statebriga wrote: 14 Apr 2019, 14:00
storm wrote: 14 Apr 2019, 13:55
Pa kad jednom budeš radila sa jednim, pa onda sa drugim, pitati ću ja tebe.
Tvoja je pretpostavka da su jednako dobra, a u praksi to najčešće i nije tako.
A sva ova pitanja meni su iz usput spomenute činjenice da ovdje nema škole za varioce, kao primjer (uopće ne radim sa tim)
A point navoda je, da se je struktura školovanja, odluke djece, promijenula, te da jednostavno za neke poslove moraš uvoziti radnu snagu.
Eto slično je u medicini, obrtnim zanatima... Škole postoje, ali je deficitarno sa kadrom.
Sve je to ponuda i potražnja.
pa zivim na tom Zapadu, vidim da ponuda i potrazanja namjanej ima veze sa nivom edukacije na mnogim radnnim mejstima , ali ima veze sa preporuakama, i cienjcinama kako osoba radi
ne nije pretpostavkva, vec cinjenica, ima dobrih radnika iste struke ali razlicitog nivoa obrazovanja
pisemo konkrtno o poslovima i zanimajima iz tvog facha
deficit kadra je druga prica
zasto jednsotavno ne kaze, da je tvoj interes izand drugih insteresa, to je osobina svakog vlasnika firme, ne razumijem, zasto poksuavas reci da si drugaciji od ostalih
O pa naravno da imam interes dobiti dobrog radnika... Što je tu čudno

Interes mi je i da mi zaradi duplo, nego sto mu dajem

mada to još nisam doživio
Ali će on dobiti, shodno tržištu, pa i više ako dobro radimo.
Inače ja njima kažem... Vi sebi zaradite, da ja ne pokrivam minus... A ja ću sebi zaraditi svojim radom (što i radim često isto kao i oni) te kad pogadjam posao.
Jesam li drukčiji, ne znam... Moj način.
Zato ni nemam bijesnu pilu na parkingu, ni viksu na moru, ali mi je dobro sve u svemu.
Sad što ti opet misliš da znaš više o meni, od mene... Jbg sorry