Kakvu ženu muškarci žele?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Glumica šokirala izjavom: "Moja kćerka mora da zna da je žensko, a to podrazumijeva da mora da zašuti"

Post by storm » 25 Apr 2019, 10:51

Da zna da zašuti?
Da na kraju dobije što želi?
Nije moja stvar?
Žene, majke, cure, kaj god... Nadam se da se zezate...
Da zašuti kad se vratio iz kurvaluka, i tako prenese poruku kćeri, te stvori još jednu submisivnu zenicu, koja će zbog, eto, šta će ljudi reći, komfor zone i kofol mira, naučiti da zašuti?!
Pa samo aplaudiranje muškog dijela vam treba nešto reći...
Naime situacija je neprocjenljiva za homo balcanicusa... Šuti, radjaj, šuti, odgajaj, šuti, hrani, šuti ja taslacim okolo, šuti može mi se...
Nekad me fkt zbunite.
Jest stvar njihovog braka, zaboli me, ali ne možete mi to prodavati kao ispravnu spiku.
I netko spomenu stvar društva.
State of mind Je takav da je to društveno sasvim prihvatljivo... U društvu je takav muškarac frajer, uzor, idol (a zapravo šupak) dok se ne smijem ni prisjetiti epiteta, koji bi se ženi nalijepili u obrnutom slučaju.

Ps
Da, ja sam papucar, papak, piiii... Lizac itd kako znate i mene nalijepiti.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10241 times

Re: Glumica šokirala izjavom: "Moja kćerka mora da zna da je žensko, a to podrazumijeva da mora da zašuti"

Post by Julia-Klara » 25 Apr 2019, 10:53

Lost in translation...all of us :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Vrag
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 57 times
Been thanked: 247 times

Post by Vrag » 25 Apr 2019, 10:54

zasutite svi

DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
Has thanked: 326 times
Been thanked: 183 times

Post by DocSportello » 25 Apr 2019, 10:57

Ja imam osjecaj da vecina ovih forumskih alapacica i svadjalica kod kuce mudro suti, trpi i presucuje krkanima sa kojima žive mnogo stosta.
Pa dodju na forum istrest to iz sebe i razvezat malo jezik :D
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe » 25 Apr 2019, 11:06

:hm Ko je spomenuo da treba šutjeti o problemima?

Ja nisam shvatila njen savjet kao takav ... i da se odnosi na takve stvari poput ponašanja njenog muža ili oca djeteta.

Nego u smislu rasprava i problema koji se svakodnevno pojavljuju, neko mora ušutjeti u nekom momentu,
i naravno da se odnosi i na muško i žensko ...ko je staloženiji i sabraniji u datom momentu će ušutjeti.

Skroz je druga stvar šta ona svojim ponašanjem poručuje djece, a to najbolje znaju oni u svoja četiri zida, šta i kako im se dešava.

Ne usrećuju nas iste stvari.

I ja ću uvijek svom djetetu reći da u datom momentu prešute, sabure a hladne glave da razgovaraju i traže rješenje, posbno sa onima koje vole i do kojih im je stalo. Lako je jezik pružiti ... a što on napravi rane, koga briga.

Eto, uzmite kamenje pa me gađajte ... :hoi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

ina
Mjesečarka
Mjesečarka
Has thanked: 5278 times
Been thanked: 7484 times

Post by ina » 25 Apr 2019, 11:08

lejlamo wrote: 25 Apr 2019, 08:10 Ne bih se složila da je odgoj isključivo proizvoljna i privatna stvar roditelja kako neki postovi na temi to navode..
Postoji i odgovornost prema široj zajednici.. koliko samo invalidnih osoba koji su teret i sebi i okolini roditelji proizvedu..roditelji moraju učiti o roditeljstvu, nadam se da će se uskoro na tome ozbiljnije poraditi.
Vidjela sam neke projekte i ideje, ali sve je to u povoju.
Inace se prostre kako su i nas naucili (evo primjerka u clanku, zensko MORA sutjeti).
Baza moze prosperirati (covjek s vremenom edukuje i samog sebe) i obraditi se u sirem smislu. Povezati uz ritam edukacije datog vremena i vlastitog nacina odgoja.

