Ovaj što je izgubio dokumente nije ni primjetio da ih nema
Nasli ste, da li biste vratili
Moderator: Krokodil Behko
- Femea
- Propala kaladontašica

- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Nasli ste, da li bi vratili
Našla neke dokumente i telefon, vratila uredno.
Prestala sam da se opterećujem moranjima i očekivanjima, bilo čijim, pa i svojim.
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5092 times
- Been thanked: 6602 times
Ne gubim inace stvari, sta je taj dan bilo....ko zna. Garant sam nesto nasekirana bilaElTriconi wrote: 03 May 2019, 15:12Trebas uzet lanac i prikopcat na novcanik kad ga tako zaboravljas.Vanilla wrote: 03 May 2019, 12:11
Tako sam ja digla pare s bankomata (za ratu kredita), odem u granap i dok sam stavljala stvari u vrećicu spustim novčanik pored.....i zaboravim ga. Nakon par sati vratim se, nema ga, navodno ga nisu vidjeli. Taj mjesec mi je bio kao dupla rata kredita plus vadi sve dokumente (lk, vozačka, saobraćajna, kartice....). Koliko sam ih samo molila da ako "slučajno" nađu novčanik da mi samo dokumente vrate. Par dana kasnije sam obilazila MUP, službeni list....![]()
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Ja sam kraljica izgubljenih stvari 
Nema sta nisam izgubila bar jednom
Nema sta nisam izgubila bar jednom
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Jednom sam u klubu navecer dva putaa gubila kljuceve iza neke velike teske secije. Kako smo sjedili u separeu propali mi izmedju. Ja pokusam izvaditi ne mogu dohvatiti haha i zamolim nekog decka da izmakne to da mogu uzeti kljuceve. I on kao od sale ono dignu razbuca cijeli separe i da mi kljuceve
i ja debiil opet stavim kluceve tuu umjesto u torbu i opet mi upadnu
Vise me bruka da opet to razmicu reci ce ljudi sta je ovima sta rade vise
al sta cuu morala opet pitati onog decka da mi dohvati. A on dusaa opet dizi ono sve nije rekao nista hahaha. I meni neugodno uzasno bilo a ove cure samnom umiru od smjeha
Ja se najvise zabrinula bila sto bi decko mogao pomisliti da ja to namjerno hahah
Vise me bruka da opet to razmicu reci ce ljudi sta je ovima sta rade vise
Ja se najvise zabrinula bila sto bi decko mogao pomisliti da ja to namjerno hahah
Ma moze se svima desiti da izgube, sta inda ocekivati..
nikad neznas za sta su pare namjenjene , jel za ljecenje neko..
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Ili kredit, recimoalcapone wrote: 03 May 2019, 18:00 Ma moze se svima desiti da izgube, sta inda ocekivati..
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7967 times
- Been thanked: 18845 times
Zasto si ti toliko uvjeren da mi koji kazemo da bi vratili lazemo. Cijelu temu o tome pises.Socrates wrote: 03 May 2019, 12:43 Dobro hajd', pretpostavlja se da možeš proći nekažnjen.![]()
Jer ako uvedemo mogućnost kazne u čitavu priču, onda to sve mijenja.
Ako bi vraćao jer se bojiš kazne, nije to ista stvar kao kada vraćaš iz poštenja.
Jel bi to ti uzeo pa, da bi se bolje osjecao, uvjeravas nas da bi i mi uzeli?
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1653 times
- Been thanked: 3116 times
Moraš se Socrate vratiti Allahu dželešanuhu koji sve vidi i sve zna 
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ne znam sta bih ja uradio, zavisi od sume novca.Maja wrote: 03 May 2019, 18:19Zasto si ti toliko uvjeren da mi koji kazemo da bi vratili lazemo. Cijelu temu o tome pises.Socrates wrote: 03 May 2019, 12:43 Dobro hajd', pretpostavlja se da možeš proći nekažnjen.![]()
Jer ako uvedemo mogućnost kazne u čitavu priču, onda to sve mijenja.
