Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
IM_ex wrote: 03 Sep 2015, 00:12
Vjerovala sam da se radjamo na stomak.
I ja...i da vezanje pupka ima veze s tim...
Izvade te i svezu
Kad ono...
Ne znam kako, ali brat je dosta rano saznao kako se radjaju djeca pa je jednom izvalio kako je u majcinom stomaku u tavi przio njene bubrege i jeo i SLUSAJ SAD kad se radjao dlake mu zapinjale po ustima
ma ja sam vjerovo u šarenu jebenu lažu, da će mi to tata donijet iz radnje, zamišljao sam to kao neko golemo kinder jaje zamotano u zelenocrvenožutu foliju.
Njegov je vazda izgovor bio nema prodalo se pa ti je teta iz radnje poslala nezz lizalo, čokoladu....
Zamislite moje razočaranje kada sam tu riječ shvatio šta je...
Ja sam redovno nosila cvijece na kucicu susjedovog psa i tu se molila Bogu ako nesto zelim
I susjeda bi valjda kad bi vidjela cvijece makla to s kucice, a ja uvijek vjerovala da je to Bog uzeo i opet novo donosila
Ja sam vjerovao da je ilegalno stupati u odnose sa osobama mlađim od 18 godina ali nije
"Materinstvo i očinstvo može se priznati pred matičarom, organom starateljstva, sudom ili
notarom.
(2) Primjerak zapisnika o priznanju bez odlaganja se dostavlja matičaru nadležnom za upis
djeteta u matičnu knjigu rođenih.
(3) Materinstvo i očinstvo može se priznati i u testamentu.
Član 57.
Materinstvo i očinstvo djeteta može priznati i maloljetna osoba koja je navršila 16 godina i osoba
kojoj je ograničena poslovna sposobnost, ako su sposobne shvatiti značenje izjave o priznanju.
Član 58.
Materinstvo i očinstvo može se priznati poslije smrti djeteta samo ako je dijete ostavilo
potomstvo.
Član 59.
Priznanje materinstva i očinstva je neopozivo.
Član 60.
(1) Za upis priznanja materinstva u matičnu knjigu rođenih potrebna je prethodna saglasnost
organa starateljstva nadležnog prema mjestu rođenja djeteta.
(2) Ako je dijete navršilo 14 godina i sposobno je shvatiti značenje priznanja, potreban je i
njegov pristanak na priznanje materinstva. Izjavu o pristanku dijete daje pred organom starateljstva
nadležnim prema mjestu svog prebivališta, odnosno boravišta.
(3) Kad primi izjavu ili zapisnik o priznanju materinstva ili testament iz člana 56. ovog Zakona,
matičar nadležan za upis djeteta u matičnu knjigu rođenih odmah će zatražiti od organa starateljstva da u
roku od 30 dana dostavi saglasnost, odnosno pristanak iz st. 1. i 2. ovog člana.
(4) Nakon što dobije saglasnost, odnosno pristanak iz st. 1. i 2. ovog člana, matičar će priznanje
materinstva upisati u matičnu knjigu rođenih.
Član 61.
(1) Očinstvo se može priznati i prije rođenja djeteta.
(2) Priznanje iz stava 1. ovog člana proizvodi pravno dejstvo ako se dijete rodi živo.
Član 62.
(1) Za upis priznanja očinstva u matičnu knjigu rođenih potreban je pristanak majke djeteta.
10
(2) Ako je majka mlađa od 14 godina, ili nije živa, ili je proglašena umrlom, ili joj je oduzeta
poslovna sposobnost, ili joj je boravište nepoznato najmanje tri mjeseca, saglasnost na priznanje očinstva
daje organ starateljstva.
(3) Izjavu o pristanku iz stava 1. ovog člana majka može dati pred matičarom, organom
starateljstva, sudom ili notarom.
Član 63.
(1) Ako je dijete navršilo 14 godina i sposobno je shvatiti značenje priznanja, potreban je i
njegov pristanak na priznanje očinstva. Izjavu o pristanku dijete daje pred organom starateljstva
nadležnim prema mjestu svog prebivališta, odnosno boravišta.
(2) Ako je dijete mlađe od 14 godina ili je starije od 14 godina, ali nije sposobno shvatiti
značenje priznanja, a majka iz razloga navedenih u članu 62. stav 2. ovog Zakona ne može dati pristanak,
saglasnost na priznanje očinstva daje organ starateljstva
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Ja sam vjerovao da je moj tetak Superman. Kakav je div taj čovjek bio. Pravi pravcati Superman. Prvoborac. Nasmijan. Pravedan. Darezljiv. Blag. Dijete Bosne i Zenice.
Nisu me ni razuvjeravali. Dok me nije razuvjerio život.
Merlin246 wrote: 26 Sep 2018, 20:50
Ja sam redovno nosila cvijece na kucicu susjedovog psa i tu se molila Bogu ako nesto zelim
I susjeda bi valjda kad bi vidjela cvijece makla to s kucice, a ja uvijek vjerovala da je to Bog uzeo i opet novo donosila
Merlin246 wrote: 26 Sep 2018, 20:50
...da ce me, ako odem iz svoje ulice (tokom igre), ukrasti ciganka, prodat' ce me nekome iz Italije i taj neko ce od mene napraviti sapun
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
...jesi čuo za onoga...šta... šta......jesi čuo za onu...ooooooo...da li si čuo za onoga...šta, šta, šta, šta, šta, šta, šta...
...da li si čuo za onu...c, c, c, c, c, c, c...
...razvela se, kurvala se, prevarila, propio se...raskućila, zabagreo, otrcala, poludeo...
...ihihi kafu turi...ihihi ću ti pričam...ihihi gola govna...ihihi a ja nisam...
...jesi čuo za onoga, jesi čuo za onu...sečem uvo k'o Van Gog, k'o Betoven sad sam gluv...
Vanilla wrote: 01 Apr 2019, 22:25
...da ce me, ako odem iz svoje ulice (tokom igre), ukrasti ciganka, prodat' ce me nekome iz Italije i taj neko ce od mene napraviti sapun