Osveta bivšoj ljubavi?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Osveta bivšoj ljubavi?

Post by nezaboravna » 11 May 2012, 17:36

Luna. wrote:jos sto nema mandija, on to najbolje kaze. skorpija je skorpija, ne moze tek tako prec´preko necega...
nama skorpijama nne treba posebna energija da bi nekog ujeli... ja ne krijem, ko mene ujede, tesko da cu mu moc oprostit i da mu kad tad u zivotu necu vratit... i to je tako. neko ko je karakter, nikad te nece namjero i bezdusno povrijedit. a onaj ko nije karakter, ko nema duse, nikad nece moc shvatit sta ti je napravio dok na svojoj kozi ne osjeti sta znaci bit povrijedjen...
:sok :sok :sok Jeste Luna moja takva je skorpijica nikad nece zaboravit ako si je uveijedio i zlo nanio,i kad se covjek najmanje nada ona vrati i dobro je to.Ne moze se neko igrati s njihovim karakterom i osjecajem a ako jos bude nadovezana nepravda i lazno dodavano ono szo nije paaaaaaaaaaa nek se te osobe dobro pozabave sobom er skorpija to ne trpi :plavi :plavi
Al sad daljnjeg ako je igra fer i postena ako znas da veza vise ne funkcionise bolje se razic mirno i dostojanstveno nego izigravat Romeo i Juliju ljubavi zaljubljenosti case lomim misli mi krvare itd,udarit se guzovima pa ko dalje odleti :sex :sex prije nego pocnu optuzivanja laganja obilazak hodza i gatara takve veze su za :tjesi :tjesi i jadan je ta ko se time sluzi
Skorpija il mati il maceha i tacka nema dalje :klanja
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 11 May 2012, 17:44

Zasto se zamarati i gubiti vrijeme i energiju na gluposti? Bilo- proslo, idemo dalje...
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 11 May 2012, 17:47

Dust wrote:Zasto se zamarati i gubiti vrijeme i energiju na gluposti? Bilo- proslo, idemo dalje...
:plavi

Neeee... ne može tako! Po nekima dok krv ne padne, nema ništa....tek onda je kraj... :plavi

:sikira
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 11 May 2012, 17:47

ja ne mogu da shvatim, zasto se ljudi ne mogu prijateljski razic´... zasto je tesko nekome reci kako stvari stoje.. necu vise i gotovo.
ruzno mi je kad se ljudi, koji su bili u vezi, bez obzira kolika je ljubav bila, na kraju svadjaju i postanu neprijatelji, kad jedo prema drugome ne okazu postovanje... ja sam uvijek za korektan razlaz. niko se ne moze natjerat da nekoga voli, niti se ljubav moze necme iznuditi, ali treba ostat´ covjek... prema covjeku se odnosim kao prema covjeku, a zivotinji kao prema zivotinji....
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 11 May 2012, 17:51

silence wrote:
Dust wrote:Zasto se zamarati i gubiti vrijeme i energiju na gluposti? Bilo- proslo, idemo dalje...
:plavi

Neeee... ne može tako! Po nekima dok krv ne padne, nema ništa....tek onda je kraj... :plavi

:sikira
Pa nismo svi Kuduz :D.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 11 May 2012, 17:53

Luna. wrote:ja ne mogu da shvatim, zasto se ljudi ne mogu prijateljski razic´... zasto je tesko nekome reci kako stvari stoje.. necu vise i gotovo.
ruzno mi je kad se ljudi, koji su bili u vezi, bez obzira kolika je ljubav bila, na kraju svadjaju i postanu neprijatelji, kad jedo prema drugome ne okazu postovanje... ja sam uvijek za korektan razlaz. niko se ne moze natjerat da nekoga voli, niti se ljubav moze necme iznuditi, ali treba ostat´ covjek... prema covjeku se odnosim kao prema covjeku, a zivotinji kao prema zivotinji....
:D :D :srce :aplauz bas tako moja Luna,ali meni je vrhunac gluposti kad cujem ide hodzi ili gatari da mu napravi hapicu koji je to primitivizam fuj,jadna je ona kad to cini i na takav nacin misli nekog pridobit :bua :bua :bua

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi » 11 May 2012, 17:55

ako cemo po horoskopskom znaku, evo jedan primjer:
skorpija 'voli' ( :pusi ) duboko i strasno, posesivna je i hoce sve to nazad. ako to ne dobije, SVETI SE!!! eh, sad....npr. uleti mu u ljubavnu pricu strijelac slobodnjak :oo a ona bi da ga kroti, veze za sebe, ne skida mu se s koze, a ovaj nece, ne moze da dise, voli ponekad biti sam sa sobom, sto ne znaci da ne voli skorpiju. a skorpija je isto krpelj. dosta nesigurna, zato tako reaguje. sad, strijelac to ne trpi, kaze skorpiji: suldiguz, ali meni je ovo previse, ja sam slobodna individua, ti takodjer, i ne vezem ni ja tebe niti pravim LJUBOMORNE SCENE!!..... skorpija puca na dva dijela!!! vec smislja planove da unisti strijelca, da mu ostavi trag PATNJE na dusi (jer tako razmislja, boze moj) INACE SE NECE SMIRITI!!!
Skorpija mora da nauci da kontrolise emocije i da postuje emocije i odluke drugih. imaju jako naznacen eros, ustvari im se sve vise vrti oko sex i POSJEDOVANJA :oo A LJUBAV - to je vec nesto drugo. svi mi budemo nekad odbijeni od nekog, ali to ne znaci da mu se treba za to svetiti. ne mozemo se svima svidjati :hrce nije nam 10 godina pa da nista naucili nismo maiku mu.