Meni se ne svidjaju njene rijeci (ako su stvarno prenesene kako jesu) jer ne valoriziraju zensko, i opcenito komunikaciju.
Svijest ima sidrište.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 25 Apr 2019, 11:21

DocSportello wrote: 25 Apr 2019, 10:57 Ja imam osjecaj da vecina ovih forumskih alapacica i svadjalica kod kuce mudro suti, trpi i presucuje krkanima sa kojima žive mnogo stosta.
Pa dodju na forum istrest to iz sebe i razvezat malo jezik :D
Ovo ti je nepotrebno. Zaista.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 25 Apr 2019, 11:30

lejlamo wrote: 25 Apr 2019, 08:14 Jah, šutnja nije zlato. Treba razgovarati, roditelji trebaju učiti djecu kulturi govora, dijaloga, konstruktivnim rješavanjima izazova i problema, ne šutnji i povlačenju.
Suprotno od šutnje ne mora biti lajanje i svađa.
Čim je to prva poveznica i asocijacija, ovo što iznad napisah ima smisla.
Sa ovim se slažem, ali isto tako treba znati i kad treba stati na loptu
i ne dovoditi raspravu do usijanja, teških riječi.

Kad imaš sagovornika koji histeriše s kim će razgovarati? Nema tu razgovara nego svađanje, lajanje ...

Prešutjet ćeš i kad procjeniš da je pogodna prilika normalno porazgovarati.

uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 6523 times
Been thanked: 5920 times
Status: Online

Post by uvijek_kontra » 25 Apr 2019, 11:43

Julia-Klara wrote: 25 Apr 2019, 09:18 Ja se slazem sa Duminjom u ovom slucaju.
Ne vidim da je nesto lose rekla, osim da treba nauciti "smiriti loptu".
Ili i vi (zene,majke,forumasice) skacete na prvu sa odgovorima i svadjanjem cim za to imat epriliku, ili mudro precutite pa sve ponovo servirate kada za to dodje vrijeme?
Ja "ne doljevam ulje na vatru", svadja i rasprava su mi svakako mucne, sve dok oboje nismo dovoljno mirni da trezvene glave razgovaramo o problemu.
Smiriti loptu cutanjem? Cekanjem da ga prodje sta god ga drzi? A zasto zena? Zasto uvijek zena? Nek muskarac smiri loptu. Daj obrnimo uloge pa uzmimo njen primjer. Nek su njene slike osvanule pa da vidim frajera kako ce presutit. Klasicna sponzorusa. Za cijenu zivota kojeg ima s njim poniziti sebe.. i da, ponizila se. Mozda se izdigla iz situacije, dala braku jos jednu sansu, sto je ok jer svi mi grijesimo al onda ne prosipas takve nebuloze. I treba pricati o njenom braku jer ona zivi filozofiju o kojoj prica, a ne pije vodu.

I pogresno je misliti da je suprotnost sutnji svadja, kao sto gore navodis. Ja ne "skacem na prvu", niti trazim svadju ako zelim odma da se rijesi sta se rijesit ima. A zelim jer ne mogu drugacije. Sto bih ja cekala pet minuta, deset, dan, dva? Ne razumijem. Kad dodje do toga ne znaci da neko nije trjezne glave ako zeli odma da poprica, a i da nije, cemu cekanje? Da se ne napravi sranje? Da neko ne kaze sto zaista misli? Da ne dodje do fizickog obracuna, ne daj boze?

Pa brate mili, tu smo, rjesimo. Ako ide, ide. Ako ne ide, hvala dovidjenja. Svaka druga posljedica samo je znak da treba pakovat kofere. I nemojte me samo toliko godina smo u braku, imamo troje djece pa zbog djece.. nek ih bude deset, ako je brak los, los je. I u takvom braku onda rastu djeca i uce od roditelja sve ono sto ne bih trebali. Jer djeca vide i djeca znaju, kolko god se neko trudio da sakrije. I sve to IMA veze s tim sto je doticna izjavila jer da je rekla to i imala iza sebe drugacije situacije, bilo bi mozda i ok al ovako, nema sanse. Onda prica jedno, radi suprotno. Ocigledno njoj sutnja ne pomaze ili suti iz pogresnih razloga.

Danas presuti, da bih sutra dobila sve sto zelis.
Meni to nije daleko od.. danas je popio, bolje presuti pa mu sutra reci i rijesite, da ne bih mu rekla danas i mozda popila i batine. Ali gdje je tu savjet postuj sebe dovoljno da uopste sebe ne dovedes do situacije gdje ces morati sutjeti, smirivati il izgladjivati bilo sta? Budi u vezi gdje ces moci jasno i odma reci sve sto mislis i u istom slucaju poslusati i uvaziti misljenje muskarca sa kojim razgovaras iako se ne slazete? Budi svoja i nastoj ka tome da ne zavisis ni od kog. Da uvijek imas svoje parce hljeba. Jer ako sve to ne budes imala, e onda ces hoces neces morati sutjeti ako vec odlucis da imas nekog kretena.

I nije ovdje rijec o sitnih svadjama, prepirkama pa i o kurvaluku, kako narod kaze vec ucenju djevojcice kako treba da postupi u zivotu da dobije ono sto zeli, a to je pogresno. Isto kao sto je pogresno sto mi shvatamo mozda svako na svoj nacin, iz svog iskustva. Ali ova zena je javna licnost, influencer, majka djevojcice koja bi, za razliku od nas, trebala da razmisli prije no sto kaze nesto. Posebno kad je vezano za takvu tematiku. Pa zene se bore odavno za svoja prava i na kraju opet da presute. Za svoje dobro, jelte. Moze i tako al da presuti i druga strana i da se i to spomene jer pun mi vise kofer etiketiranja i neke stare skole koja ne vrijedi nicemu, u ovom slucaju.

Iako, svaka njoj cast. Trudnu muz javno obruka (jako je inace voli i postuje), ko zna sta je radio privatno. Ona presuti, pretpostavljam, drugi dan s njima razgovara i rijesi situaciju. A rijesila tako, da muz i sad ima razne orgije koje sam organizira, samo ce se potrudit da to vise ne bude javno. Jer to je primjer njene sutnje. I pogresan je.

I ne zelim da budem ta zena. Niti zelim biti majka koja ce svoju djecu uciti da je to ok. Sutnja nije ok. Bar ne u slucaju gdje se sutnjom sprjecava nesto ili gradi. Da je rekla "trebamo oboje znati kad spustiti loptu i presutjeti" bilo bi ok. Ovako nije, niti ce ikad biti.
Last edited by uvijek_kontra on 25 Apr 2019, 11:59, edited 1 time in total.
Svako sebe laze kako mu odgovara.

DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by DocSportello » 25 Apr 2019, 11:51

To sto se zena nije spustila na nivo klasicnih balkanskih ucviljenusa koje glumataju zrtve preko smecarskih medija i prepucavala se sa mužem javno, i sto nije pala na paparaco prznjenja ne znaci nit da ju je muz prevario nit da organizuje orgije pa ni da ona suti kao ucvijeljenusa i ponizna zenica.
Lik nije jebao, vec je uslikan po izlasku iz kafane sa društvom kako nosi drugaricu iz zajebancije krkace.
To fakat ne kontam kome sugeriše na prevaru, i ako vam to liči na prevaru, liječite se.
Zena ima dostojanstvo i intelekt, i svaka joj cast kako se ponijela u toj situaciji :)
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1678 times
Been thanked: 3199 times

Post by Mutevelija » 25 Apr 2019, 11:56

:cool uh
Zagorka wrote: 25 Apr 2019, 10:18
Mutevelija wrote: 25 Apr 2019, 10:17Ev sutim

A tamo si imao nervne ispade kakav forum rijetko pamti :D.

Hajde jedan :ommmm :medi

I na poslu, kad te onaj poslovođa dribla, a ti sve vako :ommm :medi
Pa ispoljim ja, juce mu uzeo paradajz za 4 bona a dao mi pola marke, reko evo ti bon.
Kaze sta ce mi bon, jebo te bon :D.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 25 Apr 2019, 11:56

storm wrote: 25 Apr 2019, 10:51 Da zna da zašuti?
Da na kraju dobije što želi?
Nije moja stvar?
Žene, majke, cure, kaj god... Nadam se da se zezate...
Da zašuti kad se vratio iz kurvaluka, i tako prenese poruku kćeri, te stvori još jednu submisivnu zenicu, koja će zbog, eto, šta će ljudi reći, komfor zone i kofol mira, naučiti da zašuti?!
Pa samo aplaudiranje muškog dijela vam treba nešto reći...
Naime situacija je neprocjenljiva za homo balcanicusa... Šuti, radjaj, šuti, odgajaj, šuti, hrani, šuti ja taslacim okolo, šuti može mi se...
Nekad me fkt zbunite.
Jest stvar njihovog braka, zaboli me, ali ne možete mi to prodavati kao ispravnu spiku.
I netko spomenu stvar društva.
State of mind Je takav da je to društveno sasvim prihvatljivo... U društvu je takav muškarac frajer, uzor, idol (a zapravo šupak) dok se ne smijem ni prisjetiti epiteta, koji bi se ženi nalijepili u obrnutom slučaju.

