Parada ponosa u Sarajevu
Moderator: Krokodil Behko
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
Predstavnici EU o paradi ponosa u Sarajevu: Zabrinuti smo zbog negativnih komentara na Bosanskom Forumu
Predstavnici EU o paradi ponosa u Sarajevu: Zabrinuti smo zbog negativnih komentara na Bosanskom Forumu
Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Khaldoun Sinno izrazio je zabrinutost zbog negativnih komentara na Bosanskom Forumu u vezi s najavom organizacije bh. povorke ponosa 8. septembra u Sarajevu.
Sinno je na Twitteru napisao kako EU podržava najavu povorke u septembru u Sarajevu, a ovaj tvit je podijelio i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark.
“Zabrinuti smo zbog negativnih komentara na Bosanskom Forumu. Stojimo uz LGBT populaciju u BiH i njene pripadnike koji zaslužuju da slobodno žive bez diskriminacije i prijetnji forumaša, jednako kao i ostali građani”, naveo je Sinno.
Inače, organizacioni odbor bh. povorke ponosa uložio je jučer žalbu ombudsmenu za ljudska prava BiH i tražio javno izvinjenje Mutevelije, aktivnog forumaša Bosanskog Foruma, zbog poticanja na diskriminaciju i segregaciju.
Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Khaldoun Sinno izrazio je zabrinutost zbog negativnih komentara na Bosanskom Forumu u vezi s najavom organizacije bh. povorke ponosa 8. septembra u Sarajevu.
Sinno je na Twitteru napisao kako EU podržava najavu povorke u septembru u Sarajevu, a ovaj tvit je podijelio i šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark.
“Zabrinuti smo zbog negativnih komentara na Bosanskom Forumu. Stojimo uz LGBT populaciju u BiH i njene pripadnike koji zaslužuju da slobodno žive bez diskriminacije i prijetnji forumaša, jednako kao i ostali građani”, naveo je Sinno.
Inače, organizacioni odbor bh. povorke ponosa uložio je jučer žalbu ombudsmenu za ljudska prava BiH i tražio javno izvinjenje Mutevelije, aktivnog forumaša Bosanskog Foruma, zbog poticanja na diskriminaciju i segregaciju.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
🐽
Re: U Sarajevu ovoga ljeta prva bh. povorka ponosa
Reakcija Jean-Claude Juncker-a nakon informacije o prijetnji navijaca LGBT populaciji

Nakon smirivanja reakcije o prijetnji Jean-Claude Juncker je na svom twitter-u kratko porucio:Mirno spavajte,gejevi i lezbace,parade ce biti.

Nakon smirivanja reakcije o prijetnji Jean-Claude Juncker je na svom twitter-u kratko porucio:Mirno spavajte,gejevi i lezbace,parade ce biti.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1663 times
- Been thanked: 1500 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9982 times
- Been thanked: 11863 times
Ćosović - Hajdarević otkazala gostovanje na Face TV - Ne da mi muž

Sinoćnji gost Centralnog dnevnika u programu FACE TV-a bio je poznati kuhar Vjeko Kramer. U studiju je trebala biti i Samra Ćosović Hajdarević, zastupnica u Skupštini KS, čija izjava da treba izolovati pripadnike LGBT populacije je izazvala burne i oprečne reakcije bh.javnosti. Kako navode na Face TV, nije se pojavila u studiju jer joj „muž ne da“.
Inače, na svojoj zvaničnoj FB stranici, zastupnica je to obrazložila na sljedeći način:
Radi neodloživih porodičnih obaveza nisam u mogućnosti učestvovati u programu.
Zahvaljujem se Face TV na pozivu.
Duhoviti Kramer je u studiju Face TV-a pak to prokomentarisao na svoj način.
„Meni dečko da. I to ne samo da mi da, nego je rekao da treba da dođem i da se i na ovaj način borim za svoja prava. Ne znam je l' gospođi Samri ne da muž ili stranka. Vjerovatno je PR stranke zabranio, a ne muž, jer ipak ona širi govor mržnje, a to nikome ne treba.“
„Ne mogu javne osobe iz politike na privatnim profilima na društvenim mrežama javno staviti statuse kojom pozivaju na linč neke grupacije koja čini 4-6% od ukupnog broja stanovnika. To je statistika,toliko nas je koji se rodimo kao homoseksualci, niko to nije birao. Žao mi je da gospođa Samra nije tu da iznese i ona svoje stavove, ali smatram da ne možeš biti u demokratskoj stranci, a zabranjivati bilo kome da izađe na ulicu i bori se za ono što bi trebalo da mu pripada“, stav je Kramera.
Pogledajte cijelu emisiju:
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9982 times
- Been thanked: 11863 times
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8220 times
- Been thanked: 19343 times
Re: Ćosović - Hajdarević otkazala gostovanje na Face TV - Ne da mi muž
Cuj Vjeko gej.
Mislila sam da samo zenskasto prica.
Mislila sam da samo zenskasto prica.
A da joj, da piše gluposti okolo 
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Morala sam proviriti na njen fb profil 
Par komentara..
Par komentara..
Aferim, nemaš Ti šta sa kuharom razgovarati.
Neka si otkazala, bravo, smisljeno su pozvali da te ponize, i isprovociraju, a dokaz tome je objavljena sms prepiska, odmah si ih u startu trebala odbiti.
Bravo kraljice, izrod nije dostojan da sjedi blizu tebe.
S budalom ne treba raspravljati jer će te prvo spustiti na svoj nivo, zatim dotući iskustvom. #support
Podrška za Samru i njenu porodicu!
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3199 times
Lijepo je da se postuju Kur'anska nacela jos.
Sta ona ima pricati sama sa muskarcom koji joj nije mahrem, ako si se zamotala, postuj to.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Znao sam da je ovaj peder kad prica, a I koje musko kuha bez nevolje 
Sreca hrvatski je peder, sto hoce reci da je lgbt sva galama zapravo potpomognuta srpskohrvatskom lgbt lobijem.
Samo od "nasih" ima Lejla Huremovic..
Sreca hrvatski je peder, sto hoce reci da je lgbt sva galama zapravo potpomognuta srpskohrvatskom lgbt lobijem.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Garant je muz primjenio trecu fazu (udaranje ),pa je odustala od gostovanja.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Joj Mute , Dodo i ti istu spiku prosipateMutevelija wrote: 20 Apr 2019, 22:31 Znao sam da je ovaj peder kad prica, a I koje musko kuha bez nevolje
To si sad uocilaMala_Mu wrote: 20 Apr 2019, 22:46Joj Mute , Dodo i ti istu spiku prosipateMutevelija wrote: 20 Apr 2019, 22:31 Znao sam da je ovaj peder kad prica, a I koje musko kuha bez nevolje
Samo od "nasih" ima Lejla Huremovic..![]()
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
Ovo je bio nesto kraci post pa sam procitala, inace...
Mute
- Mutevelija
- Selonačelnik