sad, ako neko nekog povrijedi svjesno, a duboko.....vecina ce automatski da se sveti ili sl....sto razumijem, ali sto sam ja naucila je jedno - IGNORE JE NAJJACA OSVETA IKAD!!! :cool :pusi fino se skoncentrises na samog sebe, patis, pitas se zasto jer nije uvijek jedno krivo. akcija-reakcija, jel. i kad se oporavis ides u nova osvajanja nikom duzan, sam prezivio brodolom u dusi....to je za mene FACA :oo

PS naravno, ovo je sad nariktano samo na ovu temu. ne zelim reci da skorpije nemaju i dobrih osobina. daleko od toga.
Last edited by Heidi on 11 May 2012, 18:00, edited 2 times in total.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Luna. » 11 May 2012, 17:56

ja u to ne vjerujem. da je tako, sve bi hodze i gtare bili najsretniji, a i njima se desava sve sto i nama...
ja nikog ne mogu mrzit i ko god da mi sta uradi, ne bi mu se mogla svetit do besvjesti ali jednom u zivotu ga moram ujest, to je jace od mene
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 11 May 2012, 18:05

Heidi wrote:ako cemo po horoskopskom znaku, evo jedan primjer:
skorpija 'voli' ( :pusi ) duboko i strasno, posesivna je i hoce sve to nazad. ako to ne dobije, SVETI SE!!! eh, sad....npr. uleti mu u ljubavnu pricu strijelac slobodnjak :oo a ona bi da ga kroti, veze za sebe, ne skida mu se s koze, a ovaj nece, ne moze da dise, voli ponekad biti sam sa sobom, sto ne znaci da ne voli skorpiju. a skorpija je isto krpelj. dosta nesigurna, zato tako reaguje. sad, strijelac to ne trpi, kaze skorpiji: suldiguz, ali meni je ovo previse, ja sam slobodna individua, ti takodjer, i ne vezem ni ja tebe niti pravim LJUBOMORNE SCENE!!..... skorpija puca na dva dijela!!! vec smislja planove da unisti strijelca, da mu ostavi trag PATNJE na dusi (jer tako razmislja, boze moj) INACE SE NECE SMIRITI!!!
Skorpija mora da nauci da kontrolise emocije i da postuje emocije i odluke drugih. imaju jako naznacen eros, ustvari im se sve vise vrti oko sex i POSJEDOVANJA :oo A LJUBAV - to je vec nesto drugo. svi mi budemo nekad odbijeni od nekog, ali to ne znaci da mu se treba za to svetiti. ne mozemo se svima svidjati :hrce nije nam 10 godina pa da nista naucili nismo maiku mu.

sad, ako neko nekog povrijedi svjesno, a duboko.....vecina ce automatski da se sveti ili sl....sto razumijem, ali sto sam ja naucila je jedno - IGNORE JE NAJJACA OSVETA IKAD!!! :cool :pusi fino se skoncentrises na samog sebe, patis, pitas se zasto jer nije uvijek jedno krivo. akcija-reakcija, jel. i kad se oporavis ides u nova osvajanja nikom duzan, sam prezivio brodolom u dusi....to je za mene FACA :oo

PS naravno, ovo je sad nariktano samo na ovu temu. ne zelim reci da skorpije nemaju i dobrih osobina. daleko od toga.
De ba Heidi smanji emocije :D. :D. :jupi :jupi

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 11 May 2012, 18:07

de ba nazaboravna :oo vrijeme je da odrastes :oo

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 11 May 2012, 18:34

Heidi wrote:de ba nazaboravna :oo vrijeme je da odrastes :oo
Ne pada mi na pamet :D :D :kafa

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana » 11 May 2012, 20:12

:D.

