Šta cemo sa onim "ili"?
ZEKAT
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
- Status: Offline
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 55238 times
- Been thanked: 9854 times
Re: Hadžifejzović: Haram ti zekat Reis-efendija i dođi u CD ako smiješ
Bolan mute da si se tolko zanimo za npr. programiranje sad bi nedje radio.
Nisu bolan te stvari da se o njima misli, o njima misle oni kojima je to poso a ti to sto "volontiras" i nesto kofol govoris od tog nema fajde nikakve. Pusti bolan nek ljudi rade svoj poso, ko ne ide u dzamiju nemas ti njemu sta govorit jer je to poso hodze bolan.
Nisu bolan te stvari da se o njima misli, o njima misle oni kojima je to poso a ti to sto "volontiras" i nesto kofol govoris od tog nema fajde nikakve. Pusti bolan nek ljudi rade svoj poso, ko ne ide u dzamiju nemas ti njemu sta govorit jer je to poso hodze bolan.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
6648 km-ova.
Kaže Socrates.
Kaže Socrates.
. . . . . . . . .
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Odakle ti?

- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1679 times
- Been thanked: 3206 times
Rijetko koji razumani ozbiljan komentar od tebe.ElTriconi wrote: 05 Jun 2019, 15:40 Bolan mute da si se tolko zanimo za npr. programiranje sad bi nedje radio.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Mislim da je Senad burno i emotivno reagirao zato sto je uvrijeđen baš do kosti.
Vidi se da ga tresu emocije. Sam je rekao: ovako me niko u čitavom životu nije uvrijedio.
Pa gdje ćeš optuzit covjeka da uzima zekat
Je li to islamski da se lazno neko optuzuje ili je to muslimanima strogo zabranjeno?
Pa ne da mu se trebo nagovorit, nego ga je trebo naći gdje zivi i nabiti ga šakom u čelenku da mu ahmedija frci sedam metara.
Pade mi reis do dna u očima, samo što je pokazao strah da će neko drugi dobit pare osim IZ-e.
Samo te govno od insana može lažno optužit.
Vidi se da ga tresu emocije. Sam je rekao: ovako me niko u čitavom životu nije uvrijedio.
Pa gdje ćeš optuzit covjeka da uzima zekat
Je li to islamski da se lazno neko optuzuje ili je to muslimanima strogo zabranjeno?
Pa ne da mu se trebo nagovorit, nego ga je trebo naći gdje zivi i nabiti ga šakom u čelenku da mu ahmedija frci sedam metara.
Pade mi reis do dna u očima, samo što je pokazao strah da će neko drugi dobit pare osim IZ-e.
Samo te govno od insana može lažno optužit.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2787 times
- Been thanked: 8769 times
Nije fino al su mi se bukvalno ogadili mnogi ti funkcioneri u prici o jetimima i slanju para iz arapskih zemalja za iste. Kad je ono spremno od jetima uzet njegovu sadaku, kako ocekivati od takvih da daju nekome ili proslijede.. Prvo ovdje u zatvor a tamo neka im Bog sudi. Jesu "moji" al su velka govna.
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Ja sam ozbiljniji dosta nego na forumu inaceMutevelija wrote: 05 Jun 2019, 15:43Rijetko koji razumani ozbiljan komentar od tebe.ElTriconi wrote: 05 Jun 2019, 15:40 Bolan mute da si se tolko zanimo za npr. programiranje sad bi nedje radio.
Ko ide u dzamiju cuo je od hodze sve sto treba cut a ti nemas sta kome pricat jer pricom samo mozes otjerat ljude sto dalje od vjere. Pusti ljude nek rade sta hoce, svak svoje najbolje zna.
Ti si obavezan za sebe i svoju porodicu da ih samo savjetujes kako bi nesto trebalo a ne da im dosadjivas i to je sve sto se od tebe trazi sa vjerske strane. Treba vodit primjerom jer je to najbolji nacin da se nesto krene.
Da je sebe sacuvat od loseg lahko bi bilo i druge cuvat, ha ja.

- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
6023 km-a, pa se vi ibretite do Kijamet Dana.
. . . . . . . . .
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Ne razumijem ja kako se desava polarizacija odmah i vjesto se uzimaju strane kod tema koje su totalno nebitne. Bolan ko daje zekat daje ga kako ga daje i to je to. Ko ne daje ne daje. Nema tu puno razmisljanja a ni potrebe za razmisljanjem. Zekat ili bilo sta sto neko daje je dobrovoljno (mislim nesto u vezi religije).
Nije nas poso da mi o tom razmisljamo jer ima posebna institucija i tvoje je hoces li to radit ili neces i to je to. Nije nase da govorimo nekom da ne radi kako treba. Ko hoce da je u toku sa trenutnim propisima oko tog moze to lahko ucinit i ne vidim potrebu da iko volontira i uzima sebi za pravo da optuzuje ili promovise nesto ako nije zaposlen da to radi.
Nije nas poso da mi o tom razmisljamo jer ima posebna institucija i tvoje je hoces li to radit ili neces i to je to. Nije nase da govorimo nekom da ne radi kako treba. Ko hoce da je u toku sa trenutnim propisima oko tog moze to lahko ucinit i ne vidim potrebu da iko volontira i uzima sebi za pravo da optuzuje ili promovise nesto ako nije zaposlen da to radi.

- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
Da je srece religija bi u danasnji vakat bila privatna stvar i o njoj bi se pricalo samo u kucama sa porodicom ili u prostorijama namjenjenim za obrede.
Idite setajte boni, jedite voce/povrce i manite se mlacenja prazne slame.
Idite setajte boni, jedite voce/povrce i manite se mlacenja prazne slame.

- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Jedina dobra sto je izjavio jedan sto ima ispred imena reis je "kome ba da se mi prilagodjavamo, neka se oni nama prilagodjavaju..."
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8228 times
- Been thanked: 19375 times
I to je rekao bas u mom komsiluku.
Nema...izvlacimo najgore iz ljudi.
Nema...izvlacimo najgore iz ljudi.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1276 times
- Been thanked: 4082 times
Naravno da je bezvremen, nisam se dobro izrazio.Socrates wrote: 05 Jun 2019, 15:34Ako Bog zna sta ćemo mi uraditi, onda je on bezvremen, to jest ne egzistira u vremenu, tako da je ovo "odavno" suvišno.Laser wrote: 05 Jun 2019, 15:29
Nižerazredna smicalica.
Naravno da postoji slobodna volja. Sam odlučuješ hoćeš li počiniti zločin ili dobro djelo. Šta je zločin, a šta dobro djelo, odlučio je zakonodavac jer se ljudi nikada ne bi složili oko toga.
Postoji Zakonodavac koji je odavno znao šta ćeš ti odlučiti, ali te nije nagnao.
Nevjerovanje da postoji Zakonodavac sa takvim znanjima je drugi padež.
Klanjam džematile po parkovima.
- Čarobni
- Inventar foruma