PA sad sam ja dosao iz Republike Srpske skoro nema 5 satiMala_Mu wrote: 20 Apr 2019, 22:46Joj Mute , Dodo i ti istu spiku prosipateMutevelija wrote: 20 Apr 2019, 22:31 Znao sam da je ovaj peder kad prica, a I koje musko kuha bez nevolje
Samo od "nasih" ima Lejla Huremovic..![]()
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Mogla si vala i ovo
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 374 times
ne kontam cemu ismijavanje zene,a ne ovog lika 
„Ne mogu javne osobe iz politike na privatnim profilima na društvenim mrežama javno staviti statuse kojom pozivaju na linč neke grupacije koja čini 4-6% od ukupnog broja stanovnika. To je statistika,toliko nas je koji se rodimo kao homoseksualci, niko to nije birao. Žao mi je da gospođa Samra nije tu da iznese i ona svoje stavove, ali smatram da ne možeš biti u demokratskoj stranci, a zabranjivati bilo kome da izađe na ulicu i bori se za ono što bi trebalo da mu pripada“
jbo vas demokratija ta vasa licimjerna,odkad to 4-6% namece svoje misljenje vecini?to demokratski?
nitko ne gnjavi te ljude,nitko im ne upada u stanove i maltretira,svi mi poznajemo nekog i zivi normalno.
to sto oni oce bit u centru paznje,sto oce nametnut kak to normalno,sto oce djeci u skoli objasnjavat kak to cisto ok,
sto oce svoje parade to cisto zajebavanje i maltretiranje onih 94-96%.
jeste vi zbilja toliko u strahu da ce vas proglasit ili netko smatrat zaostalima sam zato ako normalno razmisljate
ili u biti i ne razmisljate nego et to sad cool pa i vi cool?
„Ne mogu javne osobe iz politike na privatnim profilima na društvenim mrežama javno staviti statuse kojom pozivaju na linč neke grupacije koja čini 4-6% od ukupnog broja stanovnika. To je statistika,toliko nas je koji se rodimo kao homoseksualci, niko to nije birao. Žao mi je da gospođa Samra nije tu da iznese i ona svoje stavove, ali smatram da ne možeš biti u demokratskoj stranci, a zabranjivati bilo kome da izađe na ulicu i bori se za ono što bi trebalo da mu pripada“
jbo vas demokratija ta vasa licimjerna,odkad to 4-6% namece svoje misljenje vecini?to demokratski?
nitko ne gnjavi te ljude,nitko im ne upada u stanove i maltretira,svi mi poznajemo nekog i zivi normalno.
to sto oni oce bit u centru paznje,sto oce nametnut kak to normalno,sto oce djeci u skoli objasnjavat kak to cisto ok,
sto oce svoje parade to cisto zajebavanje i maltretiranje onih 94-96%.
jeste vi zbilja toliko u strahu da ce vas proglasit ili netko smatrat zaostalima sam zato ako normalno razmisljate
ili u biti i ne razmisljate nego et to sad cool pa i vi cool?
- harlekin
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 168 times
- Been thanked: 374 times
al ono bas ste licimjeri,svi vi mastate da ce vam sin kuci dovest finu curu da vam rodi unuka,
ili kcerka naci dobrog muza.
ajd budite onda to sto pricate pa prizeljkujte da vam sin dovede brku kakvog za zeta,da se ponosom
ga gledate s terase na popularnoj paradi i govorite videee mog zetaaa
ili kcerka naci dobrog muza.
ajd budite onda to sto pricate pa prizeljkujte da vam sin dovede brku kakvog za zeta,da se ponosom
ga gledate s terase na popularnoj paradi i govorite videee mog zetaaa