Ako bi vraćao jer se bojiš kazne, nije to ista stvar kao kada vraćaš iz poštenja.
Jel bi to ti uzeo pa, da bi se bolje osjecao, uvjeravas nas da bi i mi uzeli?
Eto, i ti si prije pisala drugačije. Manje sume bi zadržavala a veće vraćala, što znači da sirotinji ne bi vraćala.
Svi se ubise od postenja. How yes no.
Jeste li varali na porezu?
Ja nikad nisam.
Al' sad će odjednom 100% forumasa da kaže da nisu nikad varali na porezu. Ne bi oni.
. . . . . . . . .
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 5711 times
Kontrola placanja poreza u SAD-eu, EU, Kanadi i sl. sa kontrolom u BiH je smijesna za porediti.
Pogotovo je smijesna ako placanje poreza u tim zemljama navodis kao mjerilo postenja.
Placate jer morate, morate jer su kazne za neplacanje poreza takve da ako te uhvate valja vam bjezat za Bosnu.
Ovdje u 99% slucajeva poslodavci "vrdaju" sa neplacanjem poreza, a ne stanovnistvo.
Pogotovo je smijesna ako placanje poreza u tim zemljama navodis kao mjerilo postenja.
Placate jer morate, morate jer su kazne za neplacanje poreza takve da ako te uhvate valja vam bjezat za Bosnu.
Ovdje u 99% slucajeva poslodavci "vrdaju" sa neplacanjem poreza, a ne stanovnistvo.
The Dark Side Of The Forum...
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa ja dobar dio plaćam iz poštenja. A manji dio je sistemski uređen.
Čak se i ne zamaram raznim semama da smanjim porez. Apsolutno me ne interesuje.
Dakle, što se tiče sistema, mogao bih izvrdati.
I nemoj mi te šuplje radnici/poslodavci satre. Ima u Bosni dovoljno malih biznisa, gdje ljudi ostvaruju kakav takav profit.
I nemoj mi te šuplje radnici/poslodavci satre. Ima u Bosni dovoljno malih biznisa, gdje ljudi ostvaruju kakav takav profit.
. . . . . . . . .
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 5711 times
Kakve suplje???Socrates wrote: 03 May 2019, 22:51 Pa ja dobar dio plaćam iz poštenja. A manji dio je sistemski uređen.
Ti prosipas suplju o svom postenju jer eto neces da vrdas sa placanjem poreza.
Neces jer ne smijes. Ne smijes jer su kazne tamo takve da bi bez gaca osto ako te uhvate, a vjerovatno bi i robiju zaglavio.
Treba ti crtat izgleda.
Poslodavci placaju porez ovdje.
Ko registruje obrt, d.o.o. i sl. on postane predmet nadzora porezne.
Zbog visokih davanja na radnicku platu prvo sto rade je da je zvanicno prikazu sto nizom.
Kako kazne nisu kao tamo a seme/dileme postoje, to i nisu posteni kao zapadnjaci.
Ostali porezi koje pojedinac moze biti u obavezi da plati skoro da ne postoje.
To su eventualno neke zarade za honorarni rad i sl.
The Dark Side Of The Forum...
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Da si pročito prvu stranicu ne bi trkeljao da je sve hipotetički 
A što se tiče malverzacija s porezom to znaju ratni profiteri koji su u šemi s nekim iz stranke.
Nije za obične smrtnike.
Bubetaš ko maksim.
A što se tiče malverzacija s porezom to znaju ratni profiteri koji su u šemi s nekim iz stranke.
Nije za obične smrtnike.
Bubetaš ko maksim.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7967 times
- Been thanked: 18845 times
Ja nemam veze s porezom a ni vecina forumasa, osim onih koji imaju svoj biznis.Socrates wrote: 03 May 2019, 22:27Ne znam sta bih ja uradio, zavisi od sume novca.Maja wrote: 03 May 2019, 18:19
Zasto si ti toliko uvjeren da mi koji kazemo da bi vratili lazemo. Cijelu temu o tome pises.
