evo recimo ovako...Ja i Julija Klara smo se "sahvatali "Julia-Klara wrote:a sta smo zapeli za Dinu (opet nepravilnoali uvrijezeno), ko da je bitno
Pravopisne nedoumice
-
Dr.Vejsil Hetjimitj
- Sitna buranija

- Status: Offline
Re: Pravopisne nedoumice
izbjeglicaizbezsmisla
-
Dr.Vejsil Hetjimitj
- Sitna buranija

I ovo "Gdje" ma to mi je k'o silovanje jezika,naprezes se da izgovoris isto kao i "hvala".Valjda bi po evoluciji jezika trebalo da bude "dje" ko sto narod prica a ne kao sto neki "srucnjak" zeli da se prica.
Joj jesu nas silovali i siluju nas vec decenijama da ne kazem vijekovima.Kada je vec bosanski jezik "evoluirao" ,iz ko zna kojih razloga, iz staro-bosanskog ikavskog narjecja u ijekavsko,onda treba tu "evoluciju" do kraja zavrsiti i pravilno pricati onako kako nam to logika nalaze,a ne pederisati se pod vodjstvom kojekakvih "strucnjaka" odnosno kvazi-naucnika i ubica bosanskog jezika,kulture i tradicije
Joj jesu nas silovali i siluju nas vec decenijama da ne kazem vijekovima.Kada je vec bosanski jezik "evoluirao" ,iz ko zna kojih razloga, iz staro-bosanskog ikavskog narjecja u ijekavsko,onda treba tu "evoluciju" do kraja zavrsiti i pravilno pricati onako kako nam to logika nalaze,a ne pederisati se pod vodjstvom kojekakvih "strucnjaka" odnosno kvazi-naucnika i ubica bosanskog jezika,kulture i tradicije
izbjeglicaizbezsmisla
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10237 times
Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:evo recimo ovako...Ja i Julija Klara smo se "sahvatali "Julia-Klara wrote:a sta smo zapeli za Dinu (opet nepravilnoali uvrijezeno), ko da je bitno
Ma dje ces tako rec' valjda smo se safatali,a nismo chobani
da se "savatavamo"
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
-
Dr.Vejsil Hetjimitj
- Sitna buranija

moj je mali al' zato tanakJulia-Klara wrote:Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:evo recimo ovako...Ja i Julija Klara smo se "sahvatali "Julia-Klara wrote:a sta smo zapeli za Dinu (opet nepravilnoali uvrijezeno), ko da je bitno
Ma dje ces tako rec' valjda smo se safatali,a nismo chobani
da se "savatavamo"
ja se nicega ne sjecam ako jesmo
i kad smo vec kod sjecanja,prije par godina sretnem jarana kojeg nisam vidio od rata.I tako sjedimo mi sa zenama,kad on meni veli:"Sjecas se ti onih Madjarica kad smo bili u Madjarskoj? A moja zena odmah zakljucuje:Jelde dr.vejsile mi smo se tada poceli zabavljat?
I ja to volim ,niceg da se ne sjecam
izbjeglicaizbezsmisla
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
-
Dr.Vejsil Hetjimitj
- Sitna buranija

ta nijesam gubavJulia-Klara wrote:... zena???
i ti imas momka pa meni ne smeta
izbjeglicaizbezsmisla
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
-
Dr.Vejsil Hetjimitj
- Sitna buranija

single or long play question is now?Julia-Klara wrote:ja sam singlica , sama svoja
izbjeglicaizbezsmisla
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
you'll get your answer next weekDr.Vejsil Hetjimitj wrote:single or long play question is now?Julia-Klara wrote:ja sam singlica , sama svoja
Kad si to ti proučavao evoluciju jezika pa nađe da bi moglo biti kahvez? Pravilno je kafez ne kavez.Unsub wrote:U bosanskom ti je KAHVA, HVALA I KAVEZ, isto tako Alat, Sat i Historija..Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:
j
Po meni sasvim logicno i u skladu sa evolucijom jezika jeste da glasovi "hv" kada su zajedno grade "f"
Pa onda recimo po logici evolucije jezika treba da bude:
kahva- kafa
kahvez - kafez
hvala - fala
itd
onda tursko pomodarstvo izostavljanje glasa "h" je u najmanju ruku chobansko-govedarski.Mozda je to Turcima lijep i lijepo zvuci ali u nasem jeziku nikako ne pase.
halat-halat (fakle ne alat jer nije ni hiljad-'iljada)
sahat- a ne sa''t odnosno sa'at,
historija je naravno grcka rijec i kaze se historija a ne 'istorija
itd
Druga stvar,svi jezici danasnji ,dakle i srpski i hrvatski imaju svoj korijen u bosanskome jeziku tacnije u istocno-humskom narijecju i gramatici.To je osnova i to je najpravilniji govor ovog naseg ilirsko-germansko-slavensko-turskog jezika,koji se kratko naziva bosanskim jezikom.
Primjer idiotluka i "pravila" koje su definisali "strucnjaci"
Kada ja pitam: "Cija je ovo kapa?" A ti mi odgovoris :"To je Dinina kapa !"- Kako cu ja znati je li Dino ili Dina odnosno je li musko ili zensko? A fino po istocno-humskoj odrednici Bosanskog jezika se kaze :"To je Dinova kapa" (ako je musko) ili "To je Dinina kapa" ako je zensko
Što se tiče tog imena, to je skraćenica imena Edin i Edina, ispravno bi onda bilo to je Edinova kapa, odnosno, to je Edinina kapa.
Ako kažeš to je Dinova kapa, znači da mu je ime Din a ne Dino ili Dina a ne Dino. I našao si riječ odnosno ime koje je isto za muški i za ženski rod.
Ja ti mogu reći Ovo je Dino, opet nećeš znati jel muško ili zensko..
To je osnova i to je najpravilniji govor ovog naseg ilirsko-germansko-slavensko-turskog jezika,koji se kratko naziva bosanskim jezikom.
Sahat i sat - oboje je ok.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
Kada persiramo nekoga , velikim slovima se piše : Vi,Vama ...
A kada napišemo: da li ste mi poslali pismo?
Treba li "ste" napisati velikim početnim slovom : Ste
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9982 times
- Been thanked: 11863 times
- gejsha
- Inventar foruma

- Been thanked: 4 times
I ja mislim da ne bi, ali eto da provjerim.Šefket Ramadani wrote:Ne bi trebalo. Mislim da ne bi trebalo.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
ma jokUlfeta Munižaba wrote:Kada persiramo nekoga , velikim slovima se piše : Vi,Vama ...
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
Blackhawk
A hajde ti nađi gdje se to kod nas izgovara kafez ???Nela wrote: Kad si to ti proučavao evoluciju jezika pa nađe da bi moglo biti kahvez? Pravilno je kafez ne kavez.
To je osnova i to je najpravilniji govor ovog naseg ilirsko-germansko-slavensko-turskog jezika,koji se kratko naziva bosanskim jezikom.Ti si nešto opasno pomiješao
-
Dr.Vejsil Hetjimitj
- Sitna buranija

nisam ja nista pomjesao vec ti ili nisi dobro procitala ili slabo kontas ?Nela wrote:Kad si to ti proučavao evoluciju jezika pa nađe da bi moglo biti kahvez? Pravilno je kafez ne kavez.Unsub wrote:U bosanskom ti je KAHVA, HVALA I KAVEZ, isto tako Alat, Sat i Historija..Dr.Vejsil Hetjimitj wrote:
j
Po meni sasvim logicno i u skladu sa evolucijom jezika jeste da glasovi "hv" kada su zajedno grade "f"
Pa onda recimo po logici evolucije jezika treba da bude:
kahva- kafa
kahvez - kafez
hvala - fala
itd
onda tursko pomodarstvo izostavljanje glasa "h" je u najmanju ruku chobansko-govedarski.Mozda je to Turcima lijep i lijepo zvuci ali u nasem jeziku nikako ne pase.
halat-halat (fakle ne alat jer nije ni hiljad-'iljada)
sahat- a ne sa''t odnosno sa'at,
historija je naravno grcka rijec i kaze se historija a ne 'istorija
itd
Druga stvar,svi jezici danasnji ,dakle i srpski i hrvatski imaju svoj korijen u bosanskome jeziku tacnije u istocno-humskom narijecju i gramatici.To je osnova i to je najpravilniji govor ovog naseg ilirsko-germansko-slavensko-turskog jezika,koji se kratko naziva bosanskim jezikom.
Primjer idiotluka i "pravila" koje su definisali "strucnjaci"
Kada ja pitam: "Cija je ovo kapa?" A ti mi odgovoris :"To je Dinina kapa !"- Kako cu ja znati je li Dino ili Dina odnosno je li musko ili zensko? A fino po istocno-humskoj odrednici Bosanskog jezika se kaze :"To je Dinova kapa" (ako je musko) ili "To je Dinina kapa" ako je zensko
Što se tiče tog imena, to je skraćenica imena Edin i Edina, ispravno bi onda bilo to je Edinova kapa, odnosno, to je Edinina kapa.
Ako kažeš to je Dinova kapa, znači da mu je ime Din a ne Dino ili Dina a ne Dino. I našao si riječ odnosno ime koje je isto za muški i za ženski rod.
Ja ti mogu reći Ovo je Dino, opet nećeš znati jel muško ili zensko..
To je osnova i to je najpravilniji govor ovog naseg ilirsko-germansko-slavensko-turskog jezika,koji se kratko naziva bosanskim jezikom.Ti si nešto opasno pomiješao
izbjeglicaizbezsmisla
Kako je ispravno reci:
uslikano ili slikano

uslikano ili slikano
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
ja koliko znam slikano... ali po ovim pravilima haman vise ista ne znam 
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
slikano... ALI... nas problem je sto fotografiju smatramo slikom,ali je ustvari slika nesto sasvim drugo