Kućni ljubimci
Moderator: spacebound
- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
- Status: Offline
Re: Kućni ljubimci
Ma samo ako bude tako leti on odmah iz kuce
ili samo ga pustim mackama
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7815 times
- Been thanked: 18413 times
- Lanci
- Forum [Bot]
Ma evo njega hrce
kaze mala jeli on ovako stalno reko da kaze pa kako cemo mi spavati od njega

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 4092 times
- Been thanked: 3866 times
Moram da vam kazem nesto. 
Deda dobio macka.
Tigar, sivi.. ma presladak. Samo bi se mazio. I samo koristi priliku da se svali dedi u krilu, a njemu dragooo..
suze su mi posle kad sam vidjela s kakvim osmjehom ga gleda. Neko ga bio izbacio u gradu kod kuca pa ga hranili i ujak naisao pa ovaj jedan veli u sali kaze, jel ti treba macak. Ujak ni pet ni sest, treba. 
Od kako nema bake, jako je usamljen iako sam stalno tamo pa se nadam da ce mu sad biti bar malo lakse. I napokon gleda ga kao ljubimca. Ima ga u kuci citav dan, a u sobi ispod napravio mu za spavanje i tu drzi i hranu. Pusta ga van u wc i odma nazad.
Cak mu je i cesalj pripremio, drzi ga na kaucu, malo pre vidjeh. 
Nisam uspjela da ga slikam jer sam tek dosla kuci, al budem. Juce valjda na vece izasao i nije se vratio, da dodjem oko jedanaest danas i kaze deda, nema ga, otisao. Rekoh pa vratit ce se dok malo razgleda, kaze a-a, nece. Ubjedjen i tuzan pomalo. Ja izadjem na brdo i zovem ga na sve strane, eto njega za pet minuta.
Dok sam otisla, oboje su zaspali na kaucu.

Deda dobio macka.

Tigar, sivi.. ma presladak. Samo bi se mazio. I samo koristi priliku da se svali dedi u krilu, a njemu dragooo..

Od kako nema bake, jako je usamljen iako sam stalno tamo pa se nadam da ce mu sad biti bar malo lakse. I napokon gleda ga kao ljubimca. Ima ga u kuci citav dan, a u sobi ispod napravio mu za spavanje i tu drzi i hranu. Pusta ga van u wc i odma nazad.

Nisam uspjela da ga slikam jer sam tek dosla kuci, al budem. Juce valjda na vece izasao i nije se vratio, da dodjem oko jedanaest danas i kaze deda, nema ga, otisao. Rekoh pa vratit ce se dok malo razgleda, kaze a-a, nece. Ubjedjen i tuzan pomalo. Ja izadjem na brdo i zovem ga na sve strane, eto njega za pet minuta.

Dok sam otisla, oboje su zaspali na kaucu.

„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Lanci
- Forum [Bot]
Jako dobro djelo, sto ga je uzeo, nece biti ni njemu dosadno niti ce biti usamljen.Bar malo mislim da ce mu biti lakse kada ima macka ili bilo koju zabavu kucni ljubimaca,posvetice ce sigurno oko njega i zaboraviti na usamljenostuvijek_kontra wrote: 03 May 2019, 13:05 Moram da vam kazem nesto.
Deda dobio macka.
Tigar, sivi.. ma presladak. Samo bi se mazio. I samo koristi priliku da se svali dedi u krilu, a njemu dragooo..suze su mi posle kad sam vidjela s kakvim osmjehom ga gleda. Neko ga bio izbacio u gradu kod kuca pa ga hranili i ujak naisao pa ovaj jedan veli u sali kaze, jel ti treba macak. Ujak ni pet ni sest, treba.
Od kako nema bake, jako je usamljen iako sam stalno tamo pa se nadam da ce mu sad biti bar malo lakse. I napokon gleda ga kao ljubimca. Ima ga u kuci citav dan, a u sobi ispod napravio mu za spavanje i tu drzi i hranu. Pusta ga van u wc i odma nazad.Cak mu je i cesalj pripremio, drzi ga na kaucu, malo pre vidjeh.
Dok sam otisla, oboje su zaspali na kaucu.![]()
Pa meni je vec doslo da zaista ovoga pustim mackama da se poigraju malo
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
slično iskustvolejlamo wrote: 02 May 2019, 20:36 joj hrčak![]()
jedan od lošijih izbora za ljubimca....
danju komiran, noću lupa, kratko živi...jednom sam ga imala i nema šanse opet.
ali je bio presladak sa onim šapicama i noktićima kada se izvrne i zaspi.
viewtopic.php?p=1442545#p1442545
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- uvijek_kontra
- zmajček
- Mood:
- Has thanked: 4092 times
- Been thanked: 3866 times
Ovo je za nagradu. 

