Slobodno se ti ismijavaj.Fuddo wrote: 11 Jun 2019, 15:09Svaka ti je ko iz citaba.Chloe wrote: 11 Jun 2019, 15:07
Kod kuće u BiH ne moraju toliko raditi, i ne trude se .... Ne svi, ali su glasni takvi ...![]()
Čuuj, i ja sam mogla sjediti kod svekra ili kod oca ( imati sprat kuće - besplatan stan), i?????
Kukati i čekati da mi neko pokloni nešto jer mi se ne isplati raditi za 500 KM i onda ići u nedogled ...
Polazim od sebe. Kad odem u Sa, nemam ništa. Crkveni miš. Da bih imala krov nad glavom trebaju mi pare, a onda to sve vuče ostalo.
DA odem u Minhen. Isto? Morala bih raditi. Nema bi ne bih, morala ....
Ovdje roditelji obezbjede krov, ili neko od rodbine da srpat džabe da paze kuću,
neće biti gladni, daj koju markicu za kafu i malo šminke,
i da prostiš, s guza na guz i psovanje države. Da su mnogi radili ovdje koliko tamo bili bi u boljoj situaciji.
A bome kad radiš i rintaš, a moraš, nemaš izbora, onda bi tražio i prava, i borio se i svašta nešto ... ovako se ne mora.
U BiH nema neki veliki procenat gladnih .. bar kod nas u Krajini.
Jer mi smo takvi, kako leći spavati a susjed nema šta jesti, ne ide to ...![]()
A možda više zlo činimo nego dobro pomažući jedni drugima?!![]()
To mi sad dođe na um ...![]()
U nedjelju sam se čula sa kolegicom koja je radila u mikrokreditnoj banki.
Stan u gradu, vikendica na selu.
Kaže i sama ovo, da je radila ovdje kao tamo što radi, ne bih imala kad torošiti pare, hodati po kafama, modirati se,
imala bi više i sjedila u svom i na svome ...
I nije jedina s takvom pričom.
Dok je bila ovdje nijednu motorijadu nisu ona i muž omašili, a baš sma gledala joj profil,
nisu još nijednu posjetili kako su otišli u Njemačku.
I onda dolazi ono zadnje, da zbog djece duraju u BiH nema budućnosti ...