- Been thanked: 13 times
Ovo nije jasno, s obzirom na sve kriminalne aktivnosti i laži IZ i njihovih stranačkih šefova kojima IZ pravi VIP ložu u prvom safu.Laser wrote: 05 Jun 2019, 14:46 Znači nešto drugo ili treće. Znači da nisi postupio ispravno, jer nisi shvatio važnist i stitucije. Zekat nije dobra volja nego je institucija.
1. Davanje zekata je naredba od Boga.
2. Svjestan si toga i želiš dati zekat.
3. Onaj ko je naredio (Bog) davanje zekata, propisao je i način njegovog skupljanja i distribuiranja.
4. Zato nemožeš odlučivati kako ćeš ispuniti tu obavezu.
5. Sadaku daješ kad hoćeš, koliko hoćeš i kome god hoćeš.
6. Zekat ne daješ tako, nego jedan put godišnje u tačno određenom iznosu i daješ ga osobama koje će ga proslijediti u bejtu-l mal.
7. Prikupljanje zekata u bejtul mal nije moj tvoj hir nego Božija odredba.
8. Glupavo je odazivati se božijoj naredbi a istovremeno kršiti pravila izvršenja naredbe.
9. Kod nas su prerogativi bejtu-l mala kod IZ, a ne kod pojedinca, ma šta mi mislili o IZ.
Kad već prepoznaješ potrebu za davanjem zekata, nemoj sam određivati pravila njegovog prikupljanja.
Neznam šta ovdje nije jasno
Ovo je ajet iz Kur'ana
Nigdje ne piše da ti Bog neće prihvatiti izvršenu obavezu ako nemaš potpis Hasana Čengića-ratnog profitera i glavnog kriminalca IZ-e.Zekat pripada samo siromašima i nevoljnicima, i onima koji ga sakupljaju, i onima čija srca treba pridobiti, i za otkup iz ropstva, i zaduženima, i na Allahovu putu, i putniku namjerniku. Allah je odredio tako! A Allah sve zna i Mudar je.”
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Neznam odakle ti takva konstatacija i na koji način su dokazane kriminalne aktivnosti.Čarobni wrote: 05 Jun 2019, 16:34Ovo nije jasno, s obzirom na sve kriminalne aktivnosti i laži IZ i njihovih stranačkih šefova kojima IZ pravi VIP ložu u prvom safu.Laser wrote: 05 Jun 2019, 14:46 Znači nešto drugo ili treće. Znači da nisi postupio ispravno, jer nisi shvatio važnist i stitucije. Zekat nije dobra volja nego je institucija.
1. Davanje zekata je naredba od Boga.
2. Svjestan si toga i želiš dati zekat.
3. Onaj ko je naredio (Bog) davanje zekata, propisao je i način njegovog skupljanja i distribuiranja.
4. Zato nemožeš odlučivati kako ćeš ispuniti tu obavezu.
5. Sadaku daješ kad hoćeš, koliko hoćeš i kome god hoćeš.
6. Zekat ne daješ tako, nego jedan put godišnje u tačno određenom iznosu i daješ ga osobama koje će ga proslijediti u bejtu-l mal.
7. Prikupljanje zekata u bejtul mal nije moj tvoj hir nego Božija odredba.
8. Glupavo je odazivati se božijoj naredbi a istovremeno kršiti pravila izvršenja naredbe.
9. Kod nas su prerogativi bejtu-l mala kod IZ, a ne kod pojedinca, ma šta mi mislili o IZ.
Kad već prepoznaješ potrebu za davanjem zekata, nemoj sam određivati pravila njegovog prikupljanja.
Neznam šta ovdje nije jasno
Ako imaš stagod opipljivije, pričaćemo.
Nemožemo započet priču o kriminalu u IZ samo zato što si ti rekao da postoji.
- Čarobni
- Inventar foruma

A šta ako je milion ljudi reklo da postoji?Laser wrote: 05 Jun 2019, 16:40Neznam odakle ti takva konstatacija i na koji način su dokazane kriminalne aktivnosti.Čarobni wrote: 05 Jun 2019, 16:34
Ovo nije jasno, s obzirom na sve kriminalne aktivnosti i laži IZ i njihovih stranačkih šefova kojima IZ pravi VIP ložu u prvom safu.
Evo i fotografija VIP lože koju je reis 2017, u vrijeme bajram namaza, napravio za svoje stranačke šefove:

Privatizacija prvog safa.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Samo jedna presuda je jača od govorkanja 10 miliona ljudi.Čarobni wrote: 05 Jun 2019, 16:46A šta ako je milion ljudi reklo da postoji?Laser wrote: 05 Jun 2019, 16:40
Neznam odakle ti takva konstatacija i na koji način su dokazane kriminalne aktivnosti.
Evo i fotografija VIP lože koju je reis 2017, u vrijeme bajram namaza, napravio za svoje stranačke šefove:
Privatizacija prvog safa.
Nije privatizacija prvog safa.
Šteta je što ne shvataš adete u Bošnjaka i što ne razumiješ oficijelna obilježavanja nekih datuma u džamijama.
P.S.
Sa takvim razmišljanjem, nikad nećeš sjedit u prvom redu ni kod obilježavanja godišnjice mahalskog fudbalskog kluba.
Da li bi se mijenjao izašta sa ovima iz prvog safa, budući da su kriminalci, kako ti to kažeš?
Last edited by Laser on 05 Jun 2019, 17:29, edited 1 time in total.
- Čarobni
- Inventar foruma

A jedna slika jača od svega toga.Laser wrote: 05 Jun 2019, 17:25 Samo jedna presuda je jača od govorkanja 10 miliona ljudi.
Šteta je što ne shvataš adete u Bošnjaka i što ne razumiješ oficijelna obilježavanja nekih datuma u džamijama.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Priložena slika ne kazuje ništa posebno. To je samo jedan momenat sa neke svečanisti.Čarobni wrote: 05 Jun 2019, 17:27A jedna slika jača od svega toga.Laser wrote: 05 Jun 2019, 17:25 Samo jedna presuda je jača od govorkanja 10 miliona ljudi.
Ne dokazuje nikakav kriminal.
Hajmo dalje.