Ja ih samo gledam i pocnu mahat repom

Moderator: spacebound
Bas bi bila komedija posmatrati to sto zboris, da "naidjes" na mog dobermana.Mutevelija wrote: 22 Apr 2019, 17:46 Jutros sam naletio na Belgijskog ovcara i zaobiso on mene ja njega.
I kasnije se okrece, ali nije krenuo.
Da je bio manji otjero bi ga, a ovako sam cekao da vidim sta ce.
Imam iskustva da naletim na pse, ako su manji od njemackog ovcara i tako to otjeram ih, a ako su veci gledam sta ce. mada sam znao i tornjaka maršnut kad me prepao
"kad pas skoči i sruši vas na tlo, sklupčajte se u klupko i nastavite mirno ležati.
Ako vas pas želi napasti, pokušajte mu podmetnuti bilo što za ugriz - torbu, vrećicu sa stvarima...
Ovo je glup savjet.
Uzmi kamen i udari ga sto veci to bolji, ili mu stavi u usta taj kamen.
Ne vrecicu nego kamenicu vecu od sake među zube.
Niposto se ne treba sklupčavat, nego udarat ga cim stignes i sta ti se nadje za rukom, ti si gotov ako se sklupčaš.
Zato ja cesto nosim ovo sa sobom.Deliler wrote: 22 Apr 2019, 17:58Bas bi bila komedija posmatrati to sto zboris, da "naidjes" na mog dobermana.Mutevelija wrote: 22 Apr 2019, 17:46 Jutros sam naletio na Belgijskog ovcara i zaobiso on mene ja njega.
I kasnije se okrece, ali nije krenuo.
Da je bio manji otjero bi ga, a ovako sam cekao da vidim sta ce.
Imam iskustva da naletim na pse, ako su manji od njemackog ovcara i tako to otjeram ih, a ako su veci gledam sta ce. mada sam znao i tornjaka maršnut kad me prepao
"kad pas skoči i sruši vas na tlo, sklupčajte se u klupko i nastavite mirno ležati.
Ako vas pas želi napasti, pokušajte mu podmetnuti bilo što za ugriz - torbu, vrećicu sa stvarima...
Ovo je glup savjet.
Uzmi kamen i udari ga sto veci to bolji, ili mu stavi u usta taj kamen.
Ne vrecicu nego kamenicu vecu od sake među zube.
Niposto se ne treba sklupčavat, nego udarat ga cim stignes i sta ti se nadje za rukom, ti si gotov ako se sklupčaš.Ne bi ti imao vremena naci ni kamencic u po kamenoloma.
![]()
P.S.
On nece nikada nikoga napasti, osim ako se ne osjeti ugrozenim, ili ako mu ja to ne naredim.![]()