„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- Lanci
- Forum [Bot]
Jao Jeli to macici?
Kod mene jos malo bice babina

Kod mene jos malo bice babina
- damir5
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Jesu, mama i macici

Zive kod mene na poslu u jednom skladistu, nisu bas kucni ljubimci

- Maja
- Administrator
Nemoj ga uzimati dok ne napuni tri mjeseca.
Pisala sam cesto o mahalskoj kurvi i najgoroj macki na svijetu. Koti se sto puta godisnje, cim se okoti ponovo se pari i ostavlja macice sitne, mozda im bude po mjesec, pa pokrepaju od gladi. Nekad jedan ostane.
Pisala sam cesto o mahalskoj kurvi i najgoroj macki na svijetu. Koti se sto puta godisnje, cim se okoti ponovo se pari i ostavlja macice sitne, mozda im bude po mjesec, pa pokrepaju od gladi. Nekad jedan ostane.
- Lanci
- Forum [Bot]
Sta tri mjeseca?Maja wrote: 06 May 2019, 10:39 Nemoj ga uzimati dok ne napuni tri mjeseca.

Moja crna macka skotna,treba da se koti brzo zaista je velika,i cim se rijesi odmah nakon tri sedmice se rijesavam macica,nema sanse da ih vise drzim.Raspitala sam se kazu da moraju biti 3/4 sedmice sa majkom,onda mozes ih odvojiti.
Bas majo pa za 3 mjeseca macici su vec velikii i ako nemaju kontakt s ljudma ni dodir ne mogu se poslije pripitomiti
- Maja
- Administrator
Kontaktiraju li ove gore s ljudima? Jesu, cim ih je damir slikao. Hoce li lancini macici kontaktirati s njom i porodicom? Hoce.
A ti lanci ako mislis dati macice nakon 3 sedmice, trebala si na vrijeme sterilisati macku pa da se ne mucis s mladima.
Svaka macka treba provesti s majkom odredjeni period. Idealno je 3 mjeseca, a moze (najmanje) dva ako zelis da macici odrastu u normalne macke.
Ne zbog dojenja jer ih majka i onako odbije od sise ranije, vec zbog mentalnog razvoja macica. Ono ce od majke, brace i sestrara, nauciti sve sto je potrebno. Kako i gdje vrsiti nuzdu, kako cistiti krzno, loviti, a kroz igru s majkom i ostatkom legla, naucit ce sta smije i dokle smije tj naucice da ne grize i ne grebe jako.
Mače koje odvojis od majke nakon 3-4 sedmice ce prezivjeti ali nikad nece izrasti u pravu macku tj macku pitomu za zivot s ljudima. Bice u odredjenoj mjeri agresivno, pod stresom i bez obzira koliko ga pazis, osjecat ce se posljedice preranog odvajanja od majke.
A ti lanci ako mislis dati macice nakon 3 sedmice, trebala si na vrijeme sterilisati macku pa da se ne mucis s mladima.
Svaka macka treba provesti s majkom odredjeni period. Idealno je 3 mjeseca, a moze (najmanje) dva ako zelis da macici odrastu u normalne macke.
Ne zbog dojenja jer ih majka i onako odbije od sise ranije, vec zbog mentalnog razvoja macica. Ono ce od majke, brace i sestrara, nauciti sve sto je potrebno. Kako i gdje vrsiti nuzdu, kako cistiti krzno, loviti, a kroz igru s majkom i ostatkom legla, naucit ce sta smije i dokle smije tj naucice da ne grize i ne grebe jako.
Mače koje odvojis od majke nakon 3-4 sedmice ce prezivjeti ali nikad nece izrasti u pravu macku tj macku pitomu za zivot s ljudima. Bice u odredjenoj mjeri agresivno, pod stresom i bez obzira koliko ga pazis, osjecat ce se posljedice preranog odvajanja od majke.
- Lanci
- Forum [Bot]
Znam,bile su jako malene kad su pocele da izlaze vani,nisam ni sumnjala da bi ostala skotna,vec kad jeste onda smo odveli kod vet on kaze sad nista nemoze dok se ne okoti.
Poslije toga onda ce ici na sterilisanje,i kaze ako nezelis da ostavis macice mozes vec poslije 3/4 sedmice da ih odvojis od majke,ali eto vidjecemo sve dok se zavrsi ovo.
Samo nezelim nikako da zadrzim macice
Poslije toga onda ce ici na sterilisanje,i kaze ako nezelis da ostavis macice mozes vec poslije 3/4 sedmice da ih odvojis od majke,ali eto vidjecemo sve dok se zavrsi ovo.
Samo nezelim nikako da zadrzim macice

Posalji ih sve MajiLanci wrote: 06 May 2019, 13:25 Znam,bile su jako malene kad su pocele da izlaze vani,nisam ni sumnjala da bi ostala skotna,vec kad jeste onda smo odveli kod vet on kaze sad nista nemoze dok se ne okoti.
Samo nezelim nikako da zadrzim macice![]()
Salim se
- damir5
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
Pa da, ako ne zelis da ih ostavis sebi, ovdje nedostaje i dio, ako te nije briga sta ce s njima biti kasnije, mozes ih odvojiti kad hoces. Teoretski, mozes ih i odmah baciti u kontejner, ako ti se uklapa u stajling. Naravno da ti neces, ne bih ni ja mogao ali ima svakakvih ljudi. Ova macka je pravo pitoma a ni mali se ne boje ljudi, slikao sam ih s 20cm udaljenosti