Bašča/vrt
Moderator: spacebound
Re: Bašča/vrt
Eto,nije loše,kiša svaki dan,vrlo malo toplote.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4544 times
- Been thanked: 4214 times
- Status: Offline
Kako sve lijepo napreduje.
Ja sam posadila i paprike i jos tri paradajza uturila medju salatu, dobio brat na poslu pa mi donio. I mislim da je za sad to to. 
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 4544 times
- Been thanked: 4214 times
A okolo ovako. Nema puno prostora pa sam uradila s tatom najbolje sto moze. 

Svaka vam cast sto toliku povrsinu obradjujete, ja imam ovo malo, za svoj gust i mislim se kako bi bilo da imam vise. Pohvale za sve i svakog ko ulaze svoj trud i vrijeme.

Svaka vam cast sto toliku povrsinu obradjujete, ja imam ovo malo, za svoj gust i mislim se kako bi bilo da imam vise. Pohvale za sve i svakog ko ulaze svoj trud i vrijeme.
„Ah, die Liebe. Ein grausamer Fehler. Und doch so furchtbar leicht zu entzweien.“
Važna je volja i želja....i voda u blizini
Mi imamo zaista mnogo zemlje,ali taj najveći dio nema vodu.Tako da je to veliki problem.Ali evo,kad je bar povremeno kišno,biće i prinosa.
Mi imamo zaista mnogo zemlje,ali taj najveći dio nema vodu.Tako da je to veliki problem.Ali evo,kad je bar povremeno kišno,biće i prinosa.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Okopala sam krompir... Bilo je gadno. Sutra abd zagrnuti. 
Domaćim jagodam samo list napreduje
Šumske jagode niže žive ograde
Kamilica....
moram je ošišati sutra.
Domaćim jagodam samo list napreduje
Šumske jagode niže žive ograde
Kamilica....
- Chloe
- Žena za sva vremena

Kako budem uredjivala tako ću priložiti.
mada moram ponovo sijati puno toga Blago meni. 
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7893 times
- Been thanked: 18654 times
- Chloe
- Žena za sva vremena

Sijala lani, promijenila parcelu. I sad više nema potrebe, osjemeni se.Maja wrote: 23 May 2019, 18:46 Vidi u Kontre simpa plastenicica.
Chloe jesi li sijala kamilicu iz kesice ili?
Bude je po cijeloj bašti. Pored toga što dobiješ svoj čaj, koji je daleko intenzivnijeg okusa od kupovnog,
kamilica pozitivno utječe na zemlju, oporavlja je.
Ove godine ću pokušati "uloviti" sjeme divlje kamilice pa nju posijati.
Pošto sam ja više u bio fazonu evo zašto sam krenula sa uzgojem u bašti.
"U povrtnjacima je izuzetno dobro sijati kamilicu uz krumpir i kupusnjače, jer im poboljšava okus. Sastavni je dio i brojnih prirodnih recepata za biljne juhe za zaštitu biljaka."
"Posađena među krumpirom, kamilica osim poboljšavanja okusa ima i važnu ulogu u smanjivanju šteta od krumpirove zlatice. Naime, kamilica privlači smrdljive martine, a oni su prirodni neprijatelji krumpirovih zlatica, jer se određene vrste smrdljivih martina hrane jajašcima krumpirovih zlatica."
"Kamilica kao mamac za biljne uši
Kamilica je vrlo privlačna raznim biljnim ušima, pogotovo onim crnim. Kako nas nažalost konvencionalna poljoprivreda uči kako moramo sve nametnike eliminirati s vrta da bi umanjili štete, na prvi pogled ovo može biti zbunjujuće. Međutim, pogledano s strane prirodne ravnoteže, nametnici su nešto sasvim normalno u vrtu, a ako nema nametnika, neće biti niti korisnih kukaca koji će doći nahraniti se tim nametnicima. Crnim ušima hrane se npr. bubamare – i ličinke i odrasle jedinke (više). Stoga je mudrije imati na vrtu biljke koje će biti mamci za biljne uši i privlačiti nametnike na sebe, te će tako kulture koje si uzgajamo za jelo ostati pošteđene. Istovremeno, time ćemo dovesti i prirodne neprijatelje – predatorske kukce u vrt i oni će sami držati populaciju nametnika pod kontrolom. Na ovaj način nema potrebe za primjenom ikakvih sredstava za suzbijanje nametnika – priroda sama to odradi za vas (više). Stoga kamilica kao mamac za biljne uši na vrtu privlači uši na sebe, a uvijek i dio možete pobrati i posušiti za čaj."
- Chloe
- Žena za sva vremena

Krompir zavrșen. 
Nije mi palo na pamet da fotkam... Crkla sam.