Ps
Da, ja sam papucar, papak, piiii... Lizac itd kako znate i mene nalijepiti.
uuuu
i tebi je pretis radio ko i meni što radi
:ooo
"ignorance is bliss"

Salko
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Salko » 25 Apr 2019, 11:59

Kaže dogovarali se trojica jarana i Mujo da idu neđe lokat, veli Mujo samo da ja kažem Fati eto i mene, nema Muje, nema ga. Kad eto ti Muje i veli jaranima:
Znate šta, hajte vi ko :sex Fatu
:ooo
"ignorance is bliss"

alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by alcapone » 25 Apr 2019, 12:01

Da je sok i nije ,vec glupost.. netreba se ni obazirati na ovo
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3

DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by DocSportello » 25 Apr 2019, 12:05

Ma peca se cenzura masa na konstrukt rečenice koja u biti i nije njena vec maslo mediokritetnog piskarala koje je izjavu izvuklo iz konteksta da bi se cenzura populus upalio.
Klasika :)
Last edited by Mala_Mu on 25 Apr 2019, 12:11, edited 1 time in total.
Reason: Malo lakse s odabirom rijeci
― George Carlin

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 25 Apr 2019, 12:05

Šta je ona uradila u svom braku mislim da nije ničiji posao nego njen. Sve dok nije u pitanju fizičko zlostavljanje, svaka njena odluka je samo njena odluka i mi možemo da komentarisemo ali nemamo baš pravo da osuđujemo.

Ljudi imaju različite brakove, različite stvari odluče da trpe, neki se čak i dogovore sta će da trpe ili ne. Ako mu je oprostila javne ispade, pa sta? Možda bi joj razvodom situacija bila puno gora, možda bi pala u depresiju iz koje se nikad ne bi izvukla, itd.

Što se tiče čitave debate oko sutanja zena, a ne znam sta da vam kažem. Mislim da svako šuti kada mu to iz ovog ili onog razloga odgovara. Češće su to žene, ali šute i muskarci. Moj je komšija oprostio prevaru ženi i danas šuti ako ona preuzme priču po kojoj se njemu zna mjesto. :cudi

Pa eto, uzmite, za primjer vas ili nas forum. Da ne uzimam skori primjer u obzir zbog forumskog mira, ali bilo je ovdje seksizma na izvoz i prije, recimo, pa opet izaberemo da šutimo. Utrpao sam i sebe u tu grupu, da ne bude nesporazuma. Kukati tu nešto na položaj žena, a izabrati da ne vidiš i ne reagiras kad je očigledno da je neko ponižen jer je žena, malo je bezveze priča. Sad će neki udarit' u priču "pa to je samo Forum", ali na tom forumu ste upravo udarili u kuknjavu da ne treba šutjeti. Ili je samo forum ili nije samo forum.

Neki će udariti u pricu da nemaju pojma o tome, ali pusti šuplju.

Pa ako mi šutimo da bi ostali na Forumu, ili se pravimo da ne vidimo jer nam je tako najpogodnije, zašto ona ne bi izabrala da suti da ostane u braku?

I ko smo to mi da to osuđujemo?

Ovo učenje djevojčice da suti je bezveze, jer nije urađeno ni sa kakvom pažnjom. Jedni tumače ovako, drugi onako, ali ostaje neki bezveze utisak jer je sve pojednostavila. Sutati je nekad dobro ali ne na način na koji je ona to svom djetetu predstavila.

Kako vi? :ruke
Last edited by Socrates on 25 Apr 2019, 12:24, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena

Post by Chloe » 25 Apr 2019, 12:06

U životu nije sve crno bijelo ... :)

alcapone
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by alcapone » 25 Apr 2019, 12:08

DocSportello wrote: 25 Apr 2019, 12:05 Ma peca se masa na konstrukt rečenice koja u biti i nije njena vec maslo mediokritetnog piskarala koje je izjavu izvuklo iz konteksta da bi se populus upalio.
Klasika :)
Tako nekako , a mediji ko mediji..
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1678 times
Been thanked: 3199 times

Post by Mutevelija » 25 Apr 2019, 12:16

A otkud muskarac se odma kurva a ona suti.

Banalizujete
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 25 Apr 2019, 12:20

Ma to je nebitan dio.

Da li je ona muzu oprostila kurvanje je samo njena stvar. Žali Bože sto je sve osvanulo na svim naslovnim stranicama (ako je?), ali, ona kao svjesno slobodno biće ima pravo da donosi odluke oko svog braka kako ona misli da je najbolje.

Jedini je izuzetak nasilje u porodici, jer tu je već u pitanju krivična odgovornost.
. . . . . . . . .

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”