Moderator: Krokodil Behko
Mister No wrote: 17 May 2019, 12:27 Ja ne znam odakle poticu ovi podaci o prosjecnim platama, ali znam da ozbiljne firme redovno drzavnoj sluzbi statistike predaju podatke o platama zaposlenika.
Ovdje na TK je dugo vremena bio ptisutan rad velikog broja ljudi u SFOR-u.
Niko od njih nije bio prijavljen, a skoro svi su se uglavnom vodili po bolovanjima u svojim firnama ili sljepali na birou.
Vecina ovih ljudi je posle zatvaranja mandata SFOR-a u BiH otisla za Irak, Afganistan itd.
Zbog navedenog mi u startu nemamo realne podatke, a inace rad na crno i placanje kesom je sve rjedje u upotrebi.
Ko je u Kladusi? I koja je to razlika izmedju politickih stranki?
Znaș šta sam htjela reći.
zar nisi zasticen u Slovenijistorm wrote: 17 May 2019, 06:14Podržavam i ja, šta sad?
Ako je neki posao na tržištu vrijedan 100 nečega, materijal 40, državi moram dati 25. Ja ne mogu radniku dati 50
Sjasite više sa poduzetnika, nitko nikome ne brani, da se svi bavimo time... Kad je već tako fino i lagano...
Uzmeš deset ljudi, napraviš pečat i uživaj... Kako da ne
Tko brine o mojim pravima?
Ima pokvarenih poduzetnika svakako, kao i loših radnika, koji samo laprdaju o pravima, a efekta nikakvog.
Ali ni jedni ni drugi nisu dugog vijeka. Vidio stotinu raspleta.
pa i on je iz BH, ali on nije poduznetik u BiHSocrates wrote: 17 May 2019, 16:04 On ima radnike iz BIH, koliko sam razumio.
Zašto ne bi mogao komentirati sa licnim iskustvima?![]()
tema je plata u BiH , a ne van BiHdamir5 wrote: 17 May 2019, 16:17 a sta je tacno tema? i zasto bilo ko ne bi mogao komentarisati? zar nije dobro za diskusiju kad sve strane iznesu misljenje?
Sticem dojam da he po tebi ok sto plata nije 1000 najniza nego sto je 500, jer kazes nije trziste radadamir5 wrote: 17 May 2019, 16:17 a sta je tacno tema? i zasto bilo ko ne bi mogao komentarisati? zar nije dobro za diskusiju kad sve strane iznesu misljenje?
Sticem dojam da je po tebi ok sto plata nije 1000 najniza nego sto je 500, jer kazes nije trziste radadamir5 wrote: 17 May 2019, 16:17 a sta je tacno tema? i zasto bilo ko ne bi mogao komentarisati? zar nije dobro za diskusiju kad sve strane iznesu misljenje?
dobro, Kanada ima isti problem kao u BiH ( vezano konkretno za temu i komentare radnika u BiH )Socrates wrote: 17 May 2019, 16:21 Nemojte vi meni gdje on kao poslodavac naginje.
I radnici naginju radničkom načinu gledanja na problem.
I ovo je univerzalna priča. Nije takav problem samo u Bosni.
nema sta meni biti ili ne biti OK, ja komentarisem situaciju kakva jeste a ne kako bi ja zelio da bude, .... vec sam to i napisao goreMutevelija wrote: 17 May 2019, 16:32Sticem dojam da je po tebi ok sto plata nije 1000 najniza nego sto je 500, jer kazes nije trziste radadamir5 wrote: 17 May 2019, 16:17 a sta je tacno tema? i zasto bilo ko ne bi mogao komentarisati? zar nije dobro za diskusiju kad sve strane iznesu misljenje?
A zašto ne bih mogao komentirati?Mutevelija wrote: 17 May 2019, 16:07 Zato sto rade za.njega, da je on radnik mogao bi.komentarisati, vise ovako vuce mlin poslodavcu
Users browsing this forum: No registered users and 25 guests