Sutra.
Nije mi palo na pamet da fotkam... Crkla sam.
Sutra.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
uh, oh, ah , dolazim , sumske jagode
Kako odrzavas sumske jagode
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 40911 times
- Been thanked: 27434 times
Da gaza
Nikada nije suvišno podsjećati da je ogovaranje strogo zabranjeno u islamu. To nije ponašanje koje priliči muslimanu.
-
Venera
- Seksologinja

ja sam nekoliko puta pomagala, ali mene nerviraju musice, insekti , svaki put dobijem pink tufnice od ujeda komaraca
ali moram reci, rad u basti je nekom obaveza, nekome odmor, nekome oboje , ali ja ne bi ako ne moram
- Chloe
- Žena za sva vremena

Ne održavam. Njih sam prije nekoliko godina donijela par sadnica i posadila u obalu ispod žive ograde i divljaju dok ne prodju. Poslije se pokosi. Jedino ako je baș velika trava, ne mogu je gedati, onda je počupam.statebriga wrote: 24 May 2019, 19:20uh, oh, ah , dolazim , sumske jagode![]()
![]()
Kako odrzavas sumske jagode![]()
Sad je ta obala sva pod jagodama koliko su se razmnožile.
- Chloe
- Žena za sva vremena

Većina to dożivljava kao nešto loše.statebriga wrote: 24 May 2019, 19:25ja sam nekoliko puta pomagala, ali mene nerviraju musice, insekti , svaki put dobijem pink tufnice od ujeda komaraca![]()
ali moram reci, rad u basti je nekom obaveza, nekome odmor, nekome oboje , ali ja ne bi ako ne moram![]()
-
Venera
- Seksologinja

podebljano necu da citamChloe wrote: 24 May 2019, 19:34Ne održavam. Njih sam prije nekoliko godina donijela par sadnica i posadila u obalu ispod žive ograde i divljaju dok ne prodju. Poslije se pokosi. Jedino ako je baș velika trava, ne mogu je gedati, onda je počupam.statebriga wrote: 24 May 2019, 19:20
uh, oh, ah , dolazim , sumske jagode![]()
![]()
Kako odrzavas sumske jagode![]()
Sad je ta obala sva pod jagodama koliko su se razmnožile.
-
Venera
- Seksologinja

osobe imaju vinograde , masline , ali se nikad ne pozale, kao na odrzavanje klasicne baste , ne znam za voce , mislim da je odrzavanej vocnog drveca lakseChloe wrote: 24 May 2019, 19:37Većina to dożivljava kao nešto loše.statebriga wrote: 24 May 2019, 19:25
ja sam nekoliko puta pomagala, ali mene nerviraju musice, insekti , svaki put dobijem pink tufnice od ujeda komaraca![]()
ali moram reci, rad u basti je nekom obaveza, nekome odmor, nekome oboje , ali ja ne bi ako ne moram![]()
![]()
- KREMENAC
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 3 times
za spavace sobestatebriga wrote: 24 May 2019, 19:41osobe imaju vinograde , masline , ali se nikad ne pozale, kao na odrzavanje klasicne baste , ne znam za voce , mislim da je odrzavanej vocnog drveca lakse![]()

Hydroponic
-
Venera
- Seksologinja

hvala, ali meni je lakse kupiti , ne vom rad sa biljkama , osim cvijeceKREMENAC wrote: 24 May 2019, 22:05za spavace sobestatebriga wrote: 24 May 2019, 19:41
osobe imaju vinograde , masline , ali se nikad ne pozale, kao na odrzavanje klasicne baste , ne znam za voce , mislim da je odrzavanej vocnog drveca lakse![]()
![]()
Hydroponic