Jel bi to ti uzeo pa, da bi se bolje osjecao, uvjeravas nas da bi i mi uzeli?Kao što ni vi ne znate.
Svako ima sumu novca oko koje se zamisli. Pošto je sve hipoteticki, ostaje da nagađamo koja suma novca bi vas zamislila. Zato sam i prosirio temu.
![]()
Eto, i ti si prije pisala drugačije. Manje sume bi zadržavala a veće vraćala, što znači da sirotinji ne bi vraćala.![]()
Svi se ubise od postenja. How yes no.
Jeste li varali na porezu?Zamislite koga ostecujete time. Pa mi onda prosipajte šuplje o poštenju.
![]()
Ja nikad nisam.![]()
Al' sad će odjednom 100% forumasa da kaže da nisu nikad varali na porezu. Ne bi oni.![]()
Mogu i ja sad reci da ti placas porez jer moras, jer se bojis kazne. Ne iz postenja jer da si posten vratio bi pronadjen novac vlasniku.
Ako sam prije pisala da ne bih vratila sitan novac ako bih ga nasla na ulici bez kuce ili bilo cega u blizini, mislila sam na to da je to novac kojem je tesko naci vlasnika. Jer ako je nekom ispalo iz dzepa 50 km, nece prijaviti na policiju pa da, kad donesem novac na policiju, odmah biti i vracen vlasniku.
To bi bila skuplja pita vec tepsija na kraju.
Druga stvar je kad nekom ispadne novcanik s dokumentima, kao sto su meni ukrali novcanik u kojem nije bilo puno para al sam se poslije mucila vadjenjem novih dokumenata.
I nema te sume nad kojom bih se zamislila.
Uzeti pronadjenu veliku sumu novca moze rezultirati samo ovim - da me neka mafija smlati ili da me proganja misao ciji je novac i za koje je svrhe bio namijenjen.
Ti to ne prihvatas iz razloga sto vise volis vjerovati da su ljudi pokvareni. Onda bi i tebi bilo lakse nositi se sam sa sobom.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
ovdje posten covjek danas tesko moze oprat pare
🐽
- Socrates
- Forum [Bot]
Treba tebi crtati. U Kanadi postoji milion samostalnih aktivnosti koje komotno možeš da sakrijes i da nikad ne platiš porez.Mister No wrote: 03 May 2019, 23:03Kakve suplje???Socrates wrote: 03 May 2019, 22:51 Pa ja dobar dio plaćam iz poštenja. A manji dio je sistemski uređen.
Ti prosipas suplju o svom postenju jer eto neces da vrdas sa placanjem poreza.
Neces jer ne smijes. Ne smijes jer su kazne tamo takve da bi bez gaca osto ako te uhvate, a vjerovatno bi i robiju zaglavio.
Treba ti crtat izgleda.
Poslodavci placaju porez ovdje.
Ko registruje obrt, d.o.o. i sl. on postane predmet nadzora porezne.
Zbog visokih davanja na radnicku platu prvo sto rade je da je zvanicno prikazu sto nizom.
Kako kazne nisu kao tamo a seme/dileme postoje, to i nisu posteni kao zapadnjaci.
Ostali porezi koje pojedinac moze biti u obavezi da plati skoro da ne postoje.
To su eventualno neke zarade za honorarni rad i sl.
Svaki gazda male radnje može da ti proda za cash bilo sta i da nema te inspekcije koja bi ga otkrila.
Možeš da zarađujes milione na raznim transakcijama i da se tebi ostavi na dobru volju da platiš porez na njih. Nemoj bogati o nečemu što ne znaš.
I nemoj sad da.navodim primjere za Bosnu. Pa jebote jel' treba nekom dokazivati da vam je siva ekonomija gotovo glavna ekonomska aktivnost.
. . . . . . . . .