Ne mogu se (ili ne bi trebale) zabrane tek tako redati...
Fali tu i neki drugi kraj price, vjerovatno.
Moderator: Krokodil Behko

Samo zato što se piše o odjeći ne znači da je igdje spomenuta.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Fatic.Krokodil Behko wrote: 07 May 2019, 10:41zloćko tokmak wrote: 07 May 2019, 08:35 objavila Berinica novu fotku na facebooku...
a što se tiče morala,morala je...
p.s.
(Insta profil još uvijek nije reaktivirala)
Kako se ono preziva, ja zaboravio![]()

E bas. I zaboravit' ce se dok izadju rezultatiNice try wrote: 24 May 2019, 17:50 Bila su i kod nas ta ili slična testiranja prije nekoliko godina i to nekako skoro svake školske godine.A na testiranje i zaboraviš dok stignu rezultati.

A i kad stignu,gotovo nevažno.Niko se ni ne počeše po glavi zbog dobrih ili loših rezultata.Sve ostaje isto.

U redu je testiranje (posebno za nastavni kadar da vide gdje su u odnosu na druge,shta se moze promijeniti/poboljshati)..nije u redu manipulacija rezultatima..storm wrote: 27 May 2019, 08:16 Meni se čini, da sam već pisao... Tu ima taj Nacionalni test znanja... Matematika, slovenski, engleski.. Oko marta pišu svake godine u 7,8 i 9. Razredu... I cijela država u isto vrijeme, iste testove radi, poput mature.
A koriste navodno za modifikaciju programa, korekcije neke... Te gdje je ograničen upis u neku srednju školu, taj ti rezultat (zbir 7,8,9) može pomoći kod upisa.
Meni ima smisla...
hmda, čitao sam onaj tvoj prilog...shark-attack wrote: 27 May 2019, 08:54U redu je testiranje (posebno za nastavni kadar da vide gdje su u odnosu na druge,shta se moze promijeniti/poboljshati)..nije u redu manipulacija rezultatima..storm wrote: 27 May 2019, 08:16 Meni se čini, da sam već pisao... Tu ima taj Nacionalni test znanja... Matematika, slovenski, engleski.. Oko marta pišu svake godine u 7,8 i 9. Razredu... I cijela država u isto vrijeme, iste testove radi, poput mature.
A koriste navodno za modifikaciju programa, korekcije neke... Te gdje je ograničen upis u neku srednju školu, taj ti rezultat (zbir 7,8,9) može pomoći kod upisa.
Meni ima smisla...
ne dao bog da se na osnovu rezultata nekih testiranja daju novčane nagrade, finansiraju projekti i sl.storm wrote: 27 May 2019, 09:42hmda, čitao sam onaj tvoj prilog...shark-attack wrote: 27 May 2019, 08:54
U redu je testiranje (posebno za nastavni kadar da vide gdje su u odnosu na druge,shta se moze promijeniti/poboljshati)..nije u redu manipulacija rezultatima..
Nisam još tu čuo za neke manipulacije, vjerojatno jer nemaju rezultati nikakvog utjecaja na financiranje škola...
A vjerujem da bi u tom slučaju svašta bilo...

Upravo to pokushavam da napishem, jer nashi su "dobri" u prepisivanju (najceshce loshih stvari sa zapada).lejlamo wrote: 27 May 2019, 11:51ne dao bog da se na osnovu rezultata nekih testiranja daju novčane nagrade, finansiraju projekti i sl.storm wrote: 27 May 2019, 09:42
hmda, čitao sam onaj tvoj prilog...
Nisam još tu čuo za neke manipulacije, vjerojatno jer nemaju rezultati nikakvog utjecaja na financiranje škola...
A vjerujem da bi u tom slučaju svašta bilo...
imam priliku vidjeti uobičajena školska testiranja ili takmičenja. to su cirkusi, gdje na kraju nema poente jer se preokrene na takmičenje između nastavnika, dolazi se do zadataka prije testiranja, pomaže učenicima u toku i sl.
na većem nivou su i veće manipulacije.

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests