Vojska BiH
Moderator: Krokodil Behko
-
Lotre
- Sitna buranija

- Has thanked: 34 times
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Koje jedinice su BiH potrebne za slučaj odbrane od novog rata?
Pošto političari prave nove zakone i pripremaju nove propise koji spriječavaju da oni ljudi budu nenaoružani koji mogu braniti BiH od nove agresije na nju, ja se osjećam sve nesigurnije jer političari u koje nemam povjerenje su već 1992 godine kad je počeo rat nisu branili BiH sa njihovim zakonima i propisima od napada. Ja bih htio znati gdje je najbolje sam proći kroz obuku da se sam mogu odbraniti od ljudi koji hoće rat? Kojim klubovima ili jedinicama jeste se pametno priključiti da se spriječi novi rat i za slučaj novog rata biti spreman na najgore da se spriječe stravične žrtve? Isto me zanima koje oružje je legalno dobro imati i koliko municije bi bilo svakome potrebno da se odbrani od ljudi koji su žedni krvi?
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4351 times
- Been thanked: 3287 times
- Status: Online
Re: Koje jedinice su BiH potrebne za slučaj odbrane od novog rata?
Akindzije i spahije frontalno, hrpa azapa u sredini i naravno, janjicari sa bokova 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
djeci cvijećaLotre wrote: 09 Apr 2019, 15:25 Kojim klubovima jeste se pametno priključiti da se spriječi novi rat
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 3086 times
I doosta askeraMelek wrote: 09 Apr 2019, 15:45 Akindzije i spahije frontalno, hrpa azapa u sredini i naravno, janjicari sa bokova![]()
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Salko
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
I Minhenska bojnaLotre wrote: 09 Apr 2019, 15:25 Pošto političari prave nove zakone i pripremaju nove propise koji spriječavaju da oni ljudi budu nenaoružani koji mogu braniti BiH od nove agresije na nju, ja se osjećam sve nesigurnije jer političari u koje nemam povjerenje su već 1992 godine kad je počeo rat nisu branili BiH sa njihovim zakonima i propisima od napada. Ja bih htio znati gdje je najbolje sam proći kroz obuku da se sam mogu odbraniti od ljudi koji hoće rat? Kojim klubovima ili jedinicama jeste se pametno priključiti da se spriječi novi rat i za slučaj novog rata biti spreman na najgore da se spriječe stravične žrtve? Isto me zanima koje oružje je legalno dobro imati i koliko municije bi bilo svakome potrebno da se odbrani od ljudi koji su žedni krvi?
X Bečka diverzantska
PVO Saint Louis
i družba Pere Kvržice
"ignorance is bliss"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
sad će mi veca sve na kamaru

"ignorance is bliss"
OS BIH stalno traže pripadnike...Lotre wrote: 09 Apr 2019, 15:25 Pošto političari prave nove zakone i pripremaju nove propise koji spriječavaju da oni ljudi budu nenaoružani koji mogu braniti BiH od nove agresije na nju, ja se osjećam sve nesigurnije jer političari u koje nemam povjerenje su već 1992 godine kad je počeo rat nisu branili BiH sa njihovim zakonima i propisima od napada. Ja bih htio znati gdje je najbolje sam proći kroz obuku da se sam mogu odbraniti od ljudi koji hoće rat? Kojim klubovima ili jedinicama jeste se pametno priključiti da se spriječi novi rat i za slučaj novog rata biti spreman na najgore da se spriječe stravične žrtve? Isto me zanima koje oružje je legalno dobro imati i koliko municije bi bilo svakome potrebno da se odbrani od ljudi koji su žedni krvi?
Još se izjasni kao hrvat, eto te unutra
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8891 times
- Been thanked: 5652 times
Tacno.storm wrote: 09 Apr 2019, 16:59OS BIH stalno traže pripadnike...Lotre wrote: 09 Apr 2019, 15:25 Pošto političari prave nove zakone i pripremaju nove propise koji spriječavaju da oni ljudi budu nenaoružani koji mogu braniti BiH od nove agresije na nju, ja se osjećam sve nesigurnije jer političari u koje nemam povjerenje su već 1992 godine kad je počeo rat nisu branili BiH sa njihovim zakonima i propisima od napada. Ja bih htio znati gdje je najbolje sam proći kroz obuku da se sam mogu odbraniti od ljudi koji hoće rat? Kojim klubovima ili jedinicama jeste se pametno priključiti da se spriječi novi rat i za slučaj novog rata biti spreman na najgore da se spriječe stravične žrtve? Isto me zanima koje oružje je legalno dobro imati i koliko municije bi bilo svakome potrebno da se odbrani od ljudi koji su žedni krvi?
Još se izjasni kao hrvat, eto te unutra![]()
The Dark Side Of The Forum...
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3910 times
- Been thanked: 2945 times
... sve lahke motorizovane ....mad_max_ba wrote: 09 Apr 2019, 16:56I Minhenska bojnaLotre wrote: 09 Apr 2019, 15:25 Pošto političari prave nove zakone i pripremaju nove propise koji spriječavaju da oni ljudi budu nenaoružani koji mogu braniti BiH od nove agresije na nju, ja se osjećam sve nesigurnije jer političari u koje nemam povjerenje su već 1992 godine kad je počeo rat nisu branili BiH sa njihovim zakonima i propisima od napada. Ja bih htio znati gdje je najbolje sam proći kroz obuku da se sam mogu odbraniti od ljudi koji hoće rat? Kojim klubovima ili jedinicama jeste se pametno priključiti da se spriječi novi rat i za slučaj novog rata biti spreman na najgore da se spriječe stravične žrtve? Isto me zanima koje oružje je legalno dobro imati i koliko municije bi bilo svakome potrebno da se odbrani od ljudi koji su žedni krvi?
X Bečka diverzantska
PVO Saint Louis
i družba Pere Kvržice
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Ma simptomatično mi je jedna stvar zaista. Da me ko pogresno ne shvati, najglasniji za rat su upravo ljudi iz dijaspore. Pa zar baš ti ne bi trebali smirivati situaciju u kontekstu iskustva iz prethodnog rata. Sigurno su dijaspora što im je fino receno napusti BiH.
Ne odnosi se na forumashe ovde.
Ali evidentno da je sve više ovakvih tema u posljednje vrijeme
"ignorance is bliss"
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23912 times
- Been thanked: 6243 times
...nece! ...nek svi bjeze dok pobjeci mogu...dosta je naroda izginulo za politicarske i kriminalne dzepove!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Bole, baš bole i u srce diraju spoznaje za šta se ginulo....Veca wrote: 09 Apr 2019, 17:19
...nece! ...nek svi bjeze dok pobjeci mogu...dosta je naroda izginulo za politicarske i kriminalne dzepove!![]()
"ignorance is bliss"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Hm
Ne zašta, za koga...
Ne zašta, za koga...
"ignorance is bliss"
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Alan Ford i grupa TNT
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
ljudi iz dijaspore su davno poceli svojim zivotima u inostranstvu , danas sa dijspaorom izadjes van, nitko vise ni ne spoeminje BiH ,jos manje nakkav rat, sto si ti dezinformiranmad_max_ba wrote: 09 Apr 2019, 17:14 Ma simptomatično mi je jedna stvar zaista. Da me ko pogresno ne shvati, najglasniji za rat su upravo ljudi iz dijaspore. Pa zar baš ti ne bi trebali smirivati situaciju u kontekstu iskustva iz prethodnog rata. Sigurno su dijaspora što im je fino receno napusti BiH.
drugo, vi u BiH opet , gledate ceetnike u Viegradu , to ste tako lako prihvatili , da vam pred nosom masu cetnickom paradom
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
Eo briga dodji pa nas povedistatebriga wrote: 09 Apr 2019, 17:27ljudi iz dijaspore su davno poceli svojim zivotima u inostranstvu , danas sa dijspaorom izadjes van, nitko vise ni ne spoeminje BiH ,jos manje nakkav rat, sto si ti dezinformiranmad_max_ba wrote: 09 Apr 2019, 17:14 Ma simptomatično mi je jedna stvar zaista. Da me ko pogresno ne shvati, najglasniji za rat su upravo ljudi iz dijaspore. Pa zar baš ti ne bi trebali smirivati situaciju u kontekstu iskustva iz prethodnog rata. Sigurno su dijaspora što im je fino receno napusti BiH.
Ali evidentno da je sve više ovakvih tema u posljednje vrijeme![]()
drugo, vi u BiH opet , gledate ceetnike u Viegradu , to ste tako lako prihvatili , da vam pred nosom masu cetnickom paradom![]()
"ignorance is bliss"
-
Venera
- Seksologinja

pa a ne zivim u BiH , to nije moja drzava kao tebimad_max_ba wrote: 09 Apr 2019, 17:29Eo briga dodji pa nas povedistatebriga wrote: 09 Apr 2019, 17:27
ljudi iz dijaspore su davno poceli svojim zivotima u inostranstvu , danas sa dijspaorom izadjes van, nitko vise ni ne spoeminje BiH ,jos manje nakkav rat, sto si ti dezinformiran![]()
drugo, vi u BiH opet , gledate ceetnike u Viegradu , to ste tako lako prihvatili , da vam pred nosom masu cetnickom paradom![]()
diajpsora kupuje stanove i obnavlja imovinu, a kazes da pisu o novom ratu u BiH
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23912 times
- Been thanked: 6243 times
mad_max_ba wrote: 09 Apr 2019, 17:22Bole, baš bole i u srce diraju spoznaje za šta se ginulo....Veca wrote: 09 Apr 2019, 17:19
...nece! ...nek svi bjeze dok pobjeci mogu...dosta je naroda izginulo za politicarske i kriminalne dzepove!![]()
...e boj brale, najdraze mi je ljude rucna granata raznijela u paramparcad
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2719 times
- Been thanked: 8471 times
Hajd ne lazi Bogatistatebriga wrote: 09 Apr 2019, 17:27ljudi iz dijaspore su davno poceli svojim zivotima u inostranstvu , danas sa dijspaorom izadjes van, nitko vise ni ne spoeminje BiH ,jos manje nakkav rat, sto si ti dezinformiranmad_max_ba wrote: 09 Apr 2019, 17:14 Ma simptomatično mi je jedna stvar zaista. Da me ko pogresno ne shvati, najglasniji za rat su upravo ljudi iz dijaspore. Pa zar baš ti ne bi trebali smirivati situaciju u kontekstu iskustva iz prethodnog rata. Sigurno su dijaspora što im je fino receno napusti BiH.
Ali evidentno da je sve više ovakvih tema u posljednje vrijeme![]()
-
Venera
- Seksologinja

sto sam slagalaDuminjo wrote: 09 Apr 2019, 17:33Hajd ne lazi Bogatistatebriga wrote: 09 Apr 2019, 17:27
ljudi iz dijaspore su davno poceli svojim zivotima u inostranstvu , danas sa dijspaorom izadjes van, nitko vise ni ne spoeminje BiH ,jos manje nakkav rat, sto si ti dezinformiran![]()