Čitam ovaj ničim izazvan burni monolog i ne vjerujem :oo ....ih ih....a da je kojim slučajem Sajmon škorpijetina - druga bi se himna intonirala; govorilo bi se o našem vrlom znaku u superlativima i bili bi okivani u zvijezde :oo
Kao da već nije dovoljno što već ionako posvuda kruži lažni mit da smo svi sve same sujetne psihopate, osvetoljubivci, freakovi i seksualni manijaci. I onda još završni nož u leđa & sol na ranu: “nije da nemaju i dobrih osobina, ali eto....“....cccc....
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 11 May 2012, 20:18

Ma sta cem da mu se svetim, samo na ignore jest da se glodjem i sama sebi usi zavrcem ali drzim se one djecije "Dosla maca na vratanca".
Cekam, i cekam koliko god je potrebno obicno dodje maca na vratanca a ja u svemu tome skontam da me vise i ne zanima.
Ovao sad progovara Blizanac iz mene, jer skorpijica trenutno spava :zao :zao
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

alma75
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by alma75 » 11 May 2012, 20:53

Nikad mi osveta nije ni pala na pamet. Dok traje - traje.
Butterfly, samo ljuljaj tu škorpiju, nek spava...

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 11 May 2012, 20:56

niska grana wrote::D.

Čitam ovaj ničim izazvan burni monolog i ne vjerujem :oo ....
jos sto nema mandija, on to najbolje kaze. skorpija je skorpija, ne moze tek tako prec´preko necega...
reagovala sam na ovo. i nisam nista lose mislila.
niska grana wrote: ih ih....a da je kojim slučajem Sajmon škorpijetina - druga bi se himna intonirala; govorilo bi se o našem vrlom znaku u superlativima i bili bi okivani u zvijezde :oo
Kao da već nije dovoljno što već ionako posvuda kruži lažni mit da smo svi sve same sujetne psihopate, osvetoljubivci, freakovi i seksualni manijaci. I onda još završni nož u leđa & sol na ranu: “nije da nemaju i dobrih osobina, ali eto....“....cccc....

draga moja grano,
ovo je bio samo mali dio, mali primjer nebuloze da zadrzis nekoga ili mu se svetis. uzela sam ova dva znaka jer se toliko razlikuju i cine MENE (strijelac podznak skorpija)i ja najbolje znam kako se ovo nosi. jesam li napisala: grana to ovako radi? nisam. bila bi glupo s moje strane da bilo sta generalizujem :lud niko i nista nije savrseno. nisam znala da to moram u svaki post da stavim.
trebam li se ja sad ubit jer kruzi mit da je strijelac bezosjecajan, laprdav, impluzivan? ne pada mi na pamet.
ja sam veca skorpija od tebe, (imam tri planete u njoj, sta cu, bog me kaznio. :oo) i govorim iz licnog iskustva. trudim se da budem bolja i drugacija, jer i ja zelim biti slobodna i moram to dozvoliti i drugima i postovati to sto jesu. nekad mi je krivo na mene sta sam mislila, a nije bilo moje pravo. ali sta cu, bila sam nezrela.

znaci, da ne palamudim o astrologiji, morala bih ponjava i ponjava da napisem, a i nisam experta, mene to samo zabavlja. krivo mi je sad sto sam uopste nesto pisala, neka mi oproste sve skorpije svijeta :) i gornji tekst se odnosi samo na mene.

:naklon

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi » 11 May 2012, 20:57

butterfly wrote: jer skorpijica trenutno spava :zao :zao

moja se trenutno budi, ali sasjecu je :oo

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14764 times
Been thanked: 10279 times

Post by Julia-Klara » 11 May 2012, 21:03

neka ba skorpija :) ja jos uvijek ucim da zavolim svoju,posto sam "srasla" sa vodolijom :hihi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Luna. » 11 May 2012, 21:42

ja moju skorpiju ne dam nikome... dobro me slusa.. u podznaku sam hama kameleon :oo
Djole

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana » 12 May 2012, 00:46

Heidi wrote:nisam nista lose mislila.

znaci, da ne palamudim o astrologiji, morala bih ponjava i ponjava da napisem, a i nisam experta, mene to samo zabavlja. krivo mi je sad sto sam uopste nesto pisala, neka mi oproste sve skorpije svijeta :)

:naklon
Ma znam (ajoj), pa zar se ne vidi da nedužno & neozbiljno našalih se samo :cudi ....pa stvarno bih se ubio od užasa i bio naj-krelac svih vremena da sam i na milisekundu pomislio bilo šta obrnuto od svega što si napisala i mislio da si nam mislila loše; naprotiv pravi užitak bilo je ono pročitati i bila bi prava nesreća ostati bez tvojih stručnih analiza u ovoj disciplini, to ti mi škorpije ne bismo nikad halalili :oo :ok
ja sam veca skorpija od tebe
U svakom slučaju :ooo :mah
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8380 times
Been thanked: 19805 times

Post by Maja » 11 Jun 2012, 11:39

Ako je bio sporazumni prekid, tu osveti nema mjesta. A ako je on ispao đubre prema meni...ni tad od osvete nema ništa, jer čovjek koji može toliko povrijediti osobu koja ga voli i ne može biti povrijeđen. Znači, ne vjerujem da bih mu se mogla osvetiti, a da pri tome sačuvam svoje dostojanstvo. Jedino da mu ogrebam auto ili nešto slično, ali to je već :lud i ne bih sebi takvo nešto nikad dozvolila.

Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”