Francuska

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2746 times
Been thanked: 8592 times
Status: Offline

Re: Gori čuvena katedrala Notre Dame u Parizu

Post by Duminjo » 16 Apr 2019, 00:44

carobnjak N wrote: 16 Apr 2019, 00:25
Duminjo wrote: 15 Apr 2019, 23:49 Počešo sam se onoliko koliko su Se i francuzi pocesali kad je pado Stari most ili kada je gorila vijecnica ili što sta Nesto Nase. Ne likujem, niti mi je drago.. Samo eto, nisam se Nesto nasekiro.

Samo da mi ovo ne nasekira Pogbu za sutra 😑
Pa zar nisu svjetski mediji izvjestavali o tome i da nije njih za koje tebe sad boli cuna jer mislis da si bitan sa svoja 2milioncica koliko ima predgradje Pariza , puno se sta u Bih ne bi obnovilo. Gdje god pogledas u Sa pise "donirala vlada te i te zemlje" od javnog prevoza do Vijecnice. Licemjerni muslimani se busaju u prsa kako su "najljepsa najtolerantnija" vjera , a pakosno se smiju jer nesto tamo "vlasko " gori. Isti ste vi takvi kao i cetnici , samo vam treba dati priliku
Jel ti Bar Malo lakše sada?

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 16 Apr 2019, 00:46

Ne znam zašto se smatra da je ovo automatski Chirakova katedrala, pa fol-gol neka gori.

Zašto je ne bi gledali kao katedralu Bernard-Henri Lévyja. :cudi
. . . . . . . . .

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14138 times
Been thanked: 23481 times

Post by Fuddo » 16 Apr 2019, 00:49

Pa nije ok da gori bez obzira kako je gledao, samo zasto iznenadjuje da je ljudima pun qrac licemjerja?
Dozvolite da se obratimo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 16 Apr 2019, 00:51

Kojeg licemjerja?

I kakve veze licemjerje ima sa gorenjem katedrale? :cudi
. . . . . . . . .

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Apr 2019, 00:53

Pa tog uvlacenju Zapadu supak kad god ih neki belaj snadje, a milioni crkaju svaki dan sirom planete, i sve boli qrac za njima. Nije cool.
Dozvolite da se obratimo

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 16 Apr 2019, 00:56

Fuddo wrote: 16 Apr 2019, 00:34

Pa zar nisu svjetski mediji izvjestavali o tome i da nije njih za koje tebe sad boli cuna jer mislis da si bitan sa svoja 2milioncica koliko ima predgradje Pariza , puno se sta u Bih ne bi obnovilo. Gdje god pogledas u Sa pise "donirala vlada te i te zemlje" od javnog prevoza do Vijecnice. Licemjerni muslimani se busaju u prsa kako su "najljepsa najtolerantnija" vjera , a pakosno se smiju jer nesto tamo "vlasko " gori. Isti ste vi takvi kao i cetnici , samo vam treba dati priliku
Jeste neumjesno, jeste ruzno.
Ali, ja razumijem.
Sta su prezivjeli, pravo je cudo da osjecaju bilo kakvu empatiju za tudje muke.

Polako sa etiketiranjima, nismo u Sirokom Brijegu.
Treba s ljudima fino pricat.
I ja sam isto prezivio i Bosnjak sam. Citam na fb klix komentare "treba je gasiti benzinom" . To su za mene muslimanski cetnici
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Apr 2019, 00:56

carobnjak N wrote: 16 Apr 2019, 00:56
Fuddo wrote: 16 Apr 2019, 00:34

Jeste neumjesno, jeste ruzno.
Ali, ja razumijem.
Sta su prezivjeli, pravo je cudo da osjecaju bilo kakvu empatiju za tudje muke.

Polako sa etiketiranjima, nismo u Sirokom Brijegu.
Treba s ljudima fino pricat.
I ja sam isto prezivio i Bosnjak sam. Citam na fb klix komentare "treba je gasiti benzinom" . To su za mene muslimanski cetnici
To su budale. Slazem se.
Dozvolite da se obratimo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 16 Apr 2019, 00:57

Pa mene ne boli kurac.

I opet ne vidim kakve to veze ima sa gorenjem katedrale.

Bolio nas je kurac i kad je Saddam pobio milion svojih ljudi, al' on nije Zapadnjak pa se valjda ne računa. :cudi
. . . . . . . . .

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 16 Apr 2019, 00:58

Fuddo wrote: 16 Apr 2019, 00:53 Pa tog uvlacenju Zapadu supak kad god ih neki belaj snadje, a milioni crkaju svaki dan sirom planete, i sve boli qrac za njima. Nije cool.
Vise žao kad vidim cuku kojem je neko prebio nogu pa kleca.. Jebe mi se za francuske zidove.
Samo da neko od vatrogasaca ne nastrada. To bi mi bilo žao.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 16 Apr 2019, 01:00

Ovaj Levy gore je francuski Židov i teško da je Bosna imala većeg prijatelja od njega. Do dana današnjeg.
. . . . . . . . .

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 16 Apr 2019, 01:05

Socrates wrote: 16 Apr 2019, 01:00 Ovaj Levy gore je francuski Židov i teško da je Bosna imala većeg prijatelja od njega. Do dana današnjeg.
Pa ne prica cojek o Jevrejima, vec o zidovima.
Malter, beton...
Zemljo indijo.
Dozvolite da se obratimo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7972 times
Been thanked: 18868 times

Post by Maja » 16 Apr 2019, 01:08

Moraju li se svaki put, kad se desi nesto lose, pominjati dogadjaji od prije 500 ili 1000 godina, pominjati rat u BiH i kritikovati oni koji izjave da im je zao sta se desava.
Izgori jedan od najljepsih historijskih spomenika, neka je, gorile su i nase dzamije.
Umre neki Nijemac, neka je, nijemci su ubijali jevreje.
Umre jevrej, ne zalim zbog onog sto rade palestincima.
Zalis za zivotinjom, nisi normalan a toliko je gladne djece.
Zalis za tornjevima u NY tj obicnim ljudima koji su poginuli na svom radnom mjestu, neka su, sta oni rade muslimanima na istoku.

Covjek ne smije zazaliti nad necim sto se desava sad, u ovom trenutku, "jer je sve to karma". Sve lose sto se desi je zasluzeno, vraca mu se za nesto. Ili svaka tragedija je bezvrijedna jer ima vecih tragedija od nje i samo nad najvecom treba tugovati.

Bas su ljudi bezveze.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates » 16 Apr 2019, 01:11

Ma i Nijemci ne valjaju samo dok se ne ode kod njih na rad. :cudi
. . . . . . . . .

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 16 Apr 2019, 01:20

Duminjo wrote: 15 Apr 2019, 23:49 Počešo sam se onoliko koliko su Se i francuzi pocesali kad je pado Stari most ili kada je gorila vijecnica ili što sta Nesto Nase. Ne likujem, niti mi je drago.. Samo eto, nisam se Nesto nasekiro.

Samo da mi ovo ne nasekira Pogbu za sutra 😑
Kako da znam hocel kolega biti banovan? Hvala

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 16 Apr 2019, 01:28

Eto obecano 100 mil. eura za obnovu

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4389 times
Been thanked: 3323 times

Post by Melek » 16 Apr 2019, 06:39

Eto, ja konkretno u potpunosti razumijem ovu sprdacinu, cisto zato jer je Francuska imala manje-vise govnjivu historijsku ulogu bilo u Evropi, bilo globalno, bilo kao kolonijalna sila, alzirskih, marokanskih genocida, rasturanja Indokine, heh.. mnogo je primjera.

Sto se tice prosjecnog Bosnjaka, vjerovatno je ta reakcija bazirana na necemu ovakvom:
Oficir francuskog bataljona Unprofor-a tokom opsade Sarajeva, Guillaume Ancel je autor nedavno objavljene knjige "Ledeni vjetar nad Sarajevom" ("Vent glacial sur Sarajevo", Ed. Les Belles Lettres). O politici francuskog predsjednika Miterana u Bosni, mnogo toga je već poznato. Ipak, zvanične političke i vojne strukture u Francuskoj o tom periodu uglavnom šute. Guillaume Ancel, kao bivši pripadnik oružanih snaga Francuske, odlučio je prekinuti zavjet šutnje koji je sveto vojničko pravilo i po prvi put javno svjedočiti o dvosmislenosti i pristrasnosti francuske politike tokom sukoba u Bosni i Hercegovini. Zašto UN nije intervenirao u Sarajevu? Sta se desilo u operacijama Sumarska, Lukavica, Vrbanja most, Srebrenica? Kako je riješena talačka kriza preko sa 250 UN-ovih vojnika koje su zarobile srpske snage u proljeće 1995 godine? Kako je François Lecointre, danas general i vrhovni zapovjednik francuskih oružanih snaga, postao heroj francuske intervencije u Sarajevu? Zasto su svi vrhovni zapovjednici UN-a u Bosni bili Francuzi? Ko je stavljao veto na zračne napade protiv Srba? Postoji li odgovornost Francuske u Bosni? Pitanja bez odgovora o bosanskom ratu je mnogo. Iz svoje perspektive svjedoka i učesnika u UN vojnoj intervenciji u Sarajevu, Guillaume Ancel je pokušao dati odgovore na neka od njih.

Više o knjizi : www.lesbelleslettres.com/livre/2903-ven ... r-sarajevo

I preporucujem da se pogleda video do kraja prije nego kontra-laprdacina krene :kafa

A cisto, sto se tice umjetnicke, gradjevinske i turisticke vrijednosti, naravno da je velika steta i zalost :cudi

Samo kad se sjetim koliko su se ovi prosjecni Svedjani sprdacili na osnovu obnove Starog Mosta koji je jos uvijek Stari..
Evo sad ce se obnavljati i stara katedrala - a tu ce da kmece.

Tako da je sav taj sovinizam komutativan i ima ga u izobilju na svim stranama. To ce nas sve jednog dana odvesti u helac a i neka ce.
Ja obicno stignem ucmekati trojicu prije nego sto me lociraju, pa bumo videli :kafa
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 16 Apr 2019, 06:49

Naravno da je krvava i govnava ta francuska povijest, a čija nije?
Od Australije do Aljaske svašta se radilo i radi, ali ne bih jedno takvo monumentalno zdanje dovodio u vezu s tim.
Eto barem mi tu trebamo znati, oduvijek pod nečijom čizmom, upadalo sa svih strana na nas i ostavljalo tragove svoje kulture... Pa normalan čovjek cijeni i otomansku i austrougarsku arhitekturu, ako već o tome pričamo. Sve je to dio nas, povijest.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin » 16 Apr 2019, 06:54

Hjoj koji tu dzumbus ispade :cudi
Ja takve stvari kad vidim dodje mi da kleknem
Pred ljudima koji su to radili,ali to samo po sebi je gomila kamenja,ljudi se dive rimljanima i njihovim gradjevinama a to su zlocinci bili,francuzi i crkva su i sad zlocinci a pogotovo u to vrijeme,i jos si smrad ako se se ne klanjas simbolu uspjeha zla,tu su i nasi muslimani osvajali ubijali otimali i gradili,nema tu nist plemenito ni uzviseno.

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac » 16 Apr 2019, 06:54

Maja wrote: 16 Apr 2019, 01:08 Moraju li se svaki put, kad se desi nesto lose, pominjati dogadjaji od prije 500 ili 1000 godina, pominjati rat u BiH i kritikovati oni koji izjave da im je zao sta se desava.
Izgori jedan od najljepsih historijskih spomenika, neka je, gorile su i nase dzamije.
Zalis za tornjevima u NY tj obicnim ljudima koji su poginuli na svom radnom mjestu, neka su, sta oni rade muslimanima na istoku.

Covjek ne smije zazaliti nad necim sto se desava sad, u ovom trenutku, "jer je sve to karma". Sve lose sto se desi je zasluzeno, vraca mu se za nesto. Ili svaka tragedija je bezvrijedna jer ima vecih tragedija od nje i samo nad najvecom treba tugovati.

Bas su ljudi bezveze.
Moraju zato što smo mi intelektualno još u tim godinama.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 16 Apr 2019, 07:50

Podrinjac wrote: 16 Apr 2019, 06:54
Maja wrote: 16 Apr 2019, 01:08 Moraju li se svaki put, kad se desi nesto lose, pominjati dogadjaji od prije 500 ili 1000 godina, pominjati rat u BiH i kritikovati oni koji izjave da im je zao sta se desava.

Bas su ljudi bezveze.
Moraju zato što smo mi intelektualno još u tim godinama.
O čijem intelektu zboriš?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Post Reply

Return to “Svijet”