagadjuju onda bace smederevac u rijekuMutevelija wrote: 27 Mar 2019, 21:34 Nepusaci rjedje zagadjuju okolinu.
Znam po sebinisam jednom stavio ruku u dzep a ono neki otpadak vrecica umjesto da bacim odmah ja stavljam u dzepove
![]()
Tuga...
U mene na selu ako bacis smece i vidi te neki mjestan kae uzmi to smece i baci u kantu za smece, ima kanta zakovana za drveni stub
Ah šta mislišElTriconi wrote: 28 Mar 2019, 10:15
U mene na selu ako bacis smece i vidi te neki mjestan kae uzmi to smece i baci u kantu za smece, ima kanta zakovana za drveni stub![]()
Ima nekih glupih stvari tipa i dalje se bacaju opusci dje se kome cefne al krenulo je, nema vise smeca kad neko ode rostiljat i radit negdje![]()
Maxe ba jel to dodju seljaci il gradjani pa bacaju smece?
Jaro haman to od zla oca i jos gore materemad_max_ba wrote: 28 Mar 2019, 10:26Ah šta mislišElTriconi wrote: 28 Mar 2019, 10:15
U mene na selu ako bacis smece i vidi te neki mjestan kae uzmi to smece i baci u kantu za smece, ima kanta zakovana za drveni stub![]()
Ima nekih glupih stvari tipa i dalje se bacaju opusci dje se kome cefne al krenulo je, nema vise smeca kad neko ode rostiljat i radit negdje![]()
Maxe ba jel to dodju seljaci il gradjani pa bacaju smece?
Dođu seljaci, nek se neko sada ne naljuti, ali dođu fakat ljudi sa okolnih sela tu jer nmgu na svojoj njivi ovo raditi, da ne govorim o seljacima (kao karakterna osobina) iz grada koji su još gori od ovih prvih jer ne samo da ostavljaju smeće, flaše, limenke... lome i ove klupe i stolove. Pa se svake godine organizuju, sobom, volonterski, gradska udruženja, izviđači, eko-viking, dvije škole iz čaršije itd itd... da se ovo počisti.
Bude to čisto ali do prvog vikenda i hajmo nanovo...
Tim gore je što je sada ovo postalo premaleno za sve ljude koji dolaze tu, primjera radi, ulaz u ove tunele je 7 minuta pješke odavde. Napravio je mr Sam prekoputa tih tunela više tematskih parkova, objedinjenih u jedno područje i tu je zaista extra, i zaista se održava i čisto je. Npr u posledje vrijeme često idem tu. Spremimo se i pješaka raspalimo do gore....
Ali tu je zabranjeno roštiljanje![]()
Bla wrote: 28 Mar 2019, 11:00 nije to Visoko nego BiH
niti je Ravne nego svaka moguća stopa do koje konstitutivni narodi i ostali dopiru je zagađena
100%Bla wrote: 28 Mar 2019, 11:00 nije to Visoko nego BiH
niti je Ravne nego svaka moguća stopa do koje konstitutivni narodi i ostali dopiru je zagađena
Ne treba toljaga.ElTriconi wrote: 27 Mar 2019, 21:31Hoce garant. Ne mores ti bosancu dogovorit da se baca smece u kantu, lakse metar u guzicu nego cent u glavu.
Ja rijetko kad da vidim da oko kante za smece nema bruka opusaka od cigare, znaci tu ni toljaga ne pomaze![]()
Kako doc do te kazne jer nije to samo postavit pajkana i redara i kaznjavat, ima tu ihajhaj posla do tog cinaFuddo wrote: 28 Mar 2019, 11:19Ne treba toljaga.ElTriconi wrote: 27 Mar 2019, 21:31
Hoce garant. Ne mores ti bosancu dogovorit da se baca smece u kantu, lakse metar u guzicu nego cent u glavu.
Ja rijetko kad da vidim da oko kante za smece nema bruka opusaka od cigare, znaci tu ni toljaga ne pomaze![]()
Dovoljno je samo 200 maraka kazne.
Jednom kad je plati, nece vise.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests