pa ga probaj nafilovati gradivom kompletne osnovne škole
sretno
Moderator: Krokodil Behko

Nisi ti ovde da razmisljas nego da ucisMerlin246 wrote: 04 Apr 2019, 09:33 U skolama i na fakultetima ljude se uglavnom uci da budu ovce i da se ponasaju kao ovce. Cijeli taj sistem meni se ne svidja i ja bih sve promijenila. Kao prvo previse covjek provede vremena tamo, bukvalno cijelu mladost dok dobijes sve te diplome. Uce nas da se pokoravamo na neki nacin, da ne mislimo svojom glavom, da smo podredjenii, da ustajemo kada oni ulaze, da smo glupi ako ne razumjemo neki predmet i imamo lose ocjene iz tog predmeta. Covjek u skoli se vise razvija kao ovca a najmanje kao covjek.

Sto puta sam to cula od profesora i nastavnika. GroznoMutevelija wrote: 04 Apr 2019, 16:27Nisi ti ovde da razmisljas nego da ucisMerlin246 wrote: 04 Apr 2019, 09:33 U skolama i na fakultetima ljude se uglavnom uci da budu ovce i da se ponasaju kao ovce. Cijeli taj sistem meni se ne svidja i ja bih sve promijenila. Kao prvo previse covjek provede vremena tamo, bukvalno cijelu mladost dok dobijes sve te diplome. Uce nas da se pokoravamo na neki nacin, da ne mislimo svojom glavom, da smo podredjenii, da ustajemo kada oni ulaze, da smo glupi ako ne razumjemo neki predmet i imamo lose ocjene iz tog predmeta. Covjek u skoli se vise razvija kao ovca a najmanje kao covjek.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
minusMutevelija wrote: 04 Apr 2019, 22:00 Da
Eto da nisi sa hanibalom tacno bi se spario sa tobom.
Mislio sam da samo ja to primijetim.

Skola je tebe, isto kao i mene i sve nas, naucila da u zivotu postoje pakasi. Da tog nije bilo u tim nekim kriticnim periodima razvoja licnosti sad bi bili nepotpuni i ne bi bili spremni da se suocimo sa svijetom.Merlin246 wrote: 05 Apr 2019, 10:26 Dobro Soc u pravu si.
Al ja kad budem trebala jednog dana slati svoje dijete u skolu na jedan nacin ce mi biti drago, a na drugi nacin zao. Drago sto ce nauciti dosta toga, krivo sto ce mozda trpjeti neke budele od ucitelja i profesora. Mislim mozda to u svijetu nije tako, mozda samo na Balkanu prof.dolazi pijan na nastavu i ima retardirane sale. To je jedan od razloga sto ne zelim da se ovdje moje dijete skoluje i odrasta jer se nadam da je bar malo bolje stanje van sto se tice obrazovanja i da socijalne sluzbe ili tko vec vise vode racuna o tome tko najvise vremena provodi s djecom i tko ih na neki nacin "odgaja". Jer i ucitelj i prof. bi prvenstveno trebao da bude dobar odgojitelj pa tek onda ucitelj.
Nece djetetu nastetiti to sto mu ide dobro kemija i sto je naucio periodni sistem elemenata napamet. Al moze mu nastetiti ako 15 godina se osjeca podredjeno u skoli, ako ga netko psihicki maltretira tamo i ako to narusava njegovo samopouzdanje jer to ga mnogo oblikuje kao osobu. To nije kratko vrijeme. 15 godina je mnogo![]()
I samo da kazem da znam periodni sustav elemenata cijeli napamet.Evo nek se javi jos netko tko zna nabrojati sve elemente i koga je profa tjerala i trazila da to nauci.
Mi na pismenim ispitima nismo smjeli imati mali PSE na stolu kao sto je slucaj svugdje u svijetu jer ne znam tko uci molarne mase i atomske brojeve napamet. I iako je u ucionici kemije bio veliki periodni sistem elemenata preko pola zida skoro, mi nismo smjeli gledati u njegaa. Jer tko gleda dobije 1.
Nikad necu zaboraviti PSE. Da me probudi netko u pola noci ja bih ga znala kao abecedu.![]()
Bolesno pa hajd.
Ja sam doslovno imao dva ovakva slučaja, nastavnica bilogije rahmetli mi je bila amidžinca, ja mislio da se zafrkava kada nam je u petom razredu rekla:Merlin246 wrote: 05 Apr 2019, 10:26
Nikad necu zaboraviti PSE. Da me probudi netko u pola noci ja bih ga znala kao abecedu.![]()
Bolesno pa hajd.
sta ti je stara skola i predanost poslu hahaha