Isprobala sam svasta, kupovala i jeftine i skupe, sve zavisi od psa/macke. Moj Taci imao je punih 13 godina kad nas je napustio, taj briketa vidio nije. Jeo sve sto smo mi jeli. Kazu il ga hrani domacom hranom il briketima, al ja kazem sve zavisi od zivotinje. Isto tako kazu da se pas npr. hrani 1x dnevno, al ja za Aju uvijek gledala da ima, al s vremenom sama je pocela da jede 1x dnevno i to na vecer prije spavanja.
Trenutno kupujem Fitness za macka, posebne brikete jer ima digestivne probleme ako jede nesto drugo.
Vreca je oko 17€, za mjesec mu trebaju dvije ili bar jedna i po. Sve ostalo sto sam mu davala ukinula sam jer je imao uzasne reakcije. Valjda zbog starosti, a i nije navikao od prije. Uz to nekad dobije hrenovke i bijelo meso, mrkvu.. on bi i kruha jeo, ljepota moja, zato gledam za njega uvijek i samo najbolje. 1x mjesecno uzmem i neke proteine koji mu zaista pomazu za stomak i stolicu da se ne muci.
Aja je isprobala.. da ne pricam. Posto ima alergije, dok smo utvrdili i shvatili na sta, nema sta nije jela. Najbolje se pokazao Fitness trainer (tuna), cak jok je i kilaza bila super. Onda smo probali Ontario jer joj je Fitness dosadio, al se bila pocela debljati pa smo vratili Fitness. Trenutno kupujem Arden Grange jer je hipoalergen i super je. I voli jesti te brikete. Ima i keksice koje dobija (max 2 dnevno) ako je dobra i to je to. Ponekad dobije nesto sa stola al rjetko jer dzabe par sekundi veselja za probleme koji slijede poslije toga, a nije ih bilo malo. Voli kuhan krompir na kocke i kiseli kupus. To joj uvijek dam.
Brikete i sve ostalo kupujem u prodavnici za male zivotinje gdje rade dvije super cure koje uvijek imaju savjet na raspolaganju, za sve. A sto se mace tice, njoj mozes uzet u prodavnici ili mr. Petu, ako se njoj ne svidja, ona nece jesti platila ja te brikete 4 ili 14 €.

Tako da dobija svako malo nove brikete jer ona je kraljica.
Uglavnom treba mi 50€ najmanje mjesecno za brikete pa onda za keksice i sl., ampule, ogrlice..
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“