Ja drzave i govanaMala_Mu wrote: 31 May 2019, 11:52 Novi zakon na Filipinima: Učenici ne mogu da završe školu ako ne posade barem 10 stabala drveća.
Jel se to sadjenje placa?
Moderator: Krokodil Behko

Ja drzave i govanaMala_Mu wrote: 31 May 2019, 11:52 Novi zakon na Filipinima: Učenici ne mogu da završe školu ako ne posade barem 10 stabala drveća.

Ovo bas i nisam morala procitatiPostoji više od 50 vrsta morskih zmija i sve su otrovne.

Od 22 glavna člana FIFA-e koji su glasali da se Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. i 2022. godine dodeli Rusiji i Kataru, skoro svaki od njih je nakon toga odstranjen iz fudbala, osuđen za prevare od strane vlasti ili optužen za neki vid korupcije i kriminala.

Imo Sam par situacija sa doticnima. Velika gospoda. Covjek se baš osjeća nekako fino u njihovom prisustvu. Zasticen, siguran i ko insan. Najvise sam se iznenadio koliko su na zemlji, bez ikakvog dizanja iznad obicnog čovjeka.
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Protjera?
Jes', dobro si

Ja pretrcavo autoput na kojem nema ogranicenja oko tri iza ponociSheval wrote: 09 Jun 2019, 01:17 Ustati pa reci, Njemacka policija.
Cesto sam na proputovanju kroz cijelu Njemacku, od Flensburga do Frierichshafena, ponekad se i sretnemo:)...profesionalnost i korektnost na maksimalnom nivou.
Zimus smo ja i rodjak imali udes, na ukljucenju na autoput kod Frankfurta...krivi 100%, spucali auto ispred nas sa zadnje strane.
I sad dolazi Policija, ti ocekujes ipak neka pitanja, neko pametovanje...kad gle čuda, ljudi tek par formalnih pitanja postavise, sve uz osmijeh.
A posebno upečatljiv momenat je bio kad je stariji policajac rekao, nesto kao 'nema sad nikakve kazne, ako obecate da ovo vise necete raditi:)'
Cak ni alkotest nisu radili, i to me je posebno zacudilo...valjda su 'okom ocijenili', sta ja znam...ali toliko brzo, profesionalno i ljudski...nista drugo nego ogroman respekt.

sa svabskom policijom,samo lijepa iskustvaSheval wrote: 09 Jun 2019, 02:14 Znam ja vrlo dobro koliko je Njemackoj policiji bitan izgled i ponasanje.
Upoznao sam ja njih odlicno...vec kao adolescent, kada preselih u Njemacku.
Da sam bio miran tada, nisam...ali i pamtim ih kao ljude vrijedne divljenja i postovanja.

ZalostMala_Mu wrote: 07 Apr 2019, 13:26 Veliki broj ljudi je mislio da je političar Abraham Linkoln ružan, a i on sam je dijelio to mišljenje. Jednom prilikom kada su ga tokom debate optužili da je dvoličan, on im je odgovorio: "Kada bih stvarno imao dva lica, zar mislite da bih vam pokazao ovo?"

Kazu da je bio jak covjek, mogo konja preskocit sa donje straneMaja wrote: 11 Jun 2019, 22:00ZalostMala_Mu wrote: 07 Apr 2019, 13:26 Veliki broj ljudi je mislio da je političar Abraham Linkoln ružan, a i on sam je dijelio to mišljenje. Jednom prilikom kada su ga tokom debate optužili da je dvoličan, on im je odgovorio: "Kada bih stvarno imao dva lica, zar mislite da bih vam pokazao ovo?"
A meni je bas bio pojava. Prva faca tih bivsih am.predsjednika koju sam zapamtila.