Eee ne bi ja imao prebacene vam konentare.
Eee
Moderator: VIP

e cuj "pothladena"?!zloćko tokmak wrote: 03 Jun 2019, 09:30
Žena u Hercegovini upala u Čatrnju, izvučena živa, ali pothlađena
Prema izvještaju Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ, stručne ekipe jučer su intervenirale na području Gornje Duboke u općini Stolac nakon što su dobile dojavu kako je jedna žena pala u čatrnju. Intervencija je trajala skoro četiri sata, odnosno, u vremenu od 9:50 do 13:30 sati.
-Nepažnja je bila uzrok pada ženske osobe u čatrnju. Unesrećena je izvučena živa, ali pothlađena – navodi se u informaciji Operativnog centra Civilne zaštite Mostar.
http://www.pogled.ba/clanak/zena-u-herc ... fhxWmx0t_0

a poslije si prehladjen...valjda
Cudna stanja za cudne nazive.

Ja tek ust'o.Maja wrote: 04 Jun 2019, 00:57 Ja ne znam sta je vama.
Drugo je pothladjen, drugo prehladjen.
Jedno je bunar, drugo catrnja.
Najbolje bi vam bilo da idete leć.

Samo onaj dio koji je meni interesantan.Maja wrote: 04 Jun 2019, 01:54 Pothladjenost je hipotermija. Pad tjelesne temperature uslijed pada u catrnju tj kod duzeg boravka u hladnoj vodi ili kad cugnes pa se zavalis u snijeg i malo tako lezis.
Znaci to je hladjenje tijela, padanje temperature ispod normalnog pa dolazi do groznice, mucnine itd.
Prehlada je curenje nosa, kasalj, kihanje uslijed virusne ili bakterijske zaraze, sto mozes dobiti i sjedeci kraj Smederevca.
Bunar ili zdenac je rupetina u zemlji oblozena kamenjem kroz koji prolazi ziva tj podzemna voda i puni ga.
Catrnja je betonska kutija pod zemljom u koju ne moze nikako doci ziva voda vec se puni na dva nacina, cisternom ili spajanjem oluka s kuce na nju da u nju tece kisnica.
Jel sad jasnije?

Pa more to, k’o poDgrijan u mikrovalnoj.shark-attack wrote: 04 Jun 2019, 00:39e cuj "pothladena"?!zloćko tokmak wrote: 03 Jun 2019, 09:30
Žena u Hercegovini upala u Čatrnju, izvučena živa, ali pothlađena
Prema izvještaju Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ, stručne ekipe jučer su intervenirale na području Gornje Duboke u općini Stolac nakon što su dobile dojavu kako je jedna žena pala u čatrnju. Intervencija je trajala skoro četiri sata, odnosno, u vremenu od 9:50 do 13:30 sati.
-Nepažnja je bila uzrok pada ženske osobe u čatrnju. Unesrećena je izvučena živa, ali pothlađena – navodi se u informaciji Operativnog centra Civilne zaštite Mostar.
http://www.pogled.ba/clanak/zena-u-herc ... fhxWmx0t_0
gdje je ona ush'teljica?

a kad se neko nahladi ?

Kakvi komentari?Hannibal wrote: 04 Jun 2019, 00:13 mala vrati moje komentare, bas sam se potrudio i ti ih tamo bacis
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests