Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Šta mene pitaš kad si čitao temu na klixu? Čak si i učestvovao.
ja te pitam za Taste Atlas. Po njima u Zelji serviraju cevap u koji mecu i krmetinu i sarajevski cevap u koji melju ovcetinu..
Zeljo je prvi u obe kategorije.
KLIX SMECE.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Julia-Klara wrote: 17 Apr 2019, 22:33
Opet da ponovim, zavisi gdje ih jedes
Na Bascarsji svi do jednoga. U Muje, od kad su mu djeca preuzela, isto prave konfekcijske. Rodjen sam u Prijedoru. i od 1964 do 2005 dve puta godisnje sam svracao na banjalucki cevap.
Maja wrote: 17 Apr 2019, 23:11
Pa tačno je opisano.
Nije. U Hercegovini se nikad nisu smokvare pravile od dzema od smokava ( fig jam) vec od pekmeza ( syrup) od smokava. Pekmez na perzijskom, azerbejdzanskom, turskom znaci sirup.
Maja wrote: 17 Apr 2019, 23:11
Pa tačno je opisano.
Nije. U Hercegovini se nikad nisu smokvare pravile od dzema od smokava ( fig jam) vec od pekmeza ( syrup) od smokava. Pekmez na perzijskom, azerbejdzanskom, turskom znaci sirup.
Mozda nemaju adekvatnu rijec za pekmez. Nesto mi vala sirup i pekmez nije isto.
Mozda nemaju adekvatnu rijec za pekmez. Nesto mi vala sirup i pekmez nije isto.
kupujem ga petnajstak godina i znam sta govorim... imao sam 30-tak smokava na Kremencu i pravio sam sam pekmez 20-tak godina.
amerikanci dosta uvoze iz Turske pa i pekmez od smokava a i Kalifornij ja